- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
iza813
mama Szymka i Samuela
Witam serdecznie wszystkie nowe kwietnioweczki:-)
Witam
Wkońcu dotarłam tutaj.
Ja już po porodzie. Synek urodził się 7 kwietnia
Mam na imię Agata i 33 l na karku, dwójka dzieci - Martynia 11-latka i Ignacek -maluszek. Zajmuję się dziećmi i prowadzę dom. Z wykształcenia jestem socjolog i jako taki dzielnie chowam nowe pokolenie
Wkońcu dotarłam tutaj.
Ja już po porodzie. Synek urodził się 7 kwietnia
Mam na imię Agata i 33 l na karku, dwójka dzieci - Martynia 11-latka i Ignacek -maluszek. Zajmuję się dziećmi i prowadzę dom. Z wykształcenia jestem socjolog i jako taki dzielnie chowam nowe pokolenie
AgnieszkaSz-r
Mama VI 2007 i IV 2010
Witamy :-)
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
aqada, witam kolezanke socjolog diabli mnie biora gdy ktos nazywa mnie socjolozka wiec i ja nie uzywam tego slowa
aniez
Fanka BB :)
Aqada- witam i ja :-) super, że nasze grono nadal się powiększa! Jeny , dziewczyno ty to masz prawie 'dorosłą' córę w domu!
Zielona- dlaczego nie socjolożka ja tam będę broniła form żeńskich... psycholożka, profesorka, socjolożka... ale to chyba zboczenie zawodowe
Zielona- dlaczego nie socjolożka ja tam będę broniła form żeńskich... psycholożka, profesorka, socjolożka... ale to chyba zboczenie zawodowe
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
aniaz bo dla mnie wszystkie te sztuczne formy zenskie brzmia bardzo niepowaznie. Jakos nie wydaje mi sie by mialo to wielkie znaczenie. Jesli zzeszczamy nazwy niektorych zawodow, czemu nie zmeszczyc sedzi na przyklad. Ha, swoja droga z ta sedzia to smieszna sprawa - rodzaj wybitnie zenski, a i tak mnostwo ludzi bedzie tworzyc jakas sedzine...
reklama
aniez
Fanka BB :)
Zielona, bo jak to stwierdził swego czasu profesor M. formy żeńskie brzmią dla nas niepoważnie, bo w j. polskim podobnie tworzy się zdrobnienia :-) ale zasadniczo są one starsze i w innych językach słowiańskich z powodzeniem się zachowały.
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.