reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

powrót do formy

ja dzisiaj tez pierwszy dzien Dukana!
troche sie boje o nerki, bo w ciazy mialam zastoj, ale mysle , ze jak bede pila duzo wody to dadza rade....teraz musze sie trzymac, bo narobilam mnostwo zakupow dukanowskich i moj sie smial, kto tobedzie jadl jak sie poddam:)

Kasiona - ja ma w domu taka walizeczke z przyrzadami do elektromasazu, chyba musze wyciagnac, ale to strasznie dlugo trwa, a przy malaym nie zawsze jest czas...pewnie z pasem jest szybciej?

Gusia - jak tam?ja wlasnie popijam kawe z chudym mlekiem, slodzikiem i cynamonem:)normalnie kawy nie slodze, ale to tak w formie deseru;)

a u nas piekne slonko, wiec zaraz bedzie dlugi spacer!mistrz Dukan na spacery pozwala:)))
no i opcja z wykorzystaniem schodow jako stepera tez mi sie podoba:)

tez mam elektrostymulator 45 minut jedno posiedzenie i dziala tez ladnie mi brzuch wciagnelo tylko zanim sie oblepie tymi elektrodami plus masaz to godzina nie moja, z dwojka dzieci jak jestem sama-niewykonalne :) tylko wieczorami jak jest moj O, a pas to szybko wrazie czego odepniesz i lecisz do dzieci :)

zjadlam dzis tak: jedno jako, dwie kawy hehe, na obiad dwa fiety z indyka plus cukinia( wiem ze niby nie powinno sie w fazie ataku ale to taka moja modyfikacja :D) wieczorem serek wiejski z tynczykiem i losos wedzony... myslicie ze ok?

Ostatnia edycja:
reklama
alcia i jak tam :) ? ja właśnie zjadłam piers w iekarniku pieczoną, sos czosnkowo ziołowy i bułeczke ze wczoraj;)

ptasiego mleczka nie robiłam, dziś na kolacje zrobie nalesniki w mikrofali a potam na patelni bez tłuszczu zarumienie i zjem z jog. nat. z cynamone i slodzikiem. W II fazie mam zamiar zrobic serniczek:) tylko nie patrzałam w przepis, pewnie to jest sernik pieczoy, a mam juz pomysł na sernik na zimno z galaretka , muszę poszukac przpisu na galaretkę jak nie znajde to i tak mam pomysł jak ją zrobic:)
u mnie dzis z rana waga już o 2,3 kilo mniejsza:)

kasiona wiadomo, dietka ta nerki obciąza dlatego trzeba dużo pic, ja wypijam 1,75 wody + koło 2-3 herbaty w kubku 330 ml, więc chyba wsystarczy. a gdzie kupiłaś tan pas i za ile? bo zastanawiam się nad tym, na jakiej zasadzie to działa?

o Olafek się obudził, idziemy do znajomych więc uciekam:)
muszę słodzik zabrac ze sobą hahhaha

Guusia u mnie też niby o 1,3 kg mniej ale to zawsze na początku, potem zastój i człek się wkurza, że nie chudnie ;) A ja tez w słodzik zainwestowałam a jak mnie na słodkie przyciśnie to sobie zapodam ulubiony miodzik gryczany :) łyżkę zjem i już mdli ;)

Gaja - a co to ten miodzik gryczany?

Gusia - na razie zjadlam serek wiejski z plasterem szynki z indyka i pije wode!jak uspie Filipa zrobie bulke z mikrofali i chyba zjem z lososiem, a wieczorem chyba upieke kurczaka w worku..jak zrobie wiecej to wykorzystam jutro, zeby tak nie piec po jednej palce...moj problem polega na tym, ze nie lubie gotowac....:)a jak Twoj chlopak?sam sobie teraz gotuje?u nas generalnie Kochanie zawsze gotuje, no ale teraz musze sama dla siebie..tylko glupio mi nie miec obiadu dla niego jak wraca po 20 z pracy, ale nie moge probowac, chyba bedzie jadl to co ja;)

Kasiona - dokladnie jak piszesz jak sie jest samemu w domu to nie ma czasu, a 2 to juz w ogole:)i wlasne, gdzie ten pas kupilas?

Malgos - ja bym sie z checia z Toba podzielila:)))ale dzieki za wsparcie;)

wpadam tu tylko na chwilkę powiedzeć, ze Was podziwiam za tą dietkę :tak::tak::tak:
ja jak schudłam do wagi sprzed ciąży tak teraz nie wiem co sie stało i jem jak opętana... :-(

TRZYMAJCIE SIE TWARDO!!!!!

alcia mój chłop sam raczej sobie gotuje, tzn. jak jest w domu, dzis jak piekłam sobie piersi to mu udka i skrzydełka też w rekawie osobno, tak wiec za jednym zamachem, też dzis upiekłam 2 piersi co by jetro piekarnika nie właczac bo bysmy zbankrutowali, ja dziś od obiadu nic nie jadłam bo byliśmy u znajomych, wszyscy się pierniczkami i zelkami zajadali (uwoielbiam i to i to) a mi gul skakał ;/ hahah ale daje rade. no i u mnie ten sam problem, ja nienawidze gotowac, ale te swoje jedzonko lubie pichcic gorzej z żarłem dla Seby

jutro znowu skok na wage :) waże się rano na czczo, ake ciagle mnie kusi zeby się ważyc, ale postanowiłam ze tylko rano na czczo i koniec.

gaju wiadomo ze na początku jest wiekszy spadek wagi a później zastoje :9 jednak ja jestem tak zdeterminowana że dam rade ! musze ! chciałabym ważyc te 55-60 kilo i wyglądac jakos, a nie nogi parówki, brzuch wisi :(

kasionka dziękuje za linka :) hahah zamawiam dzis, w tajemnicy przed Seba bo i tak chodzi ciąglę i śmieje sie ze mnie że otreby jem, i serki, jak zobaczy ze jakiś pas kupiłam to powie ze nie mam na co kasy tracic, w sumie ta dietka i tak wychodzi drożej niż normalne jedzenie, bo musze osobno kupywac, a tak to jadłam co było i już.

aaaa kasiona a ty u tego sprzedawcy kupywałaś??? bo o w sumie tani jakis tzn. ten pas

alcia mój chłop sam raczej sobie gotuje, tzn. jak jest w domu, dzis jak piekłam sobie piersi to mu udka i skrzydełka też w rekawie osobno, tak wiec za jednym zamachem, też dzis upiekłam 2 piersi co by jetro piekarnika nie właczac bo bysmy zbankrutowali, ja dziś od obiadu nic nie jadłam bo byliśmy u znajomych, wszyscy się pierniczkami i zelkami zajadali (uwoielbiam i to i to) a mi gul skakał ;/ hahah ale daje rade. no i u mnie ten sam problem, ja nienawidze gotowac, ale te swoje jedzonko lubie pichcic gorzej z żarłem dla Seby

jutro znowu skok na wage :) waże się rano na czczo, ake ciagle mnie kusi zeby się ważyc, ale postanowiłam ze tylko rano na czczo i koniec.

gaju wiadomo ze na początku jest wiekszy spadek wagi a później zastoje :9 jednak ja jestem tak zdeterminowana że dam rade ! musze ! chciałabym ważyc te 55-60 kilo i wyglądac jakos, a nie nogi parówki, brzuch wisi :(

kasionka dziękuje za linka :) hahah zamawiam dzis, w tajemnicy przed Seba bo i tak chodzi ciąglę i śmieje sie ze mnie że otreby jem, i serki, jak zobaczy ze jakiś pas kupiłam to powie ze nie mam na co kasy tracic, w sumie ta dietka i tak wychodzi drożej niż normalne jedzenie, bo musze osobno kupywac, a tak to jadłam co było i już.

aaaa kasiona a ty u tego sprzedawcy kupywałaś??? bo o w sumie tani jakis tzn. ten pas

tak u tego dokladnie, tani i uznalam ze jakby byl badziew jakis to nie bede przeplacac, i w sumie dobrze bo dziala a to najwaznijesze :)

reklama
Do góry