reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

powrót do formy:)))

czarna no super:))

ja do wagi sprzed ciązy dalej 14 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!w ciążowych dalej chodze spodniach:/

okres już drugi mi się skończył,
a włosy masakra kłębami mi zaczeły wychodzić co się dzieje!:szok: ach żeby tak wagę gubić jak te włosy;-)

ja tez jeszcze w tych ciazowych rzeczach chodze....niestety:no:

reklama
Ja dostałam już trzeci okres i cholercia w nocy musiałam wstać po tabletkę przeciwbólową, bo nie umiałam spać :wściekła/y: Te dwa poprzednie były bezbolesne i miałam nadzieję, że już tak zostanie. Przed ciążą początek okresu był zawsze bardzo bolesny, pomijając ten czas, kiedy brałam tabletki antykoncepcyjne.

Zdecydowałam, że jednak obcinam włosy ze względu na to wypadanie, ale chciałabym też poprostu coś zmienić. Zwłaszcza, ze nie mam czasu na prostowanie i zazwyczaj spinam w kucyk. Tylko kiedy będę mogła wyskoczyć do fryzjera?

Co do odchudzania, to kiepsko mi idzie. Słodyczy nie jem drugi dzień, ale za to na obiad zjadłam spagetti:zawstydzona/y: A do września muszę schudnąć, żeby się zmieścić we wszystkie spodnie.

A ja po porodzie mam -12kg i jeszcze 2 kg zostalo ale czuje sie o wiele grubsza niz te 2 kilogramy:wściekła/y: mimo ze we wszystki ciuchy sprzed ciazy wchodza ale niektore sa opięte i to bardzo:baffled:

co do paznokci to mi znowu rosna ze nie nadanzam pilowac...wlosy sciełam w sobote i od razu zdrowiej wygladaja:-) tym co wypadaja polecam smierdzaca odzywke z czarnej rzodki z firmy seboradin-rewelacja:cool2: ale zapach:baffled: po wysuszeniu znika:sorry2:

okresu jeszcze nie mialam ...i kochamy sie bez zabezpieczenia :sorry2: co ma byc to bedzie:-D

Oj, ja też mam wielką ochotę iść do fryzjera, ale nie mam kiedy... Ciężko Małą zostawić jak ona ciągle wisi na cycu. A moje włosy to tragedia, coś bym z nimi zrobiła, ale nie wiem co.
Co do wagi to nie wiem ile mi zostało, bo się dawno nie ważyłam, ale pewnie już niedużo, może 3 kg. W spodnie wchodzę, a w górę to pewnie dopiero jak skończę karmić. A okresu całe szczęście na razie brak:-)

a ja jutro wybieram sie do fryzjera i malego zabieram ze sobą idzie jeszcze moja siostra wiec w razi co to do niego zajrzy nie moge go nie wziac bo maly z butli sie nie napije a mi u fryzjera zejdzie lekko 2,5 godz

Ja o swoch włosach nie wspomne nie dość, że moje ukochane długie włosy ściełam, na boba, to jeszcze gorzej mi wychodzą niż przy długich, jak mam je rozpuszczone i pochylę sie to wszystko leci, ne dość, że mam alergiczny łupeż (takie wielkie płaty łuszczącej się skóry) a nawet jakieś strupy ropne, to jeszcze to... Kuzynka podała mi nazwę maści na coś takiego co ja mam, bo podobno to grzybiczne, ale na wymazie nie wykazało nic, nazywa się Elocom maśc do włosów czy jakoś tak, to żaden lekarz nie chce mi dać recepty na to!!!!
moj maly dostal masc Elocom, ale to na alergie skorna.
Mi tez wypadaja wlosy i z tego co wiem to obciecie nie pomaga na wypadanie wlosów bo to jest osłabiona cebulka...tyle że bedzie ladniej wygladac na poczatku ale potem jak krotsze tez zaczna wypadac to znowu beda nie ciekawie wygladaly, wiec uwazam ze nie ma sensu obcinac wlosy ktore sie zapuszcza wiele lat.

Ja sie chwale - 11 kg !! nZobacz załącznik 255656ie wiem czy pisałam hehe...no i wygladam tak...wczoraj kupilam se gacie macie fote...waze teraz 88 kg...a bylo 99 po porodzieZobacz załącznik 255655
owszem, obciecie nie pomaga. Moje czarne wlosy nie wazne czy krotkie czu dlugie i tak leza tonami na panelach. Trzeba codziennie zamiatac.

Czarna gratulacje :)

Ja poki co 19 kg schudlam ,ale zaczelam sobie pozwalac -> normalny chleb, spaghetti, makaron z sosami. No i waga stoi.. ale cm leca :-)
Gratuluje Czarnuszka!!!!

A z wypadaniem wlosow, to nie mam problemow-na szczescie, ale czytalam, ze podobno to dlatego, ze w czasie ciazy nie wypadaja, a pozniej nagle w ciagu krotkiego czasu wypadnie tyle ile powinno podczas tych 9 miesiecy....i to podobno normalne wypadanie, a nie z powodu slabej cebulki...
to chyba prawda, w ciazy mialam poprostu tone wlosow. Zaden nie wypadl. Za to teraz pokutuje.
Czarnuszka mega wygladasz:D gratulacje! Ja dziś osiągnęłam wagę sprzed ciązy, czyli 66 kg- upały pomogły, zreszta z apetytem u mnie mocno srednio:/ ale wchodze we wszystkie spodnie sprzed ciazy, a dopoki karmie, to nie mam szans na znaczna czesc sukienek:(mam nadzieje, ze moj brak apetytu nie wplynie strasznie na laktacje? wmuszam w siebie jedzenie, a pije wody po 2 litry dziennie tak mnie suszy przy tym karmieniu cycem.
do karmienia to najbardziej plyny potrzebne, nie jedzenie.

Czarnuszka Laska z Ciebie!! Gratulacje !!
Mi lecą kilogramy w dół powoli, ale do wagi z przed ciąży już wróciłam dość dawno, teraz trzeba zrzucić zapas :) @ nadal brak i dobrze jakoś za nią nie tęsknię, a narazie brakiem się nie martwię bo do seksu ie wróciłam z M. więc objawem niczego złego brak @ nie jest :) hehhe

reklama
Do góry