reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Potrzebuje pomocy . Czy mogę być w ciąży ?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

EWELISIA 19

Fanka BB :)
Hej dziewczyny . Nazywam się Ewelina i mam 19 lat . Od niedawna sypiam z narzeczonym i mam pewien problem. Kochałam się z narzeczonym ostatni raz 31 października ( dodam że to był dzień płodny tuż przed owulacja ) . Nie mam objawów ciąży ale okres powinnam dostać 16 listopada . Zrobiłam dziś 17 listopada test ciążowy dwa razy i wyszła taka słaba kreska ledwo widoczna . Czy mogę być w ciąży ? I czy powtórzyć za kilka dni test?
IMG_20201117_130610452.jpg

reklama
Jest już kwas foliowy więc nie musisz brać dodatkowo. Poziom progesteronu różni sie i dopiero jak będziesz w ciąży to się okaze jaki masz poziom. Ale gin ma przepisać luteine jak będziesz miała pozytywny test więc ona podnosi poziom progesteronu. Ja w poprzedniej ciąży miałam 17 teraz 40. Więc to wszystko zależy od tego jak organizm zareaguje na ciążę . Te witaminy które bierzesz wystarcza :) do tego zdrowe jedzonko, odstawienie używek i będzie oki :)
Akurat używek nie popieram i sama też praktycznie nie pije o paleniu nie wspominając . Co do diety staram się jeść więcej owoców i warzyw. Mam nadzieję że tym razem się uda wszytko donieść. Tylko żeby teraz się dostać do ginekologa to jest niezły problem

reklama
Akurat używek nie popieram i sama też praktycznie nie pije o paleniu nie wspominając . Co do diety staram się jeść więcej owoców i warzyw. Mam nadzieję że tym razem się uda wszytko donieść. Tylko żeby teraz się dostać do ginekologa to jest niezły problem
U mnie w Lublinie na szczęście nie ma z tym problemów zarówno na NFZ jak i prywatnie. :) Pomysl czy jesteś gotowa już na ciążę bo czeka Cię 9 trudnych miesięcy. Różne dolegliwości i duuuzo stresu. Jeśli nie czujesz się jeszcze pozbierana po poronieniu to może poczekaj troche.

Jest już kwas foliowy więc nie musisz brać dodatkowo. Poziom progesteronu różni sie i dopiero jak będziesz w ciąży to się okaze jaki masz poziom. Ale gin ma przepisać luteine jak będziesz miała pozytywny test więc ona podnosi poziom progesteronu. Ja w poprzedniej ciąży miałam 17 teraz 40. Więc to wszystko zależy od tego jak organizm zareaguje na ciążę . Te witaminy które bierzesz wystarcza :) do tego zdrowe jedzonko, odstawienie używek i będzie oki :)
Ja mam wadę wzroku i od jakiegoś czasu biorę luteinę ale taka na oczy . Czy to może mieć też jakiś wpływ na poziom progesteronu w organizmie ?

U mnie w Lublinie na szczęście nie ma z tym problemów zarówno na NFZ jak i prywatnie. :) Pomysl czy jesteś gotowa już na ciążę bo czeka Cię 9 trudnych miesięcy. Różne dolegliwości i duuuzo stresu. Jeśli nie czujesz się jeszcze pozbierana po poronieniu to może poczekaj troche.
Myślę że jestem gotowa . Nie nastawiam się nie wiadomo jak . Wiem że ciąża jest trudna wiele dziewczyn z mojego otoczenia albo już urodziły albo oczekują dziecka . Na razie mam dużo wsparcia .

Ja mam wadę wzroku i od jakiegoś czasu biorę luteinę ale taka na oczy . Czy to może mieć też jakiś wpływ na poziom progesteronu w organizmie ?
Nie. Ta luteina jest inna.
Najlepiej jak będziesz podchodziła na luzie, bez parcia na dziecko bo wtedy zazwyczaj nie wychodzi. Ciesz się po prostu bliskością i seksem z partnerem, dbaj o siebie a reszta się zadzieje sama :)

Nie. Ta luteina jest inna.
Najlepiej jak będziesz podchodziła na luzie, bez parcia na dziecko bo wtedy zazwyczaj nie wychodzi. Ciesz się po prostu bliskością i seksem z partnerem, dbaj o siebie a reszta się zadzieje sama :)
Wiem . Wcześniej mieliśmy z partnerem że o Jezu a może zaszłam .i nic nie było . Jednego miesiąca miałam totalnie wylane i nawet nie myślałam że to ciąża ale strsznie bolaly mnie piersi więc poszłam do rodzinnego lekarza myśląc że coś jest nie tak . A ten do mnie - proszę pani ale pani jest w ciąży . A ja takie - że w czym jestem ?! . I kazał mi kupić testy i zrobić żeby się upewnić i akurat miał racje

Hej dziewczyny jest sprawa . Czy przy seksie przerywanym może być szansa że zaszłam w ciążę ? Teraz dopiero się zastanawiam zrobiłam test 5 dni przed okresem ale jest negatywny
IMG_20210109_180411265.jpg

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry