reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

powrót do formy:)))

Dronka mialam kiedys cos podobnego i szczerze powiem, ze chyba nie dzialalo.

jak ja to robie?
nie jem smazonego, dieta mamy, zero slodyczy, jem bardzo malo.
tyle.

ale jestem strasznie nieszczesliwa z tego powodu. Uwielbiam jesc, a niestety nie moge.

reklama
U mnie tez jeszcze 7 kg do pozbycia sie. cos wolno mi leca te kg, bo srednio na tydzien 0,5 kg.
A cycki... ech, porobiły mi sie rozstepy, swedza i bola i karmienie nie sprawia mi satysfakcji, podobno mialo, wiec powoli przechodzimy na butel.
Spodnie sprzed ciazy wlozylam na zadek, ale nie dopielam-mowie o biodrowkach... tez dalej chodze w ciazowych. mam nadzieje, ze faldy na brzuchu uda mi sie zrzucic do wakacji...

ja dzieki temu ze jestesmy na butli dosyc rygosrytyczna mam diete tylko pieczywo razowe i same zupki, nic innego, i aktiwie pije, wykancza mnie to nie jedzenie kiedy tak uwielbialam slodycz,e no i pije to aqua slim i naprawde jest mniejszy apetyt no i godzine dziennie jade na orbitreku i wchodze juz w spodnie sprzed ciazy tylko niewiem ile waze bo bateria padla w wadze :)

Dziewczyny - u mnei tylek czy uda to pikus :-D juz pogodzilam sie z mysla ze nie wejde w spodnie sprzed ciazy (z wyjatkiem 2 park ,ktore byly luzne a teraz sa opiete).

Wyobrazcie sobei ze bardzo zgrubly mi rece (nie dlonie tylko tak od ramion do lokcia) - wybieram sie na komunie za 2 tygodnie, mieryzlam zakiet taki przylegajacy (mialam go na sobei 2 razy...) no i d... blada - wejsc, weszlam ale jest potwornie opiety na rekach:crazy: No i oczywiscie o dopieciu sie w niego tez mowy nie ma... No ale jak siedze i jem slodycze to co sie dziwic ze waga w dol nie idzie... :zawstydzona/y:

u mnie dziś też 58kg. a to oznacza, że przytyłam kilogram!!!! :/
w spodnie włażę, ale opiete są, co dziwne, nie w udach (jak zawsze pzred ciążą) ale w "pasie".
i też przed ciążą kupiłam tyyyleeee ciuchów (byłam w Pl na wakacjach i jak zawsze zaszlałam po sklepach) i właściwie w nich wcale nie chodziłam, więc teraz muszę! :)

Witam, po dość sporej przerwie- dzidzia zajmuje cały mój czas (nawet teraz ją kołysze):baffled:
Jak już gdzieś wspominałam w ciąży przytyłam 27kg:szok: Postanowiłam zabrać się za odchudzanie zaraz po porodzie i muszę przyznać, że idzie mi całkiem nie żle:tak: Mianowicie w 5 tygodni po porodzie mam 17kg mniej:tak: Ważę 70 kg(w ubraniu) i do wagi wyjsciowej pozostało mi 10 kg:-( Nie przejmuję się jednak zbytnio, bo wiem,że muszę dać radę! Plan jest taki, że w lipcu muszę osiągnąć 60 kg:tak: Jak na razie wszystko idzie zgodnie z planem:tak: Dodać muszę, że wcale się nie głodzę:no: Jem sobie 3 posiłki dziennie i 2 między posiłkami typu owoc,jogurt itp. Suma sumarum efekty są!:tak:...a to chyba najważniejsze;-)

No ja sobie tez pozwalam na slodycze - 3-4 ciasteczka maslane czy zbozowe na dobe wiec dlatego waga nie idzie juz w dol:/ ale jem malo-tak mi sie wydaje ... przed ciaza i w ciazy jadlam 2 razy tyle i codziennie smazone fryty z sosami a teraz tylko duszona/gotowana kura i nic::(:( jem kanapki na snidanie / ewentalnie 2 parowki lub 2 jajka, jablko lub banan, ciasteczka ,obiad i jogurt...to dla mnie malutko bo ja uwielbiam jesc a jem tylko albo az tyle:]

No a u mnie to nie wiem czemu zawdzięczam spadek wagi i to w nadmiarze. Przytyłam w ciązy 9kg a na dzień dzisiejszy minus 16 kg, w sumie to się cieszę bo miałam troszkę nadmiaru, ale boję się że w tym tempie wpędzę się w chorobę, jem 3 razy dziennie śniadanie obiad i kolacje i restrykcyjnie trzymam się diety mamy karmiącej. Ale po za tym mieszkamy na 4 piętrze i tak średnio 3 razy dziennie z wózkiem latam w tą i z powrotem . Chodzimy na spacery i do mojego taty jakies 4 km od nas gotować obiady ( dlatego też brak czasu dla BB) ale to było zawsze. Mały śpi od 19.30 do 2.00 potem budzi się po 5.00 więc się wysypiam i to za dużo. HEhe powinnam sie w sumie ciesyz i życzyć Wam powrotu do formy.

reklama
Obawiam się,że przytyłam zamiast schudnąć i dlatego nawet na wagę nie wchodzę...co się dziwić jak ostatnio łazanki zrobiłam a na jutro może leczo zrobię...hm...

Do góry