reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postepy Naszych Dzieciatek. :-D

Szymek bardzo przypatruje się moim ustom i stara sie coś powiedzieć,a przy tym śmiesznie wyciąga języczek.Jeszcze nie gawoży ale to lada chwila nastąpi.Jest śpiochem,dużo je, waży 6300.i wiecie co bardzo lubi patrzeć na dziadka.Tata ma wąsy i przezto bardziej wyrazistą twarz.:-)

reklama
Patrycja lubi patrzec na moje włosy szczególnie gdy mam rozpuszczone.Nakręciłam ją nawet na kamerke ja trzyma główkę w górze,ale tu niema jak obejrzec.Czasami wygląda tak jakby odpowiaała po swojeu gdy do niej mówię.:-):tak:

Franek się juz przekręca z brzuszka na plecy :happy: nie wiem czy się cieszyć czy nie.. mocno podnosi też głowę i opiera się już na całych przedramionach..
a ja głupia zamiast się cieszyc zaczynam sie zastanawiać czy to przypadkiem nie wzmożone naięcie nerwowe.. ma dopiero dwa miesiace a sam sztywno trzyma głowę w pozycji pionowej, obraca się na plecy z brzucha, i w pozycji na brzuszku układa sobie buzię jak mu wygodnie..

a no i przedewszytstkim ślicznie się śmieje na widok mamusi :laugh2:

Wszystkim dzieciaczkom gratuluję postępów :-)

Milenka też ładnie podnosi głowkę ale najbardziej lubimy z mężem jej słuchać jak gaworzy (o ile to gaworzenie) tak ślicznie że hej :-D

Te nasze maluchy silne są :tak: Igorek też już sztywno trzyma główkę, a wczoraj zauważyłam że podnosi się sam do siedzenia jak go trzymam na rękach i w takiej pozycji prawie siedząc trzyma się parę chwil:-) Dużo gaworzy :-) i śmieje się na głos:-D

Moja Zuzancia tez uwielbia (najbardziej o 5 nad ranem :-D )smiac sie na glos,glosno rozmawiac po swojemu do slonika piankowego,ktory wisi na drzwiach i bardzo wysoko i sztywno trzyma juz glowke. :-D Jestem z Niej taka dumna! :happy2:

Patrycja także chce już siadac, gdy trzymamy ją za rączki podnosi sztywno główka i prostuje się jak do siadania.:-)

U nas nastąpił dziś postęp w zmniejszeniu ilości kupek w ciągu dnia. Przez cała noc nie było kupki (po raz pierwszy), a w ciągu dnia były tylko 2 do tej pory, za to ta ostatnia to taka aż po same pachy :-).

A jak rozmawia ta moja panna! Dziadziuś to się nie może z wnusią nagadać - nawet jej śpiewa a Ola wtedy tak ślicznie sie uśmiecha:tak:

Leoenk jak juz wiecie trzyma główke wysoko, wierzga nożkami, jak podkaldam pod nie ręce to odpycha się jak dziki, też juz chyba chciał by siadać ;-) usmiecha się, zaczyna gaworzyć ( zwlaszcza rano) lapie mame za włosy, i ma bardzo silny uścisk dłoni ;-) taki prawdziwie męski ;-)

reklama
a ja dziś usłyszałam prawdziwy śmiech .. tak się pięknie usmiecha ten mój synek i sama się niemogłam przestać śmiać.. i on chyba postanowił mnie naśl;adować bosię głośno zaśmiał.. przecudna muzyka dla mamusinych uszu

Do góry