reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

powrót do formy

oj Tosiu to zaszalałas, az za 4,50:szok::-D
a tak na serio to chyba wezme z Ciebie przykład i tez kupie to hula-hop Bo waga tez stoi w miejscu, mimo cycolenia. A najgorzej wkurza mnie wystajacy brzuchol.
A chciałam kupic sobie dłuzszy sweter rozpinany, i wszystkie co mierzyłam na brzuchu obcisłe. A moze zle skrojone były:-p:laugh2:

to wina szycia :-D ja tez jak tak patrze na te ciuszki po sklepach to coraz częściej się zastanawiam jak i dla kogo oni to szyją :-D wszystko źle skrojone :-D ale wszystko szyją chińczyki, więc dlatego! :-D

reklama
u mnie zaraz po porodzie waga o 9 kg poleciała a tak to stoi w miejscu- jem nie za dużo, słodyczy w ogóle, żadnych drożdżówek, buł i nic brzuchol wisi , w piatek wizyta u gina i mam nadzieję, że bedę mogła sie wziąć za jakiś aerobik czy biegania, bo ja wciąż w tylko w ciążowe spodnie wchodzę:wściekła/y::-:)eek::no:

dziewczyny a mam pytanko skonczyl mi sie polug i wykupilam sobie juz tabletki antykoncepcyjne i kiedy mam je zaczac brac z pierwszym dniem okresu ?? czy teraz?? dodam ze karmie piersia i ze niektore karmiace mamy nie dostaja okresu, nie wiem jak bedzie u mnie a chcialabym juz brac tabletki tylko nie wiem kiedy??!!!
jeszcze z mezem nie kochalismy sie od porodu a chcemy zaczac jak zaczne brac tabletki.

przyszla_mamo jesli mowisz o cerazette to mi lekarka kazala wziac od razu i po 28 dniach nie robic przerwy tylko dalej brac nastepne opakowanie.
Ja juz wrocilam do swojej wagi, ale jeszcze nie jestem zadowolona ze swojego wygladu. Do tego mam jedna piers wieksza od drugiej. Mam nadzieje, ze jak skoncze karmic to sie to zmieni.
Tosia masz racje, ze wszystko z Chin, albo Turcji. Ja kupilam sobie fajna kurtke na zime i co? Musialam oddac, na metce (zauwazylam przez przypadek) bylo napisane, ze farbuje i zeby nie nosic jasnych rzeczy. Normalnie szok

Ostatnia edycja:
Przyszła.mamo, tak jak napisal Mb-1, jesli karmisz i masz tabletki dla karmiacych bierzesz je odrazu, bo miesiaczki mozna sie nie doczekac nawet wiele miesiecy.
Bierzesz zaraz i nie robisz przerwy tylko nastepne opakowanie.
Mb_1 mam pytanie...kiedy masz powiedziane " ze mozna" chodzi mi po jakim czasie brania tabletek jestes zabezpieczona ? Wypytywałam juz Tosie, pytam inne dziewczyny bo widze lekarze roznie zalecaja, moj mowil ze po 10 dniach, na opakowaniu jest ze po 7, ale sa glosy ze dopiero po 21 dniach.Ja róniez karmię piersią.

A moja, ze od razu:szok: Co lekarz to inny poglad. Hmm my juz sobie pozwolilismy i teraz bede sie pewnie stresowac:wściekła/y:

mater deo a ja na wizytę u ginki musze się umówić bo to już 8 tygodni :0 Ale zwlekam bo to po pierwsze nie w moim mieście a po drugie mały cycoli i jak syrenę T. włączy gdy będzie spacerował w trakcie mej wizyty to ja w stresie takim będę że mleko mi się zetnie ;) A te pigułki też wezmę bo teraz 2 x się teges szmeges ale z gumką a wole do tego pigułki

reklama
ja w czwartek idę do ginka i już nie mogę się doczekać bo tak jak się zarzekałam, że nie dam staremu i sobie zaszyje to jak juz nam kiedyś przy okazji udało się zadziałać to teraz szturchamy się prawie codziennie i przez to całe zamieszanie to ja juz nawet zapomniałam się bać!!!..a licho nie śpi!!!

Do góry