reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poza granicami kraju- czyli Marcjanki tu i tam :)

Agnes, ja tez o takich rzeczach zapominam....A przeciez nasze dzieci nie sa jakies strasznie stare :)

reklama
A slyszala ktoras z Was o uzywaniu maczki ziemniaczanej na pupe? Moja mama mowi, ze nic nie dzialalo lepiej jak sie porobily odparzenia... ale nie wiem czy to nie przezytek...

ja slyszalam:-) ze wlasnie zeby nie uczulalo to sie maczke ziemniaczana stosuje ale na poczatku to i tak nie wolno nic robic

Z poczatku tez nie stosowalam nic, dopiero jak jakies krostki wyszly to dobry u nas byl bepanthen. U nas byl problem jak kupowalismy pieluszki pampersa i raz emek kupil zwykle z bootsa- wysypka straszna byla!!! wiec nie polecamy.

ja narazie mam paczke 2-5 huggies i paczke 3-6 pampersa zobaczymy ktore lepsze choc jedna znajoma mowila ze huggies jej strasznie maluszka uczulal i musieli po pampersa jechac

huggies- sa strasznie twarde i nie wiem zle nie za fajnie sie je dotyka a co dopiero nosi. Nie lubie tych pieluszek. U nas nie uczulaly.
U nas najlepsze byly pamperaz te dla new born ( zolte opakowanie) a potem bardzo dobre sa te : Baby Diaper: Baby Dry Diapers at The Pampers Shop
choc jak widze mozna je dostac tez w tych malych rozmiarach. Super chłonne i mieciutke.

wlasnie ta kolezanka mi mowila ze strasznie fajne sa te pampersy bo sa bardziej podobno naturalne nizhuggies i wsiakaja wszystko super nie przepuszczajac czasami nawet rzadkie kupki wciagaja wiec super zobaczymy, zuzyjemy i te ite i potem sie bedzie jedne juz kupowalo

aaa i jeszcze mowila ze np jej malemu huggies wylewaly boczkami wszystko z pieluszek

Ostatnia edycja:
No pewnie przez to ze sa sztywne i czasami zagna sie i bedzie szpara a pampersy fajnie przylegaja. Oczywiscie czasami jak dzidzia lezy to niestety w wiekszosci przypadkach kupka bedzie na pleckach- ale to juz nie jest do unikniecia.

reklama
chyba zartujesz:) to jak tak sie stanie to trzeba malego umyc czy chusteczkami nawilzanymi sie to zalatwia - oczywiscie jak jest jeszcze noworodkiem?

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry