reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

powrót do formy:)))

reklama
nie wiem, wczoraj Karol mi "zagladal" w podwozie i stwierdzil ze ten zapaszek to taki jaki sie wydobywa z rany.
Kiedys mial gleboka rane nogi i mowi, ze taki sam zapach sie wydzielal..
a moze ja juz sobie wmawiam?

moja tez ma kolor jasnoczerwony.

hej dziweczyny.
Monika mam to samo. Położna mi powiedziała ze macica isę oczyszcza i choćbym trzymała pupę w perfumach to ta wydzielina ma po prostu taki zapach. A tą woń też porównałabym to jakiejś nieczystej rany. Jednak to normalne. Położna mówiła żebym myć szarym mydłem.

Dziewczyny a kiedy wy się udajecie na pierwszy spacerek??

hej dziweczyny.
Monika mam to samo. Położna mi powiedziała ze macica isę oczyszcza i choćbym trzymała pupę w perfumach to ta wydzielina ma po prostu taki zapach. A tą woń też porównałabym to jakiejś nieczystej rany. Jednak to normalne. Położna mówiła żebym myć szarym mydłem.

Dziewczyny a kiedy wy się udajecie na pierwszy spacerek??

ojj kochana jak to dobrze, ze napisalas. od razu mi lzej.
bo juz sie dopatrywalam jakiegos zapalenia czy infekcji.

ja zamierzam w weekend wystawic Niunia na balkon, oczywiscie jak bedzie w miare temperatura. Ubiore w kombinezonik, przykryje kocykiem i do wozia :-)

ja po 3 tygodniach mogę powiedzieć, że wydzielina sie chyba skończyła... uffff teraz mam takie leeeciutkie pomarańczowe plamienie, ale już nie śmierdzi tak okropnie, tylko ma zapach normalnej wydzieliny, jak dotąd :tak:

ale za to wczoraj tak okropnie mnie podbrzusze bolało, że płakałam z bólu... tak jak na okres, ale chyba gorzej niż przy porodzie :no:

wzięłam no-spę i przeszło...
ale juz pewna byłam, że okres dostanę!!!

kiedy teraz ten okres??
chyba nigdy się z tych najmniejszych podpasek nie wygrzebię- noszę na wszelki wypadek...

ja po 3 tygodniach mogę powiedzieć, że wydzielina sie chyba skończyła... uffff teraz mam takie leeeciutkie pomarańczowe plamienie, ale już nie śmierdzi tak okropnie, tylko ma zapach normalnej wydzieliny, jak dotąd :tak:

ale za to wczoraj tak okropnie mnie podbrzusze bolało, że płakałam z bólu... tak jak na okres, ale chyba gorzej niż przy porodzie :no:

wzięłam no-spę i przeszło...
ale juz pewna byłam, że okres dostanę!!!

kiedy teraz ten okres??
chyba nigdy się z tych najmniejszych podpasek nie wygrzebię- noszę na wszelki wypadek...

Czyli Twoja wydzielina tez miala dziwny/nieprzyjemny zapach?

Cześć:)
Ja już jestem po porodzie prawie dwa miesiące. No i już kilka dni temu dostałam okres. Myślałam, że to trochę później nastąpi. Lekarz powiedział, że średnio się dostaje okres po dwóch miesiącach od porodu... a u niektórych kobiet może przyjść nawet po roku.
Jeśli zaś chodzi o powrót do formy...
W czasie ciąży przytyłam aż 17 kg. Przed ciążą ważyłam 52 kg( mam 162 cm wzrostu), w 42 tygodniu ciąży 69 ( miałam ciąże po terminie aż 2 tygodnie:|) po urodzeniu dzidzi ważyłam 61 a już teraz 56,5 troche dużo ale dąże do 50:)
puki co nie wykonuje żadnych ćwiczeń.. ale przy dzidzi jest dużo pracy ... miesiąc po porodzie zaczełam używać pasa neoprenowego no i tkanka tłuszczowa się szybciej spala. W polowie kwietnia zapisuje się na siłownie no i oczywiscie ten pas bedzie ćwiczył ze mną:) Napewno nie bede na diecie bo karmie piersią ale napewno sylwetke uda mi się poprawić:)
Co do kosmetyków używam ziaje czarną edycje.. ale chce się przeżucić na coś lepszego. Wiem, że kosmetyki Eveline są nie drogie i bardzo dobre ale nei wiem czy są wskazane dla kobiet karmiacych.

no niby po 6 tygodniach. przynajmniej mam tak napisane na wypisie ze szpitala.

a ja juz zglupialam.. moja wydzielina znowu zmienila zapach. teraz jest taki.. hmm.. normalniejszy. Taki zapach obumarlej tkanki, takiej bialej wydzieliny jaka w ciazy mialam.
Zadnego gnijacego, czy nieprzyjemnego zapachu. porazka z tym jest :-D

reklama
Do góry