reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Postepy Naszych Dzieciatek. :-D

reklama
Eee,to widze,ze tylko Moja Zuzia sobie takie wstawanie narazie wymyslila? :-p :-D ;-)

No,a kolejnym Jej postepem jest to,ze,gdy ktos sie zapyta "Gdzie jest lampa?" Zuzia podnosi glowke i pokazuje nia na sufit. :-D :tak: :-D

Renne dzięki!:tak:
Agutko Twoja Zuza jest niesamowita! codzień coś nowego!

Od tygodnia Maja gdy siedzi i ma coś ciekawego przed sobą, daje nura jak do raczków i ląduje na brzuchu:-D Teraz jest jeszcze osłabiona, ale będziemy ćwiczyć jak to ciotka mju radzi:tak: bo jak już wspomniałam wczesniej Maja to poprostu statysta:dry:
Ostatnio Maja ugyzła mnie w ramię i to 2 razy. Widziałam ją jak majstrowała przy moim telefonie - pewnie rozmawiała z Oliwią Luczynki i musiała ją do tego namówić!:wściekła/y::-D:wściekła/y:;-)

Wczoraj M poszedł z Małym do Teściów, a ja pobiegłam na zakupy.Gdy przyszłam do nich to Przemo jak mnie zobaczył zaczął wołać i wyciągać rączki w moim kierunku żebym Go wzięła, o mało nie uciekł z rąk teściowej.Nie wiem czy to postęp ale tak mi się cieplutko na serduchu zrobiło:-D
Jeśli o siadanie chodzi to Przemo ma taki sam sposób jak Michaś NikiMD

Moje dziecko też już samo wstaje a do siadania podciąga się tylko w wózku no i jak go posadzę sama to siedzi. Swoją drogą wydaje mi się, że Marcel przeskoczył kilka etapów rozwoju :-)nie potrafi przewrócić się z brzuszka na plecy a już siedzi i wstaje czy to normalnie?? to chyba powinno być jakoś pokolei ??:eek:

Jakis czas temu cieszylam sie, ze Macius przyjmuje pozycje do raczkowania i niestety na tym sie skonczylo, bo nadal nie raczkuje ale pelza(ale pozycje przyjmuje).

Ale zaskoczyl mnie w ciagu ostatniego tygodnia dwukrotnie.

A mianowicie, tydzien temu gdy wychodzilam do kuchni to ogladal swoj fotelik samochodowy(nosidelko) silujac sie przy nim na brzuchu a gdy za momencik weszlam do pokoju to juz przy nim siedzial!!!:szok:A mine mial taka jak spojrzal na mnie, jakby chcial powiedziec: "Czemu sie mamo tak dziwisz, nie wiesz, ze potrafie?"Wygladal jakby zawsze obie tak siadal!!! Az i lzy wzruszenia pociekly po policzkach! Ale podobnie jak z postawa do raczkowania, na tym sie skonczylo, i nie powtorzyl samodzielnego siadania(w wozku tylko czasem siadzie z pozycji pollezacej).
Ale za to w niedziele(kurcze, zabrzmialo to jak slowa piosenki:-)) Macius samodzielnie podciagnal sie na szufladach od komody(ktore wczesniej oczywiscie pootwieral)i stanal na nozkach:szok::szok::szok:! Stal na prostych, sztywnych nozkach trzymajac sie szuflady jedna reka a druga pracowicie wyrzucal z szuflady jej zawartosc, czyli swoje ubranka! I od tej niedzieli gdy tylko moze i gdzie tylko moze to podciaga sie najpierw na kolanka a potem do wstawania i stoi!!!:tak::tak::tak:I tylko ma pozniej problem bo nie wi co ma zrobic i robi bach...Moj dzielny chlopak! Jak tak dalej pojdzie, to zanim nauczy sie raczkowac i siadac to bedzie chodzil!!! Ale narazie jak go trzymam pod paszki to nie chodzi ale robi tylko w kolko hopa-hopa!

no royanno - lada dzień patrzeć a Maciuś będzie raczkował po całym domku. Opisy dokładnie jak u Emilki, ni z tego ni z owego bach: no co to przecież normalka , ze sobie siedzę ;) najpierw namiętne pełzanie , a potem ni z tego ni z owego przyspieszenie na cztery łapy :)

Royanno, u nas było dokładnie tak samo. Najpierw Filip usiadł i niewiem jak to zrobił bo tego niewidziałam, jak weszłam do pokoju to siedział i potem nie chciał już sam usiąść, później przyjął pozycję do raczkowania ale pełzał i aż tu nagle dwa dni temu poraczkował sobie. Teraz próbuje wstawać i jestem w :szok:, że to idzie w takim ekspresowym tempie.

reklama
WIELKIE GRATULACJE DLA MACIUSIA:-):tak:SUPER!!! TERAZ JUŻ BĘDZIE ROBIŁ SZYBKIE POSTĘPY:tak:

Do góry