reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prezenty, prezenty... :)

Kasiad przetestowałam laptopa no i jeszcze bardziej jestem zadowolona. każdy klawisz to jakiś rysunek ale poukładane one są alfabetycznie i w górnym roku każdego obrazka jest napisana dodatkowo pierwsza litera danego słowa. Możliwości: na monitorze jest wyświetlony np. helikopter i dziecko ma znaleść klawisz z takim właśnie rysunkiem, później jak dobrze dziecko wciśnie to lektor literuje, kolejna funkcja to znaleść literę i jest na ekranie napisane słowo np. PT.K i trzeba poszukać obrazka który zaczyna się na brakującą literę. kolejna funkcja to np. wyświetla ilość gwiazdek itrzeba je policzyć i wcisnąć przycisk na dole gdzie są napisane cyfry od 1 do 9. mozna sobie na dolnych klawiszach grać - to pełna gama do re mi fa sol la si do
jedyne minusy ale to chyba w każdym że ekrany mogą być zdecydowanie większe najlepiej jak w normalnym latopie dla dorosłch - ale takich nie widziałam i mogłyby być kolorowe a nie czarnobiałe.
przy okazji wyszło że są słabe baterie więc dziś muszę je wymienić:-D
myślę że to zależy czego się oczekuje i czym się dziecko interesuje.

reklama
za to kupiłam dzisiej w Lidlu fajne drewniane puzzle takie najprostsze ale Pyś się bawi a i do pracy będą jak znalazł :tak:
i jeszcze wzięłam im kalendarz adwentowy i teraz główkuję co im tam powsadzać do środka :baffled:
Ja do kalendarza wsadzilam cukierki:tak:
Tak się zastanawiam nad prezentem dla mojego Robaka i znalazłam coś takiego;-)
Hasbro KOT INTERAKTYWNY jak PRAWDZIWY duży *AKiJ* (492722806) - Aukcje internetowe Allegro
On kocha kotki i byłby pewnie zachwycony:tak: Tylko ta cena mnie trochę przeraża:sorry: Porozmawiam z Oktawiuszem co o tym myśli;-)

Opcja laptopu też wchodzi w grę, więc czytam Wasze spostrzeżenia na temat różnych modeli:tak:
Kotka miala moja Jacki a teraz oddalam go corce mojej siostry i polecam jest super mruga oczkami fruczy mialczy macha ogonem i duzo duzo innych rzeczy robi:tak: ja go mialam 2 lata czyli znaczy ze jest malo prawdopodobne ze go idzie zniszczyc:tak:

no właśnie a ja mam inne zdanie. Szymek oglądał go w Smyku no i jako wielbiciel kota też mu się podobał, ale kot się sam nie przemieszcza. a jedynie co się Szymkowi podobalo to mruczenie.
ale pewnie jak ktoś go miał w domu to może więcej powiedziec na ten temat. ja juz bym wolala zwierzaka który chodzi niż leży w miejscu. ale jakośc kota pierwsza liga. w Smyku kosztował 299,00zł:szok::eek::sorry:

Moi rodzice mają takiego interaktywnego kota, który leży u nich na kanapie jako ozdoba i zawsze jak jesteśmy u nich to Oliwka się nim super bawi :tak: Kot rusza głową, miałczy i mruczy i macha ogonem.

Co do laptopa to nie dotarłam jeszcze do Makro. Nie wiecie, do kiedy jest ta oferta :confused:

Oli zaczęła się bawić teraz literkami naszego anglojęzycznego laptopa, nadusza kilka razy klawisz z literką i powtarza "ej", "bi", 'si" itd lub wdusza klawisze z kszałtami, np serca i powtarza po laptopie "hart". Więc myślę, że to dobra pora, żeby kupić jej polskojęzyczny :tak: Angielski fajna rzecz, ale przede wszystkim chciałabym, żeby się Oli polskiego nauczyła :-D

Oj to niedobrze z tym laptopem :-( dzięki Aga za odpowiedź.
Może gdzieś jeszcze się pojawią :confused:

Karola, dzięki za sprawozdanie na temat laptopa :tak:

Ja nadal nie jestem zdecydowana :dry:

reklama
Do góry