reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

powrót do formy:)))

U mnie te odchody są nadal, trochę bardziej śluzowate niż krwawe, ale są. Wkurzające to trochę, no ale w końcu przez ostatnie 9 miesięcy nic nie leciało, to teraz musi nadrobić;-)
We wtorek idę na kontrolę i zobaczymy co tam słychać.

reklama
jak tak czytam te wasze narzekanie to co ja mam powiedziec z tego co tutaj czytam tomam jeszcze najwiecej do stracenia :/ dopiero mi ubylo 15 kg i jeszcze kolejne 15 musze zgubic :/ a waga ani drgnie chyba sie zawiesila :/
Jem malo bo nieraz czasu nie mam a tu nic ,ruchu mam sporo bo zawsze w biegu i nic co robic a najgorsze co jest to ten flak co mi wisi .Wczesniej mialam 38-40 teraz spodnie 44 dopinam ,ostatnio mierzylam moje w rozmiarze 40 i jeszcze duzo brakuje a nowe co kupilam 42 juz pasuja ale jakby nie ten flak brzuch to juz bym mogla moje z przed ciazy nosic :/

Co pomaga zeby zgubic tego flaka
Co to sa te pasy pociazowe ?
gdzie je kupic

Kamikaa można kupić albo pas albo majciochy , obie te rzeczy sa na przykład na allegro za przystępną cenę i w wielu sklepach z bielizna też.. ja ma 3 pary majtasów z czego 2 pary kupowałam właśnie na allegro. Teraz mam przerwę w noszeniu ich bo znów krwawie... RATuNKU:szok:.. Jutro dzwonię do gina bo to raczej juz nie okres... troche mnie to martwi...bo po pierwszym porodzie miałam oblrzymia nadrzerkę i potem wypalana ale może to znów to?!:baffled:

Sylusia...trzymam kciuki aby to nie była ta nadrzerka!

ja jeszcze się muszę wstrzymać chwilę z tymi pasami no i z ćwiczeniem ech... jeszcze ze 2 tygodnie...i biorę się za siebie. Przytyłam pół kilo przez te kanapki - bo nic tylko całymi dniami je jadłam bo to najszybsze było. Wczoraj ugotowalam sobie zupe wiec bedzie na kilka dni :-p

Do mnie przyszły dzisiaj te majtochy ,ale muszę je odesłać bo niestety efekt zerowy :wściekła/y::wściekła/y:A kosztowały prawie 50 zł więc szkoda żeby leżały w szufladzie.

Flak jak wisiał tak wisi :eek::eek: teraz wypróbuje pas poporodowy, zobaczymy.

A i dzisiaj przyszła też waga więc w końcu się zważyłam i wyszło "jedyne" 74 kg:oo::oo:
Czyli zeszło 10 kg ,ale pozostało jeszcze 14 do zrzucenia

Sylusia a moze to juz okres?
Mniee krwawienie sie juz skonczylo tylko jest jeszcze slabe jasno brunatne plamienie,mialam cytologie i wyszla dobrze a i po badaniu lekarz zadowolony w czwartek mam kolejna wizyte.Przez ta rane to co tydzien odwiedzam swojego lekarza.Juz zaprzyjaznilam sie z pania Marysia z recepcji:)

Na szczescie juz prawie wszystko juz zagojone bo juz mialam czarne mysli o powrocie do szpitala.

Mnie tez przydalby sie taki pas musze rozejrzec sie po sklepach bo nawet spoko chudne tylko taki flaczek pozostal na brzuchu moze ktoras zna sposob na niego:)

neska11, chyba nie możesz tak szybko oczekiwać efektów tych majciochów ;-)

Ja też mam flak:crazy: Położna mi doradzała wczoraj ćwiczenia np leżąc choćby w łóżku trzymać rękami głowę i unosić się o 45 stopni i inne. Ma mi przynieść książeczkę z ćwiczeniami, ale przyjdzie dopiero za 2 tygodnie...

a ze mnie z kolei lecą jakies gluty i niby to ten płodny sluz :/ no nigdy takiego nie miałam :/ oby mi wróciło do normy po pierwszym okresie, bo majatek wydaje na wkładki :/
a majtki kupiłam, miałam raz na sobie, dobrze, że mi przypomniałyscie ;)

reklama
wreszcie się zważyłam i....... nie jest tak źle:sorry:

zrzuciłam ci6ażowe kg i jeszcze 2 dodatkowe(oby tak dalej:-p)

sistery mówią też, że mam mniejszy tyłek

no i fajnie, ale...skóra jest w średnim stanie,na brzuchu oponka no i celulit, bleeeeee:eek:

wczoraj rozpuścił mi się ostatni szew
za 2 tygodnie wizyta i może wreszcie seks, bo już nie wytrzymuję:-D:-D:-D

Do góry