reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

no w sumie to tak , kiedyś mi się bardziej to podobało, bo miałam jeszcze bardziej wąską talie i biodra to tak super wyglądało do tego płaski brzuch, z przodu jeszcze jest ok, ale z tyłu te bułki mnie wkurzają... :no: nie znoszę ich muszę nosić wyższe spodnie żeby mi nie wychodziły

reklama
andrzelika kurde babo jedna, tak pisałaś, że fatalnie wyglądasz, a tu kurde lachon jeden! Super wyglądasz! a brzuchol ciążowy to miałaś pokaźny- w końcu Allanek też duży chłopczyk się urodził:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
andrzelika no cos ty ;-) Bikini rzadzi nawet przy flaczku pociążowym. Mysle ze nie powinnas czuć kompleksów w tym temacie i zakrywać brzuszka. Przeciez jak sama piszesz urodzilas dziecko i to normalny wyglad, a dla swojego meza i tak jestes najpiekniejsza. Inni ludzie niech sie patrza sami na siebie, bo kazdy mialby cos do ukrycia.
No a druga sprawa to fakt ze z niemowlaczkiem i tak nie porządzisz na plazach... Z maluchami trzeba siedzieć w cieniu.

nimfii- ja i tak strasznie nie znoszę słońca i lubię cień, no i minus,że lubię w morzu się kąpać i siedzieć długo, a teraz tak nie będzie, ale te stroje jednoczęściowe teraz są bardzo piękne, a i tak opalać się nie będę więc mogę mieć zakryty:-)

AniaSm ja już przetestowałam sudocrem, alantan plus, linomag. Obecnie używam Nivea i już tak zostanie. Moja córka nie ma problemów skórnych i generalnie to każdy krem jej pasuje.Zostanę przy zwykłym Nivea bo najtańszy i pasuje małej:-).

Pieluszek uzywam Pampers activ baby i Dada. Cały czas jesteśmy teraz na rozm. 3.

Mirelka ja przychylam sie do opinii dziewczyn. Tormentiol najlepszy na problemy skórne. Moja miała małe krostki i po dwóch dniach smarowania tormentiolem przy kazdej zmianie pieluszki krostki zniknęły. Nie zmieniaj jeszcze pieluch moze te krostki to nie od tego. Mojej córce wyszły krostki nawet nie wiem od czego i po dwóch dniach zniknęły. Nie zmieniałam chusteczek ani pieluch i do tej pory po krostkach ani śladu.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, mam nadzieję, że używacie Tormentiolu tylko w szczególnych przypadkach? On jest nie dopuszczony do stosowania u dzieci poniżej 3 lat ze względu na kwas borny, który jest szkodliwy dla maluszków. Oczywiście jak się raz na jakiś czas użyje na jakieś mega odparzenie to nic się nie stanie ale generalnie jest nie wskazany.

Czasami mimo, że używa się tych samych rodzajów pieluszek, to seria jedna od drugiej może się różnić - niestety...

reklama
Gola zgadzam sie z Tobą:tak:
Dziewczyny jesli chodzi o pieluszki to na pewno NIE KUPUJCIE pieluszek w biedronce tych innych niż Dada. Dade ja uzywam cały czas i kupilismy an próbę te drugie na F ale sa do doopy.

Do góry