reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

powrót do formy

też kiedyś byłam na tej diecie, ale ja nie umiem liczyc kalori, ja muszę miec diete: to jedz, tego nie bo na tej 1000 kalori jadłam słodkie hahai to nic nie dało.
Dukana to diete białkowa, tzn. tylko białka, pierwsze kilka dni to szok dla organizmu, póxniej wprowadza się dozwolone warzywa itd.

a i najlepsze w tej diecie ze trzeba jesc dużo:D

reklama
oj dziewczyny!to chyba sie dolacze!
Gusia - tez sie zastanawiam nad Dukanem, ale tyle stron w necie , ze chyba nie warto kasy na ksiazke wydawac!
bo u mnie te ostatnie kilogramy cos nie chca spasc!

Gaja - poczekaj z nami do Nowego Roku!bo tu za duzo slodkosci zostalo:)
a na powaznie podziwiam Cie za te 1000 kalorii, ja tez nie umiem kontrolowac!czasami sa dni, ze jem mniej niz 1000 kal ale nic wartosciowego...no i przeraza mnie wazenie jedzenia i liczenie kalorii

ja przyznam, ze ostatnio bralam pewne popularne ale o niezbyt dobrej opinii tabletki na odchudzanie!ale duzych efektow nie bylo, a na razie sie skonczyly...i wiem, ze to takie pojscie na latwizne...

Gaja - ale TY wazysz juz chyba mniej niz przed ciaza?

Gaja podziwiam cie za silną wole.
Gusia i Alcia dieta Dukana to super dieta. Ja na niej byłam przed ciążą i czułam sie świetnie. Jestem mięsożercą więc ta dieta mi bardzo przypasowała. Byłam najedzona cały czas i chudłam. Jedyne czego mi było brak to ziemniaków.

Kurcze, zrobilam test dukana i wyszlo, ze jak dzisiaj zaczne, to cel osiagne 9 marca, a diete bede musiala stosowac do 13 czerwca, no i potem 1 dzien do konca zycia....musze to przemyslec;)

no a ja dukana nie dam rady bo ja się nie wyrzeknę kromki razowca, bananów, ryżu , kaszy. Moja siostra po dukanie i ćwiczeniach pięknie 12 kg zgubiła i pieknie sobie ciało wyrzeźbiła.
nic trzeba będzie ŻP stosować , choć póki co silną wolę to ja mam tylko dla synka dla mnie nie starczy chyba.

no to mnie utwierdziłyście w tym ze dukan górą:-D
kupiłam jednak tą ksiażke, i taka z przepisami dla polaków, wiem ze strata kasy ale ja lubie czytac, i lubie miec w ręku to co czytam:D zeby wracac do niej w razie potrzeby, z wiadomosci w necie też bede korzystac. pod koniec listopada dukan mi wyliczył ze cel osiąne w kwietniu, ale muszę znowu to wyliczyc bo wtedy stwierdziłam że czekam do nowego roku bo i tak w święta się najem, a tu zonk prawie nic nie jadłam przez stres:)

Gusia - ja spedzilam wczoraj caly dzien prawie czytajac o dukanie:)i chyba sie jednak skusze...i z tego co wyczytalam to chyba masz jednak racje z ksiazka, na forum dziewczyny twierdza , ze potrzebna...moze zamowie przez internet!mnie tylko martwi to, ze lubimy jadac na miescie i co?KOchanie bedzie wcinal a ka bede sie oblizywac?albo jedzonko w pudelki nosic?hihi!a moze tym sposobem zaoszczedze;)

reklama
alcia ja za tą ksiażke dałam 19 zł a za taka z przepisami 24, takie więc ujdzie w tłoku jeszcze:)
no i juz przeczytane, no oprócz przepisów, teraz orientuje się powoli gdzie dostane dukanowskie produkty i zrobie mały zapas co bym juz miała na 1 stycznia i nie musiała latac i szukac.

moja znajoma naprawe z dużą nadawga sopwodowaną też przez chorobe chudnie na tej diecie aż miło popatrzec.

alcia kochana dasz rade, ja mam tyle samozaparcia w sobie ze wiem że się uda wytrzymac bez jedzenia na miescie no i bez chleba( kocham chlebek mniam) ale po porodzie jadłam dietetycznie i nie ciągło mnie do słodyczy chleba frytek, spaghetti itp. więc musze dac rade bo nie moge patrzec na siebie, kupiłam wczoraj baterie do wagi i co? dalej 77,8 więc nic nie schudłam przez 2 tygodnie;(

w niecie jest full info na ten temat i przepisów ale ja dziwna jestem bo lubie miec wszystko a papierze np. jakby mi komp siadł:)
ale wiem ze z nata można ściągnac tą ksiązke bo ściągałam tylko mi sie nie chciała otworzyc, ja info o tej diecie szukam na wizazu.

Do góry