reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

powrót do formy:)))

A mnie lekarz nie waży... hmm nawet już nie pyta o wagę :eek: sama w domu się ważę ale mam taką starą wagę i nie wiem czy z brudu się zacieła i stoi w miejscu czy nie tyję:-D

reklama
mi sie waga chrzani co i raz więc trudno ocenić ale według dzisiejszych "pomiarów" wskazuje że już 8 kg przytyłam!Normalnie jakis szokl''''Chyba muszesie z jedzeniem opamiętac bo ostatnio jem jak wygłodniały wilk i to głównie ciasto i słodycze.Z buzi zrobiło mi sie słońce w pełni i jestem jannormalniej w życiu gruba.buuu...A obiecywała sobie ze w drugiej ciąży będę pilnowac wagi i przytyje max. 15 kg! taaaa, juz to widze.... 20 będzie jak nic! Cholera!

przeparszam za te błędy ale pisze na leżąco i nie widze klawiatury dokładnie więc wychodza takie kwiatki jak "jannormalniej" czy "A obiecywała sobie ". Wybaczcie ale nie mam siły poprawiać, mam nadzieję ze mnie rozumiecie:D Przysięgam, że mówię poprawną polszczyzną:D

spoko, Ewcia :-) u mnie się klawiatura zacina, a wcale nie leżę :-p

ja dziś w domu siedzę i ciągle jem :szok:
wszystko zapijam colą (zabierzcie mi to cholerstwo!!!!)

Milkshake jestem pewna, że się nic nie stanie. Ważne żeby reagować przy nagłych dużych przyrostach a do tego wystarczy ze sama bedziesz się ważyć. Ale dziwne, że lekarz tego nie robi. No ale mój też w niektórych kwestiach nie jest nadgorliwy :-D Nie chciał mi dziad jeden dać skierowania na toxoplazmoze, pomimo 3 kotów. Ale zalatwiłam to inaczej jestem spokojna :laugh2:

Mi się jako tako ruszyło, poszedł następny kilogramik w górę ale i tak jestem jeszcze 2 na minusie do wagi sprzed ciąży.
A co do lekarza, to mnie też nie waży. Może tutaj inaczej podchodzą do ciąży niż w Polsce albo po prostu lekarz nie jest nadgorliwy :-) Raz się tylko zapytał jakieś 2 tyg. temu na wizycie ile przytyłam. Kiedy powiedziałam że żeby przytyć, najpierw muszę odrobić to co straciłam to nawet nie drążył tematu. Gościu ma około 60-tki na karku i podejrzewam że z latami praktyki popuścił trochę z wrażliwością do pacjentek :-) Ale nie martwi mnie to, jakoś starszy lekarz to większe doświadczenie, a to mnie uspokaja :tak:

reklama
Do góry