reklama
Rozwiązanie
Folik jeden pieron, ja biorę metylowaby, ale to inna historia. A magnez fakt działa też przeczyszczajaco, ale w dawkach duzzzych. Ale to zapytaj lekarza najpierw.
Aniaanka
Fanka BB :)
Beta 4168,0 mlU/ml
Wczoraj bylam u ginekologa i mam duzego polipa szyjki macicy, okolo 2cm. Ten ginekolog napisal mi skierowanie do szpitala na patologie ciazy i mowil ze musza mnie tam oblozyc lekami i usunac polipa bo inaczej poronie. Spanikowana pojechalam od razu do szpitala i mialam konsultacje na patologii ciazy. Tam mi powiedziano ze to co mowi ten lekarz to absurd i ze usuniecie polipa spowodowaloby poronienie w przeciagu trzech dni. Mam napisane ze polip jest prawdopodobnie doczesnowy i jest to polip szyjkowy.
Poczytalam o polipach i pisze w artykulach ze grozne sa polipy ktore zrobily sie przed ciaza i sa w macicy bo macica chce wydalic polipa i ma skurcze co moze skutkowac wydaleniem zarodka. Pisza natomiast ze polipy powstale juz w ciazy i znajdujace sie w szyjce macicy, czyli doczesnowe, nie zagrazaja ciazy. Nie wiem kiedy polip mi sie zrobil bo przed ciaza mialam po stosunku plamienie a raz dwa moze milimetrowe skrzepy ale pocieszam sie ze polip mam w szyjce a nie w macicy.
Co sadzicie o mojej sytuacji
I mam pecherzy ciazowy o srednicy 6,4 mm
Staram sie byc spokojna ale strasznie sie wczoraj zdenerwowalam.
Od niedzieli sie nie zalatwiam bo boje sie przec, od razu w wyobrazni widze wszedzie krew.
Wczoraj bylam u ginekologa i mam duzego polipa szyjki macicy, okolo 2cm. Ten ginekolog napisal mi skierowanie do szpitala na patologie ciazy i mowil ze musza mnie tam oblozyc lekami i usunac polipa bo inaczej poronie. Spanikowana pojechalam od razu do szpitala i mialam konsultacje na patologii ciazy. Tam mi powiedziano ze to co mowi ten lekarz to absurd i ze usuniecie polipa spowodowaloby poronienie w przeciagu trzech dni. Mam napisane ze polip jest prawdopodobnie doczesnowy i jest to polip szyjkowy.
Poczytalam o polipach i pisze w artykulach ze grozne sa polipy ktore zrobily sie przed ciaza i sa w macicy bo macica chce wydalic polipa i ma skurcze co moze skutkowac wydaleniem zarodka. Pisza natomiast ze polipy powstale juz w ciazy i znajdujace sie w szyjce macicy, czyli doczesnowe, nie zagrazaja ciazy. Nie wiem kiedy polip mi sie zrobil bo przed ciaza mialam po stosunku plamienie a raz dwa moze milimetrowe skrzepy ale pocieszam sie ze polip mam w szyjce a nie w macicy.
Co sadzicie o mojej sytuacji
I mam pecherzy ciazowy o srednicy 6,4 mm
Staram sie byc spokojna ale strasznie sie wczoraj zdenerwowalam.
Od niedzieli sie nie zalatwiam bo boje sie przec, od razu w wyobrazni widze wszedzie krew.
reklama
@Aniaanka Niestety nikt nie da Ci gwarancji, że będzie dobrze. Ale musisz wziąć się w garść i myśleć pozytywnie. Polipy najczęściej są w ciąży jedynie obserwowane, gdyż istnieje spore prawdopodobieństwo, że "usuną się" w czasie porodu. Jeśli lekarze uznaliby, że mocno on zagraża ciąży, to zapewne by go usunęli i założyli szew na szyjce. Dla własnego spokoju nie czytaj za dużo internetu i lepiej obejrzyj sobie jakiś film lub poczytaj książkę.
Ja miałam krwiaka w ciąży i mi mówili, żeby uważać na zaparcia. Jedna pani doktor doradziła mi lactulosum niby dobry ale mocno wzydymajacy bolało mnie od niego brzucho. A w aptece powiedziały, że można brać dulcobis w tabletkach. I powiem, że lepiej się sprawdza a efekty są po 6 godzinach.
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
Odetnij sobie internet, bo tyle bzdur, co się naczytasz, nic dobrego nie wniesie.
Tylko spokój może Cię uratować, a jak nie umiesz uciec od głupich myśli, to śpij ile wlezie.
Tylko spokój może Cię uratować, a jak nie umiesz uciec od głupich myśli, to śpij ile wlezie.
Aniaanka
Fanka BB :)
Beta z wczoraj 6942,0 przy normie do 7138 w piatym tygodniu w ktorym jestem
Natomiast lekarka zabronila brac cokolwiek na zatwardzenia powiedziala ze to ryzyko dla plodu.
Probuje wiec pozbyc sie zatwardzenia przez jedzenie suszonych sliwek i robienie wywaru ale narazie nie pomaga
Natomiast lekarka zabronila brac cokolwiek na zatwardzenia powiedziala ze to ryzyko dla plodu.
Probuje wiec pozbyc sie zatwardzenia przez jedzenie suszonych sliwek i robienie wywaru ale narazie nie pomaga
reklama