reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

powrót do formy:)))

u mnie chyba nieźle, bo jeszcze ze 3 kilo zostało... no ale waga wagą....... kiedys jak nawet ważyłam więcej, to ciało było inne.... nic to, jeszzce chwilka i spacerki i ćwiczenia to jakos dojdę do siebie :)

inna sprawa, że ja nie karmię cycem, więc dietą się nie przejmuję i boję się, ze to mnie zguuuubiiiiiii... ;)

reklama
Jedyny pozytyw dzisiejszego dnia to to ze wchodze w swoje dzinsy sprzed ciazy. Mi wlasciwie juz nic nie zostalo, brzuch tez mam jak na 3 tygodnie po ciazy naprawde ladny, skora troche nie taka ale zadnych zwisow rozstepow i innych takich, a wszyscy mnie tak straszyli ze po drugiej ciazy trudniej dojsc do siebie.... No ale ja to mam predzej tendencje do wygladania jak kosciotrup niz do pozostanie pulpetem wiec w sumie nie ma co sie dziwic ze tak szybko schudlam...
Ja z dieta nie przesadzam ale uwazam, jednak jem lekkostrawnie i staram sie jednak jesc to samo przez jakis czas, z czasem bede rozszerzac diete swoja, teraz juz sie powoli przyzywczailam to tych kasz i miecha na parze. Ja mam thermomixa i zarcie z niego smakuje calkiem calkiem, nawet na parze.

ja wprowadzilam produkty mleczne i jablko. i obserwuje.
zastanawiam sie czym mam sie smarowac. mam tak wyschnieta skore i kupe rozstepow na udach.. bokach..i kurde one swedza.(nawet nie wiedzialam, ze az tyle, bo przez brzuch ich nie moglam dojrzec)

o.. a tak w ogole to musimy uzywac balsamow do ciala dla matek karmiacych? czy nie ma to znaczenia?

Ostatnia edycja:
ja uzywam Elancyl co prawda suma niezla bo 112 zł za 400 ml ale jest mega wydajny i ładnie pachnie i natłuszcza. Jak posmaruje sie rano to wieczorem pod prysznicem jeszcze krem czuje. Nie mam ani jednego rozstępu.

ja uzywam normalnych balsamow , no moze piersi nimi nie smaruje, uwazalabym tylko na jakies balsamy o mocnych zapachach

Jeśli chodzi o balsamy to czytałam taką opinie że nie należy używać takich balsamów z kofeiną itp...podobno w jakis sposób mogą zaszkodzić maluchowi. Ja używam jeszcze ziajki!
Ale dzis sie ważyłam i 1 kg mniej , mimo tego przeżyłam mały wstrząs bo moje nogi wyglądają paskudnie, ma udach mam kupę celulitu:szok::szok::szok:

reklama
ja przez całą ciążę i teraz używam Dove takiego do suchej skóry i nie zrobił mi sie żaden rozstęp na brzuchu- bo na udach mam jeszcze z liceum ;)
a smarować się muszę, bo jeśli tego nie zrobię, czuje wielki dyskomfort, a czasem (i nie wiem, od czego to zależy) szczypie mnie wszystko i nic, tylko oszaleć idzie :/

jeszcze 2 tygodnie i zaczynam ćwiczenia... muszę ujędrnić brzuch, tyłek i uda!

Do góry