reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Potrzebuje pomocy . Czy mogę być w ciąży ?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

EWELISIA 19

Fanka BB :)
Hej dziewczyny . Nazywam się Ewelina i mam 19 lat . Od niedawna sypiam z narzeczonym i mam pewien problem. Kochałam się z narzeczonym ostatni raz 31 października ( dodam że to był dzień płodny tuż przed owulacja ) . Nie mam objawów ciąży ale okres powinnam dostać 16 listopada . Zrobiłam dziś 17 listopada test ciążowy dwa razy i wyszła taka słaba kreska ledwo widoczna . Czy mogę być w ciąży ? I czy powtórzyć za kilka dni test?
IMG_20201117_130610452.jpg

reklama
reklama
Dzięki za pomoc . Zastanawiam się czy ogólnie po poronieniu można się już normalnie starać o dziecko czy trzeba dodatkowo jakieś badania zrobić ? Mi lekarz tylko kazał właśnie te bete zobaczyć i progesteron
Ogólnie po jednym poronieniu nie są wymagane. Ale dla własnego komfortu psychicznego możesz sobie zrobić jakieś podstawowe typu morfologia, mocz, cytologia i wymazy z pochwy czy nie ma infekcji, tarczycę zbadać. Zawsze to jak zajdziesz w kolejna większy komfort psychiczny :) no i bierz od razu kwas foliowy jak zaczynacie się starać i witaminki np pregna Start.

Ogólnie po jednym poronieniu nie są wymagane. Ale dla własnego komfortu psychicznego możesz sobie zrobić jakieś podstawowe typu morfologia, mocz, cytologia i wymazy z pochwy czy nie ma infekcji, tarczycę zbadać. Zawsze to jak zajdziesz w kolejna większy komfort psychiczny :) no i bierz od razu kwas foliowy jak zaczynacie się starać i witaminki np pregna Start.
Cały czas biorę od ostatniego razu witaminy i kwas foliowy. Badania z krwi i moczu mam w normie . Teraz tylko czy uda się zajść w ciążę i żeby było dobrze . Lekarka mi powiedziała że jak się domyśle że jestem w ciąży to mam natychmiast przyjść do niej na badanie i mi przepiszę progesteron

Cały czas biorę od ostatniego razu witaminy i kwas foliowy. Badania z krwi i moczu mam w normie . Teraz tylko czy uda się zajść w ciążę i żeby było dobrze . Lekarka mi powiedziała że jak się domyśle że jestem w ciąży to mam natychmiast przyjść do niej na badanie i mi przepiszę progesteron
Co to znaczy domyśle się, że jestem w ciąży? Dziwne sformuowanie od lekarza. To staracie się o ciążę mimo, że pierwsza była wpadką?

Ja zaszłam rok po poronieniu ale to tylko dlatego że chciałam poczekać. Ale udało się w pierwszym cyklu starań i po odstawieniu tabletek. Teraz 23tc. Od początku obstawiona lekami, luteina i Duphaston. Bierz jeszcze magneB6 jest najlepszy na skurcze. Mówią że od razu po poronieniu łatwiej jest zajść bo organizm jest nastawiony na ciążę. Trzymam kciuki za owocne zbliżenia :)

Co to znaczy domyśle się, że jestem w ciąży? Dziwne sformuowanie od lekarza. To staracie się o ciążę mimo, że pierwsza była wpadką?
Pewnie chodziło o to że na USG jeszcze za wcześnie ale testy pokażą dwie kreski :) moja pierwsza ciąża też była wpadka alt po stracie zrozumieliśmy że chcemy dziecka i jesteśmy na nie gotowi. Nie ma w tym nic złego

reklama
Ja zaszłam rok po poronieniu ale to tylko dlatego że chciałam poczekać. Ale udało się w pierwszym cyklu starań i po odstawieniu tabletek. Teraz 23tc. Od początku obstawiona lekami, luteina i Duphaston. Bierz jeszcze magneB6 jest najlepszy na skurcze. Mówią że od razu po poronieniu łatwiej jest zajść bo organizm jest nastawiony na ciążę. Trzymam kciuki za owocne zbliżenia :)
Bardzo dziękuję za wsparcie . Jeśli coś już będę wiedzieć napewno napiszę z tego co widzę owulacja wypada mi na Sylwestra. Ostatnim razem zaszłam w ciążę kochając się 2-3 dzień przed owulacja czy jest możliwe ze i teraz może tak być ?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry