reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Postepy Naszych Dzieciatek. :-D

Agutko to co siedzi w głowie Twojej Zuzy nieśniło się nawet najstarszym fizjologom:baffled:. Któż wie co ten mały filozof miał na myśli mówiąc owe słowa! może właśnie chciała powiedzieć tatata super Mama:tak: /kierując swój piękny, błękitny wzrok w Twoją stronę/. Któż wie?:eek:
wazne ze pierwsze słowo, które powiedziała i które jest z pewnością najbliższe jej sercu to MAMA!:-)

reklama
A moja Oliwia nie chce niekapka naet wlozyc do ust :no:nie ma mowy, drze sie przy tym i wypycha go jezykiem :eek::baffled: za to u nas niekapek rewelacyjnie sluzy jako kolejna zabawka:dry:choc od kilku dni moja córeczka zrobila niezly postep b bawiac sie swoim kubeczkiem wklada god o buzi i stuka o ten dziobek zabkami, bardzo Jej sie to podoba:tak:moze dojdzie kiedys do tego ze nalezy z tego pic :confused:

NikaMD jak czytałam Twojego posta miałam wrażenie , że ktoś opisał moje dziecko:tak:mogłabym go skopiować;)hihih. Natalka pod wpływem babci , robi papapa, tosi- tosi, jaka duża..hihihih, poza tym uwielbia wsadzać rączki do buzi i wydawać dzwięki:)Małpka mała...a co do zaczepiania , to rozsyła uśmiechy:-)mądra dziewczynka trochę radości w tym szarym mieście przydaje się, bo czasami mam wrażenie , że ludzie nie pamiętają jak się to robi:-). A ulubione słowo to baba, potem tata, a mama jak płacze...hm...wyczuwa, że mama zawsze pomoże:), czasami składa rożne slaby i ubaw z tego wtedy mamy po pachy.:elvis:

Dziewczyny,a jak Wasze dzieci siadaja? :confused: Czy podnosza dupcie do raczkowania,siadaja na pietki i sie przekrecaja jakos na pupcie? :confused: Bo ja wczoraj podpatrzylam Moja Zuzie. Podnosi dupke do raczkowania,prostuuuuje nozki,czyli pupcia momentalnie robi sie wysoko wysoko w gorze,no i wygina sie w bok i juz siedzi,hehe. ;-) Smiesznie to wyglada. :-D :tak:

Agutko ja CI neistety nei pomoge bo moja Oliwka jeszcze nie siada sama bo nawet nei utrzymuje sie na kolanach :baffled::no: tzn siada ale z lezenia na pleckach. podciaga sie na raczce z boku i fik juz siedzi:-pale z tego co mi wiadomo to wlasnie tak jak to opisalas ma wygladac siadanie z pozycji do raczkowania :tak:

Ja wam nie powiem jak bo Pati siedzi tylko w wózku,rowerku,ale sama z leżenia nie umie. Narazie podziwiam jej obroty.

Agutko, mój Michaś siada zazwyczaj z leżenia na pleckach, zaczyna od postękiwania, podnosi głowę i trochę plecki, podpiera się na rączce,robi przeciwwage z nóżek i hop i siedzi. A jak leży na brzusiu, to obraca się na plecy i siada jak powyżej. Nie umie raczkować, więc z pozcji do raczkowania mi jeszcze nie usiadł. Jak jest w pozycji do raczkowania, to tak chwilę w miejscu tkwi, a potem nogi mu się rozjeżdzaja na boki jak u żaby, klap na brzusio i przestaje mu się podobać więc odwraca się na plecy :), ale za to uwielbia chodzić jak się go trzyma pod paszki.

reklama
oleńka też siada z leżenia, najlepiej jej to wychodzi w wózku,bo ma się czego przytrzymać. o raczkowaniu na razie nie ma mowy, więc o siadaniu z pozycji do raczkowania tym bardziej.
niekapek to na razie też kolejna zabawka, jeszcze nie zajarzyła,że można się z niego napić.
mama też pojawia się głównie wtedy kiedy jest jej źle, jest nieszczęśliwa i pokrzywdzona.
zdybałam moją niunię jak próbowała wyleść z baseniku, podążała za misiem. tylko patrzeć jak się mobilna zacznie robić

Do góry