reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prezenty, prezenty... :)

Co do czekolady to Tomek raz dał Oliwce spróbować taki maleńki okruszek, tak tylko na spróbkę, ale generalnie to nie dajemy jej nic czekoladowego (oprócz czekoladowej kaszki manny za dobranoc ze słoiczka, chyba firmy Hipp, ale to co innego).

Susu, Oli ma dokładne taką samą wieżę z Fisher Price, lubi się tym bawić...ale w taki sposób, że stuka tymi kubeczkami, albo kładzie na podłogę jeden element do góry nogami i zakręca jak bączkiem, albo przykłada sobie element do oczu i patrzy przez tę dziurkę :-D Złożyć dwa elementy próbowała, ale się zniechęciła, bo one, żeby się połączyć na stałe, muszą "kliknąć", dla dziecka to jest za trudne, przynajmniej mojego. Ale poszczególnymi elementami bawi się chętnie i tą dzwoniącą główką, na składanie w wieżyczkę pewnie jeszcze przyjdzie pora.

Oli dziś na Mikołaja dostała książeczkę i duży zestaw spinek i gumek do włosów, takich kolorowych frotek i takich z zabaweczkami na końcu, tak trochę na wyrost (choć maleńką kiteczkę z włosów z czubka głowy mogę jej już zrobić).

reklama
Wiki dostała książeczkę rymowankę z fishera. Dobre 30 min siedziałą w łóżeczku i przyciskała na razie gdzie popadnie:-DZadowolona i ja też, bo choć na chwilę potrafi się sama zabawić. Polecam. W carrefourze 69 zł:-)

Miśka, to tanio kupiłaś! Ja płaciłam około stówy, ale już dawno na Allegro. Dla Oliwki to jedna z najlepszych zabawek, codziennie się nią bawi, i jeszcze jej się nie znudziła. Wczoraj właśnie nam padły baterie.

U nas ustalone, pod choinkę Fili od moich rodziców dostanie jeździk 3w1 JEZDZIK STRAZACKI bujak/chodzik INTERAKTYWNY!! (278773422) - Aukcje internetowe Allegro
albo taki CHICCO 4W1 !KATALOG LEGO GRATIS!OSTATNIE SZTUKI! (279386813) - Aukcje internetowe Allegro

Od nas jeszcze nie wiem, do tego doszedł problem kupna prezentu od drugich dziadków i myślę właśnie nad tym stoliczkiem edukacyjnym STOLIK CHICCO MAGICZNY OGROD DO NAUKI NOWOSC 2007 (277050127) - Aukcje internetowe Allegro lub takim !!__SUPER STOLIK EDUKACYJNY___NAJTANIEJ___!! (278534909) - Aukcje internetowe Allegro

A dziś Fili dostał misia przytulankę, szczeniaczka uczniaczka i od chrzestnej bardzo podobny traktor 6 - TRAKTOR FARMERSKI INTERAKTYWNY - KIDDIELAND (275491087) - Aukcje internetowe Allegro..
jest zachwycony

ja już nie wiem co mam małej kupić :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

zastanawiam się nad szczeniaczkiem, nad czymś do kąpieli i ad taką kulą

SIMBA - Kula do raczkowania - gra,świeci i ucieka (279440545) - Aukcje internetowe Allegro

albo cos do auta bo często mi marudzi jak się nudzi i sama nie wiem :no::cool2:
Nieraz Was podczytuję, więc się wtrącę ;-) Mamy taką kulę. Niby do raczkowania, ale córcia zaczęła się nią interesowac jak już umiała raczkować. Zabawka jest rewelacyjna, Wiktorii bardzo się podoba.

Wczoraj Julcia dostala od tesciow lale ktora chodzi i spiewa:-)fajna.....po reakcji Julki na nia sie poplakalam tak sie cieszyla jak nigdy...:laugh2::-D
Od nas dostala <skromnie> szescian z otworkami i klockami w roznych ksztaltach i telefon ktory gra, spiewa i takie tam....

reklama
O kurcze!!! Ja mam OLYMPUS CAMEDIA C-5060, ale już go nie ma w sprzedaży. Jestem z niego bardzo zadowolona. Z nowości polecam OLYMPUS-a E - 510:-)

Do góry