willou
Fanka BB :)
Mój chłopak pracuje od poniedziałku do piątku, często także w soboty. Zwykle pracuje do 16-17 od 7rano. Od 3tygodni wraca później 18-19. Dodam że pracuje na dworze bez względu na warunki, a praca jest ciężka. Pieniędzy nam wystarcza ale tylko dzięki temu że odmawiamy sobie nowych ubrań czy rzeczy bez których można się obejść. Dostałam propozycję pracy w weekendy co bardzo mi odpowiada bo nie musiałabym szukać opiekunki do dziecka tylko mogłabym je zostawić z ojcem a w soboty z babcią na te kilka godzin. Gdy powiedziałam o tym partnerowi to bardzo się zdenerwował i nie zgodził bo twierdzi ze już sobie nie odpocznie po tygodniu pracy tyko będzie musiał siedzieć z małym. Chciałby by kasy było więcej ale najlepiej gdybym pracowała w tygodniu a mały był w tym czasie pod kogoś opieką. Twierdzi ze mu się ten weekend odpoczynku należy. Dla mnie ta praca byłaby nie tylko zarobkiem ale i odskocznią od tygodnia zajmowania się dziećmi.
Dodam że partner w tygodniu zajmuje się małym niewiele czasu po pracy bo szybko idzie spać zaś w weekendy zwykle gotuje,zajmuje się zakupami czy czymś co trzeba w domu akurat naprawić, również nie poświęca zbyt dużo czasu maluchowi, jest bardziej tylko obok. Chciałabym się poradzić, nie wiem czy faktycznie zrezygnować z tej pracy skoro mój chłopak pracuje tyle godzin dziennie i widzę to jego zmęczenie po całym tygodniu czy walczyć nie tylko o to by wspomóc budżet ale i oderwać się od tego domu na tą chwilę zmuszając partnera tym samym by poświęcił małemu swój czas.
Co zrobiły byście na moim miejscu?
Pozdrawiam!
Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Dodam że partner w tygodniu zajmuje się małym niewiele czasu po pracy bo szybko idzie spać zaś w weekendy zwykle gotuje,zajmuje się zakupami czy czymś co trzeba w domu akurat naprawić, również nie poświęca zbyt dużo czasu maluchowi, jest bardziej tylko obok. Chciałabym się poradzić, nie wiem czy faktycznie zrezygnować z tej pracy skoro mój chłopak pracuje tyle godzin dziennie i widzę to jego zmęczenie po całym tygodniu czy walczyć nie tylko o to by wspomóc budżet ale i oderwać się od tego domu na tą chwilę zmuszając partnera tym samym by poświęcił małemu swój czas.
Co zrobiły byście na moim miejscu?
Pozdrawiam!
Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom