reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pozytywny test

Aniaanka

Fanka BB :)
Czesc dziewczyny
Spoznial mi sie tydzien, okres, przed chwila zrobilam test ktory wklejam. Jestem po jednym poronieniu. Dzis pojawilo sie lekkie poki co krwawienie. Boje sie, co sie moze dziac, prosze Was o pomoc

reklama
Rozwiązanie
Folik jeden pieron, ja biorę metylowaby, ale to inna historia. A magnez fakt działa też przeczyszczajaco, ale w dawkach duzzzych. Ale to zapytaj lekarza najpierw.
Ja bym jadła..a ty decydujesz sama. Jak masz zatwardzenie to woda z pod ogórków, mleko i powinno ruszyć. Nie chcesz laktuozy kup czopki gricerynowe, zatwardzenia są niebezpieczne w ciąży bo macica nawet może się spinać przez to.
Baby boom mają taki prześwit, najlepsze najszybciej wykrywające ciążę są te filetowe z rossmana

reklama
Na zaparcia mozesz jesc siemie lniane, jedz owsianke z otrebami i pestkami dyni. Zalana woda babke plesznik. Duzo pij. Lekarze nic nie mowili o magnezie? Lagodzi skurcze i tez zmniejsza zaparcia. Zelazo znow je zwieksza.

Polecam śliwki z biedronki. Takie w białej paczce. Chyba firmy helio. Są bez konserwantów. Znajdują się tam gdzie suszone owoce i orzechy na wagę. Przynajmniej tak u mnie w sklepie jest :)

Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie i rady. Ja sie teraz nawet boje oddychac a co dopiero przec. Pojade do Biedronki i poszukam tych sliwek, bede tez jesc owsianke , siemie i jak najwiecej pic. Co do hemoroidow to nie mam stwierdzonych chociaz mam czeste swedzenie tam i musze to sprawdzic. Ale krew jest prawdopodobnie z polipa. Mam nadzieje ze sie wchlonie. Czytalam ze ktos mial polipa i mocno krwawil od 4 do 14 tc a w drugim trymestrze sie wchlonal i przestal dawac objawy.

O magnezie nic nie mowili, biore kwas foliowy i luteine50 2 tabletki co 12 godzin. Ale 5 tego mam termin u mojego ginekologa wiec zapytam o magnez. Natomiast kwas ktory teraz biore ma nazwe Folik i pisze ze to lek a na poprzenim pisalo Kwas foliowy, suplement diety. Ale farmaceutka w aptece powiedziala ze to dokladnie to samo.

reklama
Folik jeden pieron, ja biorę metylowaby, ale to inna historia. A magnez fakt działa też przeczyszczajaco, ale w dawkach duzzzych. Ale to zapytaj lekarza najpierw.

Rozwiązanie
Do góry