reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poza granicami kraju- czyli Marcjanki tu i tam :)

Agnes, ja tez o takich rzeczach zapominam....A przeciez nasze dzieci nie sa jakies strasznie stare :)

reklama
A slyszala ktoras z Was o uzywaniu maczki ziemniaczanej na pupe? Moja mama mowi, ze nic nie dzialalo lepiej jak sie porobily odparzenia... ale nie wiem czy to nie przezytek...

ja slyszalam:-) ze wlasnie zeby nie uczulalo to sie maczke ziemniaczana stosuje ale na poczatku to i tak nie wolno nic robic

Z poczatku tez nie stosowalam nic, dopiero jak jakies krostki wyszly to dobry u nas byl bepanthen. U nas byl problem jak kupowalismy pieluszki pampersa i raz emek kupil zwykle z bootsa- wysypka straszna byla!!! wiec nie polecamy.

ja narazie mam paczke 2-5 huggies i paczke 3-6 pampersa zobaczymy ktore lepsze choc jedna znajoma mowila ze huggies jej strasznie maluszka uczulal i musieli po pampersa jechac

huggies- sa strasznie twarde i nie wiem zle nie za fajnie sie je dotyka a co dopiero nosi. Nie lubie tych pieluszek. U nas nie uczulaly.
U nas najlepsze byly pamperaz te dla new born ( zolte opakowanie) a potem bardzo dobre sa te : Baby Diaper: Baby Dry Diapers at The Pampers Shop
choc jak widze mozna je dostac tez w tych malych rozmiarach. Super chłonne i mieciutke.

wlasnie ta kolezanka mi mowila ze strasznie fajne sa te pampersy bo sa bardziej podobno naturalne nizhuggies i wsiakaja wszystko super nie przepuszczajac czasami nawet rzadkie kupki wciagaja wiec super zobaczymy, zuzyjemy i te ite i potem sie bedzie jedne juz kupowalo

aaa i jeszcze mowila ze np jej malemu huggies wylewaly boczkami wszystko z pieluszek

Ostatnia edycja:
No pewnie przez to ze sa sztywne i czasami zagna sie i bedzie szpara a pampersy fajnie przylegaja. Oczywiscie czasami jak dzidzia lezy to niestety w wiekszosci przypadkach kupka bedzie na pleckach- ale to juz nie jest do unikniecia.

reklama
chyba zartujesz:) to jak tak sie stanie to trzeba malego umyc czy chusteczkami nawilzanymi sie to zalatwia - oczywiscie jak jest jeszcze noworodkiem?

Do góry