reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Potrzebuje pomocy . Czy mogę być w ciąży ?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

EWELISIA 19

Fanka BB :)
Hej dziewczyny . Nazywam się Ewelina i mam 19 lat . Od niedawna sypiam z narzeczonym i mam pewien problem. Kochałam się z narzeczonym ostatni raz 31 października ( dodam że to był dzień płodny tuż przed owulacja ) . Nie mam objawów ciąży ale okres powinnam dostać 16 listopada . Zrobiłam dziś 17 listopada test ciążowy dwa razy i wyszła taka słaba kreska ledwo widoczna . Czy mogę być w ciąży ? I czy powtórzyć za kilka dni test?
IMG_20201117_130610452.jpg

reklama
Wasze niektóre komentarze totalnie zniechęcają. To, że dziewczyna nie stara się na siłę nie oznacza, że nie chce dziecka. Po co wyjeżdżacie jej z antykoncepcją, pytaniami o to czy ma warunki itp. Cholera jej życie jej sprawa, to że jest młoda nie oznacza, że nie jest świadoma decyzji o macierzyństwie. Co ma rodzić pierwsze dziecko po 30stce, bo Wam się tak podoba?
Dajcie budujące rady, dziewczyna jest młoda ma prawo wielu rzeczy o swoim cyklu nie wiedzieć stąd jej pytania. Weźcie się kobiety ogarnijcie i przestańcie dokuczać.

reklama
Wasze niektóre komentarze totalnie zniechęcają. To, że dziewczyna nie stara się na siłę nie oznacza, że nie chce dziecka. Po co wyjeżdżacie jej z antykoncepcją, pytaniami o to czy ma warunki itp. Cholera jej życie jej sprawa, to że jest młoda nie oznacza, że nie jest świadoma decyzji o macierzyństwie. Co ma rodzić pierwsze dziecko po 30stce, bo Wam się tak podoba?
Dajcie budujące rady, dziewczyna jest młoda ma prawo wielu rzeczy o swoim cyklu nie wiedzieć stąd jej pytania. Weźcie się kobiety ogarnijcie i przestańcie dokuczać.
No jeśli ktoś chce miec dziecko to powinien mieć chociaz podstawowa wiedze o cyklu czy chociażby stosunku przerywanym. Przeczytaj wątek tej dziewczyny a potem sie wypowiedź bo zgrywasz mądra a ostatnio w kilku wątkach pytałaś o ten sam test kilka razy 🤷‍♀️ Ty jesteś podejrzewam starsza a też nie docierały do Ciebie nasze rady 🤷‍♀️

Jak widać świadoma nie jest, skoro pierwsza ciąża była wpadką, a teraz nie wie jak się zabezpieczać. Nikt nie mówi, że ma rodzić przed 30. Skoro jest dorosła na tyle żeby uprawiać seks, to trochę edukacji seksualnej by się przydało, a nie co chwila pytać czy może być w ciąży, bo uprawiała stosunek przerywany i to w dni płodne. Sorry ale z dojrzałością to się nijak ma

No jeśli ktoś chce miec dziecko to powinien mieć chociaz podstawowa wiedze o cyklu czy chociażby stosunku przerywanym. Przeczytaj wątek tej dziewczyny a potem sie wypowiedź bo zgrywasz mądra a ostatnio w kilku wątkach pytałaś o ten sam test kilka razy 🤷‍♀️ Ty jesteś podejrzewam starsza a też nie docierały do Ciebie nasze rady 🤷‍♀️
Chyba mnie z kimś mylisz. Jeden wątek, jeden test, sprawa wyjaśniła się szybciej niż ktokolwiek zdążył odpisać 😅 Szkoda, że jak zawsze zapomniałaś o empatii i czymś takim jak ciąża biochemiczna.
Za to Ty wszędzie i każdemu wyskakujesz ze złośliwymi docinkami. Przy obecnym poziomie edukacji seksualnej w szkole wcale nie dziwię się dziewczynie, że wiedzę na taką a nie inną. I pierwsze słyszę, żeby do zajścia w ciążę była potrzebna jakaś wiedzą większa niż to jak bezczelnie mówiąc "włożyć i wyjąć". No ale jak masz ochotę to napisz z tego doktorat 🙄

No jak ktoś umie włożyć i wyjąć to rzeczywiście materiał na rodzica pico bello
Chyba mnie z kimś mylisz. Jeden wątek, jeden test, sprawa wyjaśniła się szybciej niż ktokolwiek zdążył odpisać [emoji28] Szkoda, że jak zawsze zapomniałaś o empatii i czymś takim jak ciąża biochemiczna.
Za to Ty wszędzie i każdemu wyskakujesz ze złośliwymi docinkami. Przy obecnym poziomie edukacji seksualnej w szkole wcale nie dziwię się dziewczynie, że wiedzę na taką a nie inną. I pierwsze słyszę, żeby do zajścia w ciążę była potrzebna jakaś wiedzą większa niż to jak bezczelnie mówiąc "włożyć i wyjąć". No ale jak masz ochotę to napisz z tego doktorat [emoji849]

Jak widać świadoma nie jest, skoro pierwsza ciąża była wpadką, a teraz nie wie jak się zabezpieczać. Nikt nie mówi, że ma rodzić przed 30. Skoro jest dorosła na tyle żeby uprawiać seks, to trochę edukacji seksualnej by się przydało, a nie co chwila pytać czy może być w ciąży, bo uprawiała stosunek przerywany i to w dni płodne. Sorry ale z dojrzałością to się nijak ma
Gdzie ona tu pisze, że próbuje się zabezpieczyć? Bo generalnie przeczytałam tylko, że nie ma parcia, a co ma być to będzie. Spadam stąd, bo szkoda moich nerwów. Nie zamierzam zniżać się do poziomu co niektórych osób.
Jako dojrzała i dorosła osoba, przekazuje Wam tylko że nie podoba mi się z jaką wyższością traktujecie osoby młode, które mają prawo pewnej wiedzy nie posiadać.

Gdzie ona tu pisze, że próbuje się zabezpieczyć? Bo generalnie przeczytałam tylko, że nie ma parcia, a co ma być to będzie. Spadam stąd, bo szkoda moich nerwów. Nie zamierzam zniżać się do poziomu co niektórych osób.
Jako dojrzała i dorosła osoba, przekazuje Wam tylko że nie podoba mi się z jaką wyższością traktujecie osoby młode, które mają prawo pewnej wiedzy nie posiadać.
Jeżeli uprawia stosunek przerywany to chyba uważa to za formę zabezpieczenia czyż nie?

Chyba mnie z kimś mylisz. Jeden wątek, jeden test, sprawa wyjaśniła się szybciej niż ktokolwiek zdążył odpisać 😅 Szkoda, że jak zawsze zapomniałaś o empatii i czymś takim jak ciąża biochemiczna.
Za to Ty wszędzie i każdemu wyskakujesz ze złośliwymi docinkami. Przy obecnym poziomie edukacji seksualnej w szkole wcale nie dziwię się dziewczynie, że wiedzę na taką a nie inną. I pierwsze słyszę, żeby do zajścia w ciążę była potrzebna jakaś wiedzą większa niż to jak bezczelnie mówiąc "włożyć i wyjąć". No ale jak masz ochotę to napisz z tego
Zdecydowanie Cię z nikim nie mylę :)
Ja docinam? Dobre sobie. Wybacz ale nie będę komuś dawać złudnych nadziei lub pisac że widze kreskę na testach które żółte bo już dawno powinny być w koszu. Rozumiem chęć zajścia w ciążę, wiem jak ciężko patrzy się na kolejny test z jedna kreska lub idzie po szpitalnym korytarzu po wyłyżeczkowaniu martwego płodu słysząc z innych sal tętna przy badaniach maluchów ktore maja sie zaraz urodzić. No ale jak chcesz to bądź dobra ciocia wszystkich owieczek, ja wolę mówić prawdę :)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry