reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

margo_84 : ostatnio dobre recenzje tutaj dostawały pieluszki z Lidla i Rossmana
poza tym może warto by było zapytać na forum wrzesień albo październik 2011 gdzie rozmiar 4 jest w użyciu pewnie częściej jak u nas bo może Huggies 3 a Huggies 4 mają inną konstrukcję? Bo ja wcześniej miałam huggies 1 i zupełnie tych 3 nie przypominały...

Jak to się stało że nie zwrócilam uwagi że mamy córcie z tego samego dnia? Patrzylam na wasze zdjęcia to moja wygląda na bardziej utuczonego pulpecika a wczoraj waga na szczepieniu wyszła 6520

reklama
Haha też dopiero zauważyłam :-) fajnie, niedzielne panny! Moja ma 70 cm, ale w realu niezły z niej pulpecik kochany mój :tak:

Hej dziewczyny!
Dopiero dziś znalazłam ten wątek, a szkoda. Widzę że większość z was ma dzieciaczki w wieku mojego Wojtusia. Powiedzcie mi dziewczyny czy da się to uratować. Popełniłam wiele błędów na początku karmienia piersią, zbyt szybko zaczęłam dokarmiać, za szybko dałam smoczek i na dzień dzisiejszy rzadko kiedy mi się go udaje przystawić, dziś wieczorem jak chciałam dać mu cyca wpadł w histerię, więc ściągam te kilka razy żeby chociaż 0,5 l mojego wypijał w ciągu doby ale to strasznie męczące jest poza tym z jednej piersi strasznie ciężko laktatorem ściągnąć, szkoda mi go tak szybko odstawiać ale nie wiem czy już nie jest po ptokach:/

u mojego też było czuć w pampers activ siuśki, a ja teraz kupiłam heppy są bardziej chłonne niż pampers, i nie puchną wcale, ani nie uciskają boczków maluszka :-)

siw@ ja też musiałam swojego Alanka dokarmiać, bo nie przybierał na wadzę i całkiem odstawił pierś, bo poczuł,że z butli łatwiej i też histerii dostawał i był zły, ja w dodatku nie mogę ściągać, bo mam za miennkie sutki, a ręką nie mam siły się męczyć, no i niestety Alan już jest na MM bardzo mi z tego powodu smutno, bo miałam mnóstwo pokarmu, a nie karmię już 3 tyg i nadal coś tam jest. Tyle razy próbowałam go przystawiać wręcz ciągle i nawet teraz nie ma szans i tak... musiałam się z tym pogodzić, ale jeśli twój dopiero teraz dostaje histerii po próbuj jeszcze może akurat się uda...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny, mam nadzieję, że używacie Tormentiolu tylko w szczególnych przypadkach? On jest nie dopuszczony do stosowania u dzieci poniżej 3 lat ze względu na kwas borny, który jest szkodliwy dla maluszków. Oczywiście jak się raz na jakiś czas użyje na jakieś mega odparzenie to nic się nie stanie ale generalnie jest nie wskazany.

No właśnie juz kiedyś o tym pisałam. Poza tym piecze jak jest skóra podrażniona.

Hej dziewczyny!
Dopiero dziś znalazłam ten wątek, a szkoda. Widzę że większość z was ma dzieciaczki w wieku mojego Wojtusia. Powiedzcie mi dziewczyny czy da się to uratować. Popełniłam wiele błędów na początku karmienia piersią, zbyt szybko zaczęłam dokarmiać, za szybko dałam smoczek i na dzień dzisiejszy rzadko kiedy mi się go udaje przystawić, dziś wieczorem jak chciałam dać mu cyca wpadł w histerię, więc ściągam te kilka razy żeby chociaż 0,5 l mojego wypijał w ciągu doby ale to strasznie męczące jest poza tym z jednej piersi strasznie ciężko laktatorem ściągnąć, szkoda mi go tak szybko odstawiać ale nie wiem czy już nie jest po ptokach:/

Ja Ci radzę wizytę u doradcy laktacyjnego:tak:

andrzelika a jak z ich miękkością? są tak mięciutkie jak pampers, bo mi zależy aby pielucha była miękka póki dzidzus cały czas leży.

mój też z pampers activ musiałby mieć już 4, bo 3 za małe, ma taki tyłeczek i boczki mimo,że szczupły, bo ma 70cm, ale z happy te 3 są większe także ok

margo jak dla mnie są mięnkie i elastyczne nie odciskają i na pleckach i brzuszku mają takie gumki które nie uciskają, a jak maluch się pręży to one się poluźniają i rozmiary są jakby na 3 pampers activ to tu wygląda 3 jak 4 z happy

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
margo - jeśli chodzi o miękkie pieluszki, to wg mnie Lidlowe Toujours są najmiększe (testowałąm Huggies, Tesco, Babydream). Dziś moja siostra była w Lidlu i kupiła swojej córeczce tam pieluszki, ale jakieś inne - nazwa na "S" - niestety nie pamiętam. Z jej relacji wynika, że są jeszcze miększe i fajniejsze niż Toujours. Wydaje mi się jednak, że są droższe.

Laski znacie te drugie pieluchy z Lidla?

Do góry