reklama
I
inna_a
Gość
mój też musiał mieć 4 z activ a 3 z happy pasują 82szt kupiłam za 45zł dla mnie one rewelacja dotychczas najlepsze były pampers activ póki nie spróbowałam happy nie puchną i są bardzo chłonne przede wszystkim mały nie ma mokro a dużo sika
kasiek2511
Fanka BB :)
Pepsi tormentiol na zmiany skórne poleciły mi połoze więc chyba nie jest aż tak szkodliwe.Jedna połozna poleciła mi w szpitalu na zmiany skórne na pupie a później przyszła inna połozna do domu na wizytę patronażową i poleciła smarowac buźkę. Skoro położne tak zachwalały to nie uważam żeby to była jakaś trucizna dla dziecka. Nie popadajmy w paranoje. Myśląc w ten sposób to wszędzie znalazłybyśmy chemie. Najlepiej niczym nie smarujmy i nie używajmy pampersów bo przecież skóra dziecka nie oddycha stawiajmy na naturalność.....Uważam, że bez przesady. Każda matka decyduje o swoim dziecku i całe szczęście.Nie uważam, że podtrułam dziecko bo dwa dni smarowałam pupę tormentiolem
Andrzelika miałam Happy 1 i one były straszne. Może te 3 już są lepsze. W tych jedynkach były kiepskie te wewnętrzne gumki i wszystkie kupy wypływały. Spróbuję jeszcze skoro piszesz, że takie fajne może się poprawiły i już te trójeczki są lepsze.
Ja narazie używam Pampers activ 3 i Dada 3. Zauważyłam, że Dada 3 są większe od Pampersów 3.Nasza mała już powoli wyrasta z Pampersów 3 a te Dada 3 jeszcze będą długo dobre.
Dzięki dziewczynki za opinie na temat tych pieluch z Lidla skuszę się. Mam tylko problem bo u mnie Lidl trochę daleko.
Andrzelika miałam Happy 1 i one były straszne. Może te 3 już są lepsze. W tych jedynkach były kiepskie te wewnętrzne gumki i wszystkie kupy wypływały. Spróbuję jeszcze skoro piszesz, że takie fajne może się poprawiły i już te trójeczki są lepsze.
Ja narazie używam Pampers activ 3 i Dada 3. Zauważyłam, że Dada 3 są większe od Pampersów 3.Nasza mała już powoli wyrasta z Pampersów 3 a te Dada 3 jeszcze będą długo dobre.
Dzięki dziewczynki za opinie na temat tych pieluch z Lidla skuszę się. Mam tylko problem bo u mnie Lidl trochę daleko.
Ostatnia edycja:
uprzedzam: Huggies Premium 3 są bardzo sztywne.Dobrze chłoną ale więcej bym ich nie kupiła
Polecam ci Dadę z biedronki-coś pomiędzy Pampers a Huggies jeśli chodzi o miękkość, chłonne tak samo
Katerinka dzięki za podpowiedz, bo dla mnie właśnie Dada się nie podobają, bo są za sztywne i dupka się odparza, czyli Huggies też odpadają :-(
Laski, które pieluchy są miękkie jak pampers?
Ja mam Huggies Premin 3 i jak dla mnie wcale nie sa sztywne ;-) Moze zalezy to od lini produkcyjnej? Chyba dobrze4 jest kupowac pieluchy z eksportu np z Niemiec. Pampersy niemieckie sa o niebo lepsze mimo iz tez seria Activ Baby.
Ale wracajac do huggies to uzywalam ich przy starszym synu i wtedy byly faktycznie bardzo sztywne i robily mu slady na nózkach. A te Huggies co mam teraz dla Kuby sa miekkie i maja delikatne gumeczki
margo chyba nie ma drugich tak dobrych pieluch jak Pampers. Probowalam juz wszystkich dostepnych na rynku Polskim.... Biore pod uwage te z "wyzszej półki", a nie te tansze co sa popodbijane cerata.
Toujours z Lidla i Baby dream z Rossmana sa do siebie bardzo podobne a jednak sa dosc grube i sztywne. Baby dream troszke wygodniejsze i chyba maja bardziej elastyczne boczki jak pamietam.
Happy znow sa bardzo szerokie i w zasadzie sa one wieksze od pieluszek z innych firm. Pamietam ze jak bralam np rozm Pampers 4+ to tych Happy zawsze o rozmiar mniejsze tj Happy 4 a i tak byly luzne.
Dada nie wiem jaka jest teraz ale te 2 latat temu sie nie sprawdzila u nas. Ponoc je ulepszyli.
Tak wiec wielkiej rewelacji nie ma jak chodzi o pieluszki. Ale wszystkiego warto sprobow3ac na wlasnej skorze bo kazde dziecko inaczej to wszystko przyjmuje.
W kazdym razie ja jestem na razie na Huggiesach 3.
Ostatnia edycja:
kasiek, ja nigdzie nie napisałam, że podtrułaś dziecko, co więcej napisałam, że jak się użyje raz na jakiś czas to nic się nie powinno stać, chciałam tylko ostrzec nieświadome mamy, że leku nie wolno używać u maluszków, ale każdy i tak zrobi to co uważa, a co do położnych, no cóż zdarzają się jak widać takie, które nie są na bieżąco z zaleceniami, kiedyś używano tego leku powszechnie, później badania pokazały jego szkodliwość, a i tak niektóre położne i pediatrzy go polecają, każdy musi wyciągnąć własne wnioski
kończę temat, bo chciałam pomóc, a widzę, że wywołałam niepotrzebną dyskusję
kończę temat, bo chciałam pomóc, a widzę, że wywołałam niepotrzebną dyskusję
Pepsi myślę, że dobrze, że to napisałaś, ja też bym o tym wspomniała, bo może niektóre dziewczyny mają problemy z odparzeniami i stosowałyby długo ten krem nie wiedząc, że jest jednak na dłuższą metę szkodliwy dla dzieci. Każdy ma swoje sumienie.
reklama
kasiek2511
Fanka BB :)
Nimfii powiedz mi jakie zapięcia mają te Huggiesy.Dostałam od koleżanki ostatnio jedną pieluszką właśnie tej firmy rozm. 4 i miała dziwne zapięcieZupełnie mi sie nie podobało bo miała takie paski po bokach, zupełnie inaczej niż tradycyjne Pampersy.Nie wiem czy to był jakiś dziwny rodzaj tych Huggiesów czy wszystkie 3 i 4 tak mają.
Miałam kiedyś 2 i były normalne.
Miałam kiedyś 2 i były normalne.