reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problem z porannymi cukrami.. 32tc..

A w przypadku chleba to juz Wogule opowieści mozna pisać oni ciemny chleb robia slodem więc po za normalną maja masz cukier .... Jem chleb z jednej tylko piekarni tam mogę spokojnie kupić a juz po pieczywie z marketu to zupełnie jest kosmos
Dziewczyny a co zjadacie na ostatni posiłek tuż przed snem żeby cukier nie szalał ?

reklama
Ja kolo godziny 22 jem kanapkę z wedlina cudowalam z tym jedzeniem ale to jest najlepsze rozwiązanie u mnie... Ale chleb mam sprawdzony
A dodajesz do tego warzywa typu pomidor, ogórek mi tak zalecił diabetolog i tego się trzymałam ale szału jeśli chodzi o wyniki nie było

A dodajesz do tego warzywa typu pomidor, ogórek mi tak zalecił diabetolog i tego się trzymałam ale szału jeśli chodzi o wyniki nie było
to na mnie działa garśc orzechów włoskich przepita wodą z cytryną, wtedy nie mam kosmosu na czczo. Ja tez na szczescie znalazłam swój chleb i zamawiam raz na 4 dni, ale tak jak napisała @Tuniadd największy syf jezeli chodzi o chleb- to supermarkety.. a im niby zdrowszy tym gorzej

to na mnie działa garśc orzechów włoskich przepita wodą z cytryną, wtedy nie mam kosmosu na czczo. Ja tez na szczescie znalazłam swój chleb i zamawiam raz na 4 dni, ale tak jak napisała @Tuniadd największy syf jezeli chodzi o chleb- to supermarkety.. a im niby zdrowszy tym gorzej
I jak wynik obciążenia?

I jak wynik obciążenia?
a daj spokój, czekam na odp od lekarza- wysłałam wszystkie badnia, na czczo 96- wiec nie jest zle, zbiłam z ponad setki.. po pierwszej godzinie 240, po drugiej 250...a jak mierze po każdym posiłku co jem w domu, to max mam 140- jak coś mi nie podejdzie- a tak to w granicy 100-120.., W pierwszej krzywej po pierwszej i drugiej godzinie wyniki duzo mniejsze jak norma... Hemoglobina glikowana, idealna-5%.. przysięgam nie rozumiem tego 🤷‍♀️

a daj spokój, czekam na odp od lekarza- wysłałam wszystkie badnia, na czczo 96- wiec nie jest zle, zbiłam z ponad setki.. po pierwszej godzinie 240, po drugiej 250...a jak mierze po każdym posiłku co jem w domu, to max mam 140- jak coś mi nie podejdzie- a tak to w granicy 100-120.., W pierwszej krzywej po pierwszej i drugiej godzinie wyniki duzo mniejsze jak norma... Hemoglobina glikowana, idealna-5%.. przysięgam nie rozumiem tego [emoji2368]
Dlatego właśnie ja nie zgodzilam się na badanie z obciążeniem glukoza diete mamy trzymać i robimy tak zeby cukier nie slakal a ci daja taki cukier zupełnie bez sensu na czczo i tak za dużo wiec po co to było? Wez insulinę naprawdę odetchniesz i cukry beda inne a ty skupisz się na ciąży bo naprawdę ta choroba jest tak dziwna ze tragedia

Dlatego właśnie ja nie zgodzilam się na badanie z obciążeniem glukoza diete mamy trzymać i robimy tak zeby cukier nie slakal a ci daja taki cukier zupełnie bez sensu na czczo i tak za dużo wiec po co to było? Wez insulinę naprawdę odetchniesz i cukry beda inne a ty skupisz się na ciąży bo naprawdę ta choroba jest tak dziwna ze tragedia
No właśnie z tą insulina nie jest też tak do końca, bo np moja znajoma ja brała, bo miała podniesiony cukier nieznacznie po posiłkach. Dziecko urodziło się z niedocukrzeniem? Generalnie po porodzie leżało pod jakąś pompą, ale nie chce pisać, bo do końca nie znam tej historii a nie chce przeinaczać. Ja też mam multum leków i już 3 lekarzy mi powiedziało że przy takim trzymaniu cukrów insuliny nie.. Tylko dieta, więc tego się trzymam.

reklama
No właśnie z tą insulina nie jest też tak do końca, bo np moja znajoma ja brała, bo miała podniesiony cukier nieznacznie po posiłkach. Dziecko urodziło się z niedocukrzeniem? Generalnie po porodzie leżało pod jakąś pompą, ale nie chce pisać, bo do końca nie znam tej historii a nie chce przeinaczać. Ja też mam multum leków i już 3 lekarzy mi powiedziało że przy takim trzymaniu cukrów insuliny nie.. Tylko dieta, więc tego się trzymam.
A no to sluchaj lekarzy masz rację

Do góry