reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

powrót do formy

Efilo taki brzunio jak Ty to dla mnie marzenie...

Olla - dla mnie to jest marzenie :-D
ddeb742f249c0453med.jpg

reklama
Efilo marzenie czy plan? Bo jeśli plan, to ambitnie, nie powiem...

Luka dobre pytanie :baffled: Ktoś już zna odpowiedź? Najprędzej Jolka wróciła do punktu wyjścia - Jola, w 100% tak samo jest?

jak dobrze pamiętam Jola po poprzedniej ciąży wyszła na minus;-) (moja mama po urodzeniu dwójki dzieci rok po roku miała w pasie jakieś 64cm, więc chyba mamy prawo:tak: )
efilo taki brzuch to dla mnie chyba nigdy nie będzie marzeniem do spełnienia, więc nie marzę nawet;-)

Ojj moja mama to nawet roztepu nie miala:baffled: i laska ze hej nawet po ciazy - niestety mi ne bylo dane. Wiec wiem ze mozliwosc jest mysle tez ze moja mama to poprostu szczesciara.:tak:
Ja patrzac na moj brzuszek ..iii cala reszte mysle ze bylby to cud by wrocilo wszystko do normy.
Efilo - oponki slodkie;-) - moje w poronaniu z twoimi to giganty.:-D

Kochane moje mamuśki, skąd w was tyle pesymizmu? Ja zawsze podbudowywałam się czytając "was" a tu proszę - jesteście do siebie niepodobne. Mam nadzieję, że to tylko zmęczenie. ;-)
Więc (nie zaczyna się zdania od więc ;-)):
-po pierwsze - za pół roku, max. za rok wszystkie wrócicie do wagi sprzed ciąży, a brzuszek mozna wyrobić troszkę pomagając mu ćwiczeniami. Ja po pierwszej ciąży po roku ważyłam 2 kg mniej niż przed. Przyp. przed ciążą 50 kg, przytyłam 27 kg i po roku 48 kg. Jestem przykładem, że wszystko jest możliwe :-D:tak:;-)
-po drugie - na pewno nic wam "tam" nie wypada i na pewno nie ma za dużej dziury, może tylko trzeba poczekać chwilkę przed "pierwszym razem" jeśli nie czujecie się gotowe psychicznie i na pewno wszystko będzie "orajt" :))))))

Głowa do góry

:-) Monika dzieki:tak: ja przytyłam 27kg w ciąży więc mam szanse to zgubić, jak widzę;-) gorzej będzie ze strojem służowym w pracy, bo mamy na wymiar;-) jak będę chudła, to będzie na mnie wisiał (póki co w stary się nie wbiję za chiny i pewnie dadzą mi nowy - większy, no ale za 3 miesiące nie wiadomo jak będzie, może dostanę mniejszy niż przed ciążą;-):cool:)

No to i ja sie przylaczam do narzekania!;-) Dzis bylam u lekarza i jak mi kazala stanac na wage to az sie balam, ale nie jest zle. Oczywiscie do wagi z przed ciazy mi brak ale nie jest tragicznie. Nie pisze ile bo u nas na funty a nie na kilogramy... jednak brzuch mam plaski i az sie dziwie, jedynie co to troche jak sie zlapie to skora taka sflaczala no ale coz mozna oczekiwac??? No i co najgorsze to nie podoba mi sie ta brazowa kreska od pepka w dol. Niby ma zniknac ale kiedy??? Bardzo ale to bardzo jej nie znosze:wściekła/y:. A co do seksiku to ja tez sie boje jak cholera. Nie wiem, czasem mi sie wydaje ze bedzie tam "szeroko" a czasem znow mysle ze moze ciasno. No i w ogole nie wyobrazam sobie jak mozna miec seks w staniku bo nawet go odchylic nie moge bo bedzie sie lalo jak z wodospadu. kurcze a jak by mialo byc w pozycji ze ja na gorze to moj maz by byl zatopiony:zawstydzona/y::tak::-). I tak sobie mysle czy moj maz w ogole bedzie chcial dotknac jeszcze kiedys moje piersi bo takie cieknace tym mlekiem to go pewnie odrazaja, no moze nie odrazaja ale napewno patrzac na nie nie mysli "o jak bym sobie je podotykal". Wiecie o co chodzi nie?? No a co do braku ochoty na seks to tez sie przylaczam...jakos tak nie ma kiedy nawet o tym myslec a co dopiero za to sie zabrac!

reklama
kachasek masz rację miałam 12kg na minusie i gdyby nie skóra to wyglądałabym jak kościotrup :tak:;-)
A mój brzuch możecie zobaczyć na zamkniętym w wątku dziwne miny wkleiłam zdjęcie całej sylwetki z zeszłych wakacji :-)

A to że mieszczę się w spodnie nie oznacza, że mam płaski brzuch niestety jest jeszcze sflaczały, ale to można skorygować ćwicząć

Aha dodam jeszcze, że po pierwszej ciąży wcale nie ćwiczyłam

Do góry