reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Potrzebuje pomocy . Czy mogę być w ciąży ?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

EWELISIA 19

Fanka BB :)
Hej dziewczyny . Nazywam się Ewelina i mam 19 lat . Od niedawna sypiam z narzeczonym i mam pewien problem. Kochałam się z narzeczonym ostatni raz 31 października ( dodam że to był dzień płodny tuż przed owulacja ) . Nie mam objawów ciąży ale okres powinnam dostać 16 listopada . Zrobiłam dziś 17 listopada test ciążowy dwa razy i wyszła taka słaba kreska ledwo widoczna . Czy mogę być w ciąży ? I czy powtórzyć za kilka dni test?
IMG_20201117_130610452.jpg

reklama
Pewnie chodziło o to że na USG jeszcze za wcześnie ale testy pokażą dwie kreski :) moja pierwsza ciąża też była wpadka alt po stracie zrozumieliśmy że chcemy dziecka i jesteśmy na nie gotowi. Nie ma w tym nic złego
My uznaliśmy z narzeczonym że co ma być to będzie . Jeśli zajde w ciążę to będziemy się cieszyć a jeśli nie to trudno . Mamy czas

reklama
Bardzo dziękuję za wsparcie . Jeśli coś już będę wiedzieć napewno napiszę z tego co widzę owulacja wypada mi na Sylwestra. Ostatnim razem zaszłam w ciążę kochając się 2-3 dzień przed owulacja czy jest możliwe ze i teraz może tak być ?
Plemniki potrafią żyć w ciele kobiety do 5 dni także jak najbardziej :)

My uznaliśmy z narzeczonym że co ma być to będzie . Jeśli zajde w ciążę to będziemy się cieszyć a jeśli nie to trudno . Mamy czas
A czy nie lepiej dać sobie czas?? Jestescie chyba bardzo młodzi?? Pacukecie czy sie uczycie ?? Czy jestescie pewni ze to juz czas na dziecko ?? Jestes świeżo po poronieniu wiec hormony jeszcze buzuj

A czy nie lepiej dać sobie czas?? Jestescie chyba bardzo młodzi?? Pacukecie czy sie uczycie ?? Czy jestescie pewni ze to juz czas na dziecko ?? Jestes świeżo po poronieniu wiec hormony jeszcze buzuj
Jak na razie nie śpieszmy się jak powiedziała jesteśmy na zasadzie co ma być to będzie i zobaczymy . Nikt nie powiedział że za 1 razem się uda a mamy dużo czasu

Hej dziewczyny bo od ostatniego czasu biorę kwas foliowy i Femibon dla kobiet przed ciążą . Myślicie że te witaminy i minerały wystracza by przygotować organizm na ciążę ? Czy może wziąć coś innego ?

Hej dziewczyny bo od ostatniego czasu biorę kwas foliowy i Femibon dla kobiet przed ciążą . Myślicie że te witaminy i minerały wystracza by przygotować organizm na ciążę ? Czy może wziąć coś innego ?
Ja brałam kwas foliowy, magneB6 i pregne start. No i żelazo bo mam zawsze niska hemoglobinę i lekarz zalecił.

Ja brałam kwas foliowy, magneB6 i pregne start. No i żelazo bo mam zawsze niska hemoglobinę i lekarz zalecił.
U mnie przy tamtej ciąży wyszło że był niski poziom progesteronu . I nie wiem czy w naturalny sposób można jakos podnieść poziom tego hormonu czy trzeba coś specjalnego brać? . W tych witaminach mam to . I nie wiem czy to wystarczy ?

Załączniki

• 16082078940723441638469919934363.jpg
    16082078940723441638469919934363.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 73
reklama
U mnie przy tamtej ciąży wyszło że był niski poziom progesteronu . I nie wiem czy w naturalny sposób można jakos podnieść poziom tego hormonu czy trzeba coś specjalnego brać? . W tych witaminach mam to . I nie wiem czy to wystarczy ?
Jest już kwas foliowy więc nie musisz brać dodatkowo. Poziom progesteronu różni sie i dopiero jak będziesz w ciąży to się okaze jaki masz poziom. Ale gin ma przepisać luteine jak będziesz miała pozytywny test więc ona podnosi poziom progesteronu. Ja w poprzedniej ciąży miałam 17 teraz 40. Więc to wszystko zależy od tego jak organizm zareaguje na ciążę . Te witaminy które bierzesz wystarcza :) do tego zdrowe jedzonko, odstawienie używek i będzie oki :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry