reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

powrót do formy:)))

U mnie te odchody są nadal, trochę bardziej śluzowate niż krwawe, ale są. Wkurzające to trochę, no ale w końcu przez ostatnie 9 miesięcy nic nie leciało, to teraz musi nadrobić;-)
We wtorek idę na kontrolę i zobaczymy co tam słychać.

reklama
jak tak czytam te wasze narzekanie to co ja mam powiedziec z tego co tutaj czytam tomam jeszcze najwiecej do stracenia :/ dopiero mi ubylo 15 kg i jeszcze kolejne 15 musze zgubic :/ a waga ani drgnie chyba sie zawiesila :/
Jem malo bo nieraz czasu nie mam a tu nic ,ruchu mam sporo bo zawsze w biegu i nic co robic a najgorsze co jest to ten flak co mi wisi .Wczesniej mialam 38-40 teraz spodnie 44 dopinam ,ostatnio mierzylam moje w rozmiarze 40 i jeszcze duzo brakuje a nowe co kupilam 42 juz pasuja ale jakby nie ten flak brzuch to juz bym mogla moje z przed ciazy nosic :/

Co pomaga zeby zgubic tego flaka
Co to sa te pasy pociazowe ?
gdzie je kupic

Kamikaa można kupić albo pas albo majciochy , obie te rzeczy sa na przykład na allegro za przystępną cenę i w wielu sklepach z bielizna też.. ja ma 3 pary majtasów z czego 2 pary kupowałam właśnie na allegro. Teraz mam przerwę w noszeniu ich bo znów krwawie... RATuNKU:szok:.. Jutro dzwonię do gina bo to raczej juz nie okres... troche mnie to martwi...bo po pierwszym porodzie miałam oblrzymia nadrzerkę i potem wypalana ale może to znów to?!:baffled:

Sylusia...trzymam kciuki aby to nie była ta nadrzerka!

ja jeszcze się muszę wstrzymać chwilę z tymi pasami no i z ćwiczeniem ech... jeszcze ze 2 tygodnie...i biorę się za siebie. Przytyłam pół kilo przez te kanapki - bo nic tylko całymi dniami je jadłam bo to najszybsze było. Wczoraj ugotowalam sobie zupe wiec bedzie na kilka dni :-p

Do mnie przyszły dzisiaj te majtochy ,ale muszę je odesłać bo niestety efekt zerowy :wściekła/y::wściekła/y:A kosztowały prawie 50 zł więc szkoda żeby leżały w szufladzie.

Flak jak wisiał tak wisi :eek::eek: teraz wypróbuje pas poporodowy, zobaczymy.

A i dzisiaj przyszła też waga więc w końcu się zważyłam i wyszło "jedyne" 74 kg:oo::oo:
Czyli zeszło 10 kg ,ale pozostało jeszcze 14 do zrzucenia

Sylusia a moze to juz okres?
Mniee krwawienie sie juz skonczylo tylko jest jeszcze slabe jasno brunatne plamienie,mialam cytologie i wyszla dobrze a i po badaniu lekarz zadowolony w czwartek mam kolejna wizyte.Przez ta rane to co tydzien odwiedzam swojego lekarza.Juz zaprzyjaznilam sie z pania Marysia z recepcji:)

Na szczescie juz prawie wszystko juz zagojone bo juz mialam czarne mysli o powrocie do szpitala.

Mnie tez przydalby sie taki pas musze rozejrzec sie po sklepach bo nawet spoko chudne tylko taki flaczek pozostal na brzuchu moze ktoras zna sposob na niego:)

neska11, chyba nie możesz tak szybko oczekiwać efektów tych majciochów ;-)

Ja też mam flak:crazy: Położna mi doradzała wczoraj ćwiczenia np leżąc choćby w łóżku trzymać rękami głowę i unosić się o 45 stopni i inne. Ma mi przynieść książeczkę z ćwiczeniami, ale przyjdzie dopiero za 2 tygodnie...

a ze mnie z kolei lecą jakies gluty i niby to ten płodny sluz :/ no nigdy takiego nie miałam :/ oby mi wróciło do normy po pierwszym okresie, bo majatek wydaje na wkładki :/
a majtki kupiłam, miałam raz na sobie, dobrze, że mi przypomniałyscie ;)

reklama
wreszcie się zważyłam i....... nie jest tak źle:sorry:

zrzuciłam ci6ażowe kg i jeszcze 2 dodatkowe(oby tak dalej:-p)

sistery mówią też, że mam mniejszy tyłek

no i fajnie, ale...skóra jest w średnim stanie,na brzuchu oponka no i celulit, bleeeeee:eek:

wczoraj rozpuścił mi się ostatni szew
za 2 tygodnie wizyta i może wreszcie seks, bo już nie wytrzymuję:-D:-D:-D

Do góry