reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Prezenty...

do nas dzisiaj przyszła pierwsza paczka prezentów świątecznych, tarcza disneya z piłeczkami, i wodny świat kubusia puchatka, Otylka wciąż od kilku miesięcy nie chce siedzieć w wannie, mam nadzieje, że jak przyssam do wanny tą zabawkę, to sprawa się zmieni, chociaż może tylko się łudzę:-D

Ell, Mikuś ma ten wodny świat i lubi się nim bawić. Teraz dodatkowo doszła zabawa postaciami - "chodzi" sobie nimi po wannie. U nas sie sprawdziło:tak:

My w tym roku skupimy się raczej na prezentach pod choinkę, bo będzie jak zwykle uroczyście, czyli mnóstwo paczek i wspólne oglądanie prezentów. A Mikołaja Mikuś pewnie nie zrozumie jeszcze, więc prezenty będą symboliczne - na pewno sanki ;-) Za to kuzynki synkowi kupiłam grę "Mechanik samochodowy" a koleżanki córce lalę. U nas rodzinka mała, więc nie ma problemów :-)

reklama
Ja już dostałam prezent Mikołajowy dla dziecka w pracy. Prezent bardzo przyzwoity, ale nie dla półtora-rocznego dziecka :no:

Prezent zawiera:
- komplet ręczników z haftem (wybrałam błękitne);
- plecak szkolny (wybrałam granat + popiel) z zawartością;
ta 'zawartość' to:
- album o pielgrzymkach papieża
- szczoteczka do zębów + pasta do zębów
- ptasie mleczko
- różne herbaty
- mnóstwo czekolad i czekoladek.

Prezent idealny dla mojego małżonka :-) Plecak mu sie podoba, czekolady uwielbia. Herbatę wypijemy w domu, album obejrzymy (prawdę mówiąc nie mam nic o papieżu). Tak, ze w sumie prezent mikołajkowy dla dziecka stał się prezentem dla rodziców ;-)

Dobre Yasmine:tak::-DAle dobrze że chociaż prezent w pracy ci dają. Ja pamiętam jak kiedyś zakłady pracy robili zabawy mikołajkowe i dostawałyśmy z siostra paczki:tak:Ach to były fajne czasy a teraz...Nieraz nawet premii na święta nie dadzą a co dopiero o paczkach mówic:tak:

Yasmin fajny upominek ...Coz jestesmy duzymi dziecmi wiec sie czasami tez paczka ze slodyczami nalezy...a i plecak sie przyda:-)

Ja tez pamietam jak dostawalismy od taty z pracy paczki...Same najlepsze rzeczy zawsze byly...I owoce w puszkach-odsepowalismy mamie do ciasta na swieta;-):-)

Sylwia fajny ten konik,le jesli dostaniesz go nienapompowany to bedzie go ciezko dobrze napompowac...Chyba ze wybierzesz sie do jakiegos "specjalisty"...Pamietam ze mielismy takiego w hurtowni jak pracowalam..Ogolnie byl maly i czesto sflaczaly:-D
Dlatego moze dowiedz sie w jakiej postaci go dostaniesz....

Ja mysle dla mlodej na gwiazdke o jakims wlasnie bujaku,albo czyms do skakania lub bujnia...Ale nie wiem jeszcze co...Raz wybiore sie poprostu polazic po sklepie,pokaze Noemi kilka rzeczy i zobaczymy czym sie zachwci...

Sylwia dokladnie o tym myslalam dla mlodej na gwiazdke...tylko nie chcialo mi sie teraz szukac zeby wkleic...wyreczylas mnie...zaraz lookne ile u nas to kosztuje...ale wydaje mi sie ze cos kolo 70-80 euro...jak widzialam w sklepie...

reklama
Wiesz Syla zawsze sie zastanawialam dlaczego tak w polsce sciagaja z ludzi...Jak bylam w ciazy topamietam ze bujawki fisher price dla takich maluchow byly prawie o 200 zl tu tansze,...

Do góry