reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

powrót do formy

Gusia - ja mam do zrzucenia 10 kg, wg Dukana 9, wiec uderzeniowki tylko 3 dni...
a powiedz druga faze zaczynamy od proteiny + weglowodany, czy same proteiny?ja chyba bede leciala3/3...

Kalcha - na stronie o laktacji polecanej kiedyd przez Beniaminke pisza, ze mozna sie odchudzac karmiac, ale wlasnie przez ograniczanie ilosci, a nie diety jednoskladnikowe..zwlaszcza jesli mamy zapasy;)ja gdy karmilam piersia pieknie chudlam, ale tylko do czasu, potem sie zatrzymalo i ani rusz!

no nic!zakupy czesciowo zrobione i od jutra zaczynam!tylko nie dostalam chudego twarogu, tylko taki z 6% tluszczu, Dukan niby pozwala do 4%..postaram sie go za duzo nie uzywac a juz zamowilam sobie w Polskim sklepie odtluszczony

Gusia - a probowalas juz ten chlebek Dukana?ja chyba zaczne od tego z mikrofalowki..bedzie szybko!

Gaju - jak u Ciebie?liczysz kalorie?mam przeczucie , ze Ty z 5 kg i swoja wytrwaloscia poradzisz sobie najszybciej:)pamiwtam jak sie ograniczalas w ciazy, a ja "zarlam" i mam za swoje!;)

reklama
alcia ja I faze wg. dukana 5 dni, ale zrobie 7 - wiem że nie można przedłużac ale co tam.
i poźniej drugą faze zaczynasz od protein z warzywami, późiej proteiny same, poźniej pr+warzywa i tak wkoło, jakbyś zaczęła II faze od protein to tak jakby I faze przedłużac .aha ja tez chyba 3 na 3 będe robiła

ja dziś robiłam bułeczki dukanowskie, pycha, zjadłam 1 bo wyszły 4 a w przepisie było 12 łyżek otrębów więc wychodzi 1 na dzień. piekłam w piekarniku, kupiłam dziś mnóstwo przypraw i ziół i będe kombinowac, jutro moze upiekę piersi kurczaka w ziołach. no i bułeczkę na jurto mam, fajny przepis znalazłam:)
ogolnie fajna ta dieta, jadłam dziś jaja, twarożek, makrele wędzoną, łososia surowego, bułeczkę, wczorajsze nuggetsy i jeszcze chba zjem jogurt naturalny z cynamonem .
Chlebek zrobie jak mi się bułeczki skończą, kurcze muszę cos z tymi jourtami robic bo kupiłam całą mase a nie smakują mi, serek homoganizowany naturalny tez sam nie dobry ale fajny na sosy, marynaty wiec się przyda a mam 3 wiaderka po pół kilo.

twaróg potrzebny do tych bułeczke, a może w innych sklepach znajdziesz taki do 4 %,ja w lidlu kupwałam, tylko pewnie u was nie ma. ja mam jeszcze taki skle jak leclerc czy jakos tak- niby francuski i tam są jogurty z niska zaw. tłuszczu owocowe bez owoców, takie na jakie dukan pozwala, ale to od II fazy.

aha alcia ja dzis rano naczczo stnełam na wage i 1,5 kilo mniej :D hahahha szkoda ze to tylko taki szok dla organizmu i później tak szybko waga nie będzie leciec, ciekwe ile jutro pokaże magiczna waga :)

Gusia - na ten twarog poczekam z Polski, ja wlasnie wrocilam z tesco i tez dokupilam jogurtow:)ale dostalam waniliowe bez tluszczu, a czytalam, ze moga byc na pierwsza faze...a probowalas zrobic ptasie mleczko?mi sie wydaje, ze moze byc fajne...

a z pytaniem o 2 faze wystrzelilam???jak typowa "farbowana blondynka" , nikogo nie obrazajac;)

jescze mi sie przypomnialo,siostra mnie dzis nastraszyla, ze niezbyt ladnie z buzi pachnie na tej diecie???????i Mama potwierdzila, bo jej szef stosuje!Kochanie sie smieje, ze od razu odswiezacz do ust moglam kupic:)))i siostre niby po 2 dniac stawy bolaly ( za duzo wapnia), ale to chyba wymowka dlaczego przerwala;)

Ostatnia edycja:
Ja na razie zacznę od ćwiczeń. I tak jak Kalcha napisała : najlepiej aeroby :tak:. U mnie przed ciążą sprawdził sie step (tzn. dwa pierwsze stopnie schodów bo prawdziwego nie mialam;-)). Zamierzam jeszcze odrzucić wszystkie slodycze, bo na razie pochłaniam masakryczną ilość. Może to trochę pomoże. A na dietę przejdę dopiero jak skończę karmić.

Trzymam kciuki za wszystkie Wrześnióweczki aby powróciły do eymarzonej figury :****

witam, przetrwałam dzionek na 2 jabłkach i 4 bananach i jeść mnie sie nawet nie chciało :)
Co do ćwiczeń to w pełni potwierdzam ale u mnie to awykonalne bo co najmniej 10 minut bym potrzebowała a Maks nie da mi poćwiczyć a jak śpi to wiadomo biegiem albo obiad albo choć do WC ;) A steper w domku stoi bom przed ciążą namiętnie chodziła na nim :) Teraz też wrócę do tego ale kurka czas trzeba znaleźć

Witam dziewczynki!

Czytalalam z zaciekawieniem wasze posty o diecie dukana, skuteczna pewnie ale obciazajaca nerki...ja jednak mam do zrzucenia 5 kg wiec mnie kusi, postanowilam jednak ja troche zmodyfikowac na wasne potrzeby, pierwsze dwa dni jednak jade na samych bialkach, nigdy nie robilam zadnej diety wiec moze byc mi ciezko, jednka sprobuje, dzis pierwszy dzien hehe przeraza mnie tylko to ze trzeba ograniczyc wysilek fizyczny hmmm bez sportu nie ma szans..

Gaja jesli tego typu dieta na dwoch jablkach i bananach ci sluzy to podziwiam, moim zdaniem to najgorsze co moze byc, organizm robi sobie wtedy zapasyz tluszczu, moze to smieszne ale zeby schudnac trzeba jesc..bo poznije efekt jojo i galaretowate cialo :) no chyba ze sie jesc na takiej diecie caly czas...zaraz lece po serki wiejskie

Kalcha zgadzam sie z toba 100 % cwiczenia to podstawa :D

Wczesniej gdy bylam mloda i szczupla hehe trzymalam sie prostej zasady- sport ( a jesli czasu bylo brak to duzo ruchu i troche gimnastyki, i 5 posilkow dziennie w malych ilosciach, jadlam wlansie duzo nabialu, szczegolnie wieczorami, mniej makaronu niz teraz hahaha i bylam szczuplutkaaaa a moglam sobie pozwolic na wszytsko

I jeszcze chcialam zdac relacje z vibroaction, to smieszne bo wiadomo ze sprtu nie zastapi ale jesli ktos ma problemy ze skora to polecam jak najbardziej, ja po tygodniu stosowania, moge powiedziec ze skora mjego brzucha jest o wiele ladniejsza, jestem zadowolona z polaczeniem z masazami i kremami jest super:tak::tak::tak:

Kasiona ja pierwszy dzień diety zawsze robię restrykcyjny :) Później to już normalnie a to kasza a to ryż, rybka itp, tylko, że ja jeszcze piersią karmię i nabiału nie moge więc mam strasznie zawężone pole manewru :9

reklama
ja dzisiaj tez pierwszy dzien Dukana!
troche sie boje o nerki, bo w ciazy mialam zastoj, ale mysle , ze jak bede pila duzo wody to dadza rade....teraz musze sie trzymac, bo narobilam mnostwo zakupow dukanowskich i moj sie smial, kto tobedzie jadl jak sie poddam:)

Kasiona - ja ma w domu taka walizeczke z przyrzadami do elektromasazu, chyba musze wyciagnac, ale to strasznie dlugo trwa, a przy malaym nie zawsze jest czas...pewnie z pasem jest szybciej?

Gusia - jak tam?ja wlasnie popijam kawe z chudym mlekiem, slodzikiem i cynamonem:)normalnie kawy nie slodze, ale to tak w formie deseru;)

a u nas piekne slonko, wiec zaraz bedzie dlugi spacer!mistrz Dukan na spacery pozwala:)))
no i opcja z wykorzystaniem schodow jako stepera tez mi sie podoba:)

Do góry