reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

powrót do formy:)))

a ja mam do was pytanko jak bylyscie nacinane i zakladane byly szwy to kto wam je potem sciągal?? lekarz na wizycie czy polozna ktora przychodzi do domu??
Mi za 1 razem gin po 7 dniach, a teraz miałam w szpitalu po 15:confused: dniach niby rozpuszczalne które zapomniały się rozpuścić!
kurcze, kiedy w końcu pogoda pozwoli na spacery dłuższe, to zacznę się ruszać :sorry2:
dzidzia w wózek, mama odbudowuje kondycję ;-)

generalnie na wagę narzekac nie mogę, zostało z 5 kilo, ale mieszczę się tylko w jedne spodnie, a reszta masakrycznie opięta na tyłku i udach :sorry2:
jedyne, co mnie irytuje, to ten budyniowaty brzuch :dry:
Podobnie jak ja tylkoże nie mam ciśnienia bo wiem że w końcu zejdzie. A na brzuchola nosze obciskajace gatki i napinam ciągle brzuch by mieśnie pracowały!:tak:
Ale znalazłam coś dla sibie - otworzyli u mnie w Wołominie nowe centrum fitnes z np pilates, Atb , yoga i takimi tam - karnet na 10 wejść 100 zł - pokusze sie od kwietnia:-):-):-)

reklama
Ja tez mam rozpuszczalne niby ale ide w czwartek do gina to mi zdejmie bo mi polozna w szpitalu powiedziala jak pytalam kiedy sie rozpuszcza - DO 3 MIESIECY mam jeden szef ale i tak troche go czuje i nie mam zamiaru czuc ciagniecia 3 miesiace .

A co do brzucha to mnie tez jakos boli po prawej stronie. Niewiem czemu, jak mi sie kurczyla macica i mialam skurcze to tez najbardziej z prawej strony. I wogole jakos brzuch mnie pobolewa jak siusiam to spojenie lonowe mnie rwie troche tak podobnie jak w ciazy.

A jak to u Was z szyciem po cc??? Byłyście szyte, czy klejone??? Ja byłam klejona, i powiem Wam, że lepsze to jest niż szycie, oczywiscie powłoki brzuszne w środku miałam zeszyte, i po bokach klejenia wystawał mi taki dług szew, a gin na obchodzie w piatej dobie wział mi pociągnął z jednej storny szwu, i wyciągnął go całego, i dał mi nawet na pamiątkę ;)

a ja mam do was pytanko jak bylyscie nacinane i zakladane byly szwy to kto wam je potem sciągal?? lekarz na wizycie czy polozna ktora przychodzi do domu??
ja mialam sciagane w 5 dobie. Urodzilam 2 a sciagane mialam 6. (nie wiem jak oni te doby licza :eek:
mam chyba rozpuszczalne jeszcze. A z takich do zdjecia mialam 3 i robili mi to na IP w szpitalu , w ktorym rodzilam.
Ja się pochwalę, że od porodu straciłam już 10 kg. Jeszcze mi zostały 2 :-). Brzuszek jeszcze trochę wypukły, ale myślę że wróci do formy :tak:

no to super. Gratulacje :-)

a ja kurde ciagle glodna chodze, bo juz na kanapki patrzec nie moge, a nie mam pomyslu co moge sobie jesc. Szczegolnie na obiad. Ile mozna jesc ryz z kurczakiem gotowanym?
Pawelek dostal leciutkiej wysypki na buzi i nie mam pojecia od czego.
Odstawiam wszystkie produkty mleczne i zobaczymy.

a ja kurde ciagle glodna chodze, bo juz na kanapki patrzec nie moge, a nie mam pomyslu co moge sobie jesc. Szczegolnie na obiad. Ile mozna jesc ryz z kurczakiem gotowanym?
Pawelek dostal leciutkiej wysypki na buzi i nie mam pojecia od czego.
Odstawiam wszystkie produkty mleczne i zobaczymy.
Ja też jestem przez caly czas głodna i to mnie przeraża bo mam wrażenienie że opycham się jakimiś pierdołami przez to np. bułki maślane czy bszkopty...i efekty będzie potem widać ;(. Ja na obiadek różne warzywka z zupy wyciągam zp ostatnio buraczki z ziemniakami jadłami było mniammmm, albo brokułu z kurczakiem ale nie wiem czy przez nie mała nie miała wzdęcia!

reklama
Do góry