reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

powrót do formy

reklama
Luka bo u mnie jest tak... jak karmilam piersia tylko i wylacznie to bralam te mini pigolki co mozna jak sie karmi. I lekarka mi powiedziala ze jak zaczne karmic piersia mniej czyli 6 razy na dzien lub mniej to mi zmieni na normalne bo te juz sie nie beda nadawac. No i jak wrocilam do pracy to teraz juz karmie jakies 5 razy na dobe wiec zadzwonilam zeby mi zmienila te tabletki. No i mi zmienila ale juz od dwoch tygodni nie biore nic bo tamte skonczylam a tych jeszcze nie zaczelam bo niby powinno siezaczac w pierwszy dzien okresu a ja nie mam okresu wiec jak???? No i dzis dzwonilam by sie tego dowiedziec a ona mnie sie pytala czy sie kochalismy i jej powiedzialam ze tylko raz bez zabezpieczenia ale wyciagany i to DUZO wczesniej. No i powiedziala ze dla swietego spokoju (bym ich czasem potem po sadach nie ciagnela) mam przyjsc na test z krwi jutro i jak wyjdzie negatywny to w ten sam dzien moge zaczac brac te tabletki. No i oczywiscie choc kochalismy sie tylko raz to i tak mam cykora!!!! Bo kurcze jak nie mam pie---okresu to skad tu wiedziec jakie mam dni???? no i teraz sama sobie narobilam cykora!!!

Monia... Nie denerwuj sie. Jestem pewna ze wszystko bedzie oki...
Wycigany jest cacy plus karmisz jednak wiec .... a mialas juz miesiaczke?...sorki ale nie wiem jak to dziala jak bierzesz tabletki. Bo wiem ze jak karmisz to mozesz nie miec owulacji przez dosyc dlugo...tak tak wiem , ze nie wiadomo kiedy ta pierwsza owulacja bedzie i w tym caly problem... Monia wszystko bedzie cacy...:tak:

Monia... Nie denerwuj sie. Jestem pewna ze wszystko bedzie oki...
Wycigany jest cacy plus karmisz jednak wiec .... a mialas juz miesiaczke?...sorki ale nie wiem jak to dziala jak bierzesz tabletki. Bo wiem ze jak karmisz to mozesz nie miec owulacji przez dosyc dlugo...tak tak wiem , ze nie wiadomo kiedy ta pierwsza owulacja bedzie i w tym caly problem... Monia wszystko bedzie cacy...:tak:

Dzieki Anni! No nie ja jeszcze nie mialam wcale okresu. Juz sie nie moge doczekac az znow mi cykle wroca do normy bo przez to karmienie piersia czlowiek nic nie wie i tylko niepotrzebnie sie martwi.Ja tez tak mowie, wyciagany na DUZO przed i karmienie nadal (cyc plus butelka) wiec jest ok ale w tym kraju tak straszna bo nie chca wydac tabletek bez testu i to dalo mi do myslenia i przez to panikuje.

Dzieki Anni! No nie ja jeszcze nie mialam wcale okresu. Juz sie nie moge doczekac az znow mi cykle wroca do normy bo przez to karmienie piersia czlowiek nic nie wie i tylko niepotrzebnie sie martwi.Ja tez tak mowie, wyciagany na DUZO przed i karmienie nadal (cyc plus butelka) wiec jest ok ale w tym kraju tak straszna bo nie chca wydac tabletek bez testu i to dalo mi do myslenia i przez to panikuje.

Monia - wcaaalee ci sie nie dziwie. Szczerze ci powiem ze ja po twoim poscie lece dzis do apteki i sobie robie test hahaha tez juz mnie w brzuchu sciska. :baffled:

Dziewczyny-rany czy Wam chodzi o test ciążowy?? O kurdę.....jeśli tak to wątpię że już może być ciąża...hmmm

hehe to chyba zbiorowy cykor, bo ja tez kilka dni temu chcialam po test leciec, bo jakos tak mdlilo mnie dwa dni:-)ale szanse sa raczej zerowe wiec juz schiza zazegnana.
A z seksem to mam problem straszny:-( po tej cesarce jakos tak mnie wysuszylo i zwezilo (sorki za doslownosc) ze ani rusz...poki co stosujemy pewne alternatywy ale to nie jest taki pelny seks:-(chyba jakims srodkiem sie zaczne wspomagac...

Fantazja, ja po cesarce mam to samo! Przy przytulankach wspomagamy się prezerwatywami nawilżającymi i jeszcze żelem Durex. Trochę to ułatwia, ale jeszcze nie do końca. Moja gin poleciła mi jakiś specyfik dla starszych pań, ale jeszcze nie próbowałam;-)

Kurcze dziewczyny, ciesze sie ze nie tylko ja mam takie schizy;-). Nie wyobrazam sobie byc ZNOW i JUZ w ciazy!!!!! Wydaje mi sie jednak ze to prawie ze niemozliwe, bo jednak karmienie piersia obniza szanse strasznie a do tego stosunek przerywany wiec.... tak sobie tlumacze:tak::-).

reklama
Do góry