reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

powrót do formy:)))

To i ja dołączę do grona odchudzających. Co prawda przez 2 lata nie pomagały mi żadne starania, ale jakoś mam przeczucie, że po ciąży się to ruszy, zwłaszcza że nie jestem typem, który zbyt długo usiedzi na tyłku. W ciąży startowałam od wagi 61kg, ale będę chciała wrócić do mojej poprzedniej, czyli max.54kg. A już mam 10 kg do przodu, tak więc będzie z czym walczyć :tak:

reklama
ja dziś po 2 tygodniach przeszło się zważyłam a tu 65 kg :szok: czyli już 10 kg do przodu:-D:-D:-D a jeszcze 3 miesiące ale co tam brzuchol wielki piersi też mały też spory więc jest ok

ja teraz tez juz przytylam 7 kg (w zeszlym tygodniu wiec teraz juz z 8:D :zawstydzona/y: ale spoko w poprzedniej ciazy prytylam ponad 20 kg i 6 miesiecy potem nie bylo ani sladu po tych kilogramach , anawet 3 kg mniej niez przd ciaza wazylam...z niczego..bez cwiczenen, diety..jakos tak wyszlo na szczescie:D

Daj Boże żeby mi te kilogramy też tak bez niczego zleciały po porodzie;-)

A tak pytając doświadczone mamy, to w których miesiącach najwięcej tyłyście??

Czarnuszka88 O to mam kompankę do odchudzania :D ja chcę zejść do 65 :D przed ciążą ważyłam 72, a już 15 na plusie!! Także, później walczymy razem!! :)

Kochana to i tak wazysz mniej ode mnie hehe ja na szczescie jestem wysoka i sie rozklada mam 177 cm ....no ale 3kg do STÓWY!!!!!:wściekła/y::szok:
tak planuje do 60....tzn to jest moje marzenie ale niewiem czy dam rade!!!!!!!!!!! CHCE ZNOWU BYC LASKA JAK KIEDYS HEHE jak poznalam mojego K 3 lata temu wazylam 68 i rozmiar 38:szok:.... potem sie do niego przeprowadzilam i w 4 miesiace 20 kg na plusie!!!!!!!!!! przed ciaza z sebusiem 88 kg masakra!!!!!!!!!!!!

takze potem nowy wątek zakładamy I SIE ODCHUDZAMY!!!!!!

rybka-no jestes fachowiec w 2 tyg. po cc juz byc w formie. :szok: W poprzedniej ciązy przytyłam 24 kg i dobrych parę miesięcy wracałam do wagi sprzed:wściekła/y:
Przed tą ciążą przytyłam pare kilo i starowałam z pułapu 58 kg,a dzisiaj po śniadanku już waga wskazywała 68 kg ( !!!). O ludzie no przecież przez noc nie mogałam utyć 2 kg!

A ja przy wzroście 169cm ważyłam 61-62kg, a teraz mam 70kg. Ostatnio w 5tyg przytyłam 4kg i teraz będzie podobnie, tylko w 4 tyg, a gin mówił, że trochę sporo, bo wcześniej prawie nie tyłam. Ale nie obżeram się, nawet zaczęłam jeść więcej jogurtów, ziarenek dodaje typu słonecznik, dynia i w 90% ciemne pieczywo, ciemny ryż. Ale wg mnie ten przyrost wagi wynika z braku ruchu, bo ja ewentualnie się przejdę pół godziny czy godzinkę, coś porobię w domu i to cały mój wysiłek. A wiadomo, że wcześniej, to człowiek bardziej aktywny był. Też się zastanawiam ile w sumie przytyję, bo mi poszło w brzuszek i biust, a poza tym to nie widzę specjelnie żebym przytyła.

Kochana to i tak wazysz mniej ode mnie hehe ja na szczescie jestem wysoka i sie rozklada mam 177 cm ....no ale 3kg do STÓWY!!!!!:wściekła/y::szok:
tak planuje do 60....tzn to jest moje marzenie ale niewiem czy dam rade!!!!!!!!!!! CHCE ZNOWU BYC LASKA JAK KIEDYS HEHE jak poznalam mojego K 3 lata temu wazylam 68 i rozmiar 38:szok:.... potem sie do niego przeprowadzilam i w 4 miesiace 20 kg na plusie!!!!!!!!!! przed ciaza z sebusiem 88 kg masakra!!!!!!!!!!!!

takze potem nowy wątek zakładamy I SIE ODCHUDZAMY!!!!!!

Świetny pomysł,po porodzie trzeba będzie pomalutku chudnąć.Te które zamierzają karmić piersią mogą mieć trudniej.Ja bardzo bym chciała tak do roku karmić ale na początku nie będę mogła jeść w tedy nabiału...a moja dieta sprzed ciąży bazowała na nabiale chudym.Przez pół roku zaczynałam dzień od serka wiejskiego z pomidorem,przywykłam do tego:)Jak już wspominamy ile schudłyśmy w pół roku to ja mam na koncie stracone 32 kilo:tak: To mój ogromny sukces..tym bardziej,że od 8klasy podstawówki zawsze ważyłam powyżej 90kilo.

reklama
Do góry