reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powrót do formy mamuś czerwcowych :) Wątek mobilizacyjny

reklama
Basiu - ja tez podziwiam!!Niezle!!!:))))))
Dziewczyny po cesarce co robicie z oponkami na brzuszku?????, bo ja masuje i szczypie ale wciaz jest...

Gdzies slyszalam ze po cesarce jest czas 6 miesiecy zeby wszystko wrocilo do normy. Potem wyglad brzucha to juz kwestia wczesniejszego zaniedbania. Nie zgadzam sie z tym do konca bo rozne mamy geny i rozne predyspozycje do gojenia sie. Mam dwie kolezanki po 2 cesarkach i niestety ich brzuchy wygladaja tak na 4 miesiac ciazy, nie moga sie pozbyc nadmiaru...

Kobitki moje kochane, co robić? Nigdy mi nie wypadały włosy, a od miesiąca zauważyłam, że koszmar, ciągle na poduszce, Oliwki kocyku, wszędzie są moje "kłaki". Aaaa i musze iść do dentysty bo coś mnie dwa zęby bolą (pierwszy raz w zyciu mnie ząb boli!!!!) Już się boję, normalnie jestem wrak człowieka po tej ciąży :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: hahahahahahahahahaha Normalnie operacja plastyczna mi grozi, peruka i sztuczna szczęka !!!!! ;D

hahahahaha Agaciulka to moze po ta szczeke we dwie postoimy w kolejce...mnie tez zaby pobolewaja..z wlosami tez sie w sumie pogorszylo..ale przed ciaza wypadaly w wiekszych ilosciach...chciaz mialam taki okres w czasie ciazy ze mi wlosek z glowy nie spadl... ;)
slyszalam ze na wypadanie jest dobre wcieranie nafty kosmetycznej...ja kiedys probowalam dwa razy..ale ja to leniuch jestem i wcierac mi sie nie chcialo..bo to tez trzeba potrzymac na wlocach prawie godzinke...ale moja znajoma uzywa juz tego od lat i nachwalic sie nie moze...a i fakt ma piekne,dlugie ,slnioce i niewypadajace wlosy ;D ;D wiec moze warto sprobowac a cierpliowsc poplaci ;D

Dzis właśnie moja mama kupiła mi w aptece naftę kosmetyczną - podobno kibitki bardzo sobie chwala. Nie pozostaje mi nic innego jak wcierac i czekać na efekty...

Po ciąży to podobno normalne, zęby leca i własy wypadają :D(efekt działanie hormonów) Nafta jest bardzo dobra z żółtkiem- taka maseczka, może też być rycyna z żółtkiem ale ta chyba gorzej pachnie, w aptece można dostrać takie preparaty na wypadanie włosów w sprayu cyt: "W czasie trwania ciąży wzrasta wydzielanie estrogenów, które hamują wypadanie włosów. Nagły spadek poziomu tych hormonów po porodzie, a także sam poród są przyczyną przejścia licznych mieszków w fazę katagenu. Rozlane przerzedzenie włosów pojawia się między 11. a 16. tygodniem po urodzeniu dziecka. Włosy odrastają samoistnie, bez leczenia, w ciągu 6 miesięcy"

reklama
Do góry