Oliwia dostala wczoraj od mojej siostry skarpeteczki z naszytymi na czubkach gwiazdkami maskotkami w ktorych jest grzechotka I tak Jej sie spodobalo to grzechotanie nozkami ze z ciekawosci zaczela wczoraj chwytac stopy :-) WIdocznie w innych sytuacjach stopy nie byly na tyle interesujace ;-)
reklama
R
rouż
Gość
A Macius wczoraj po raz pierwszy obrocil sie z brzuszka na plecki!!! To u niego wielki sukces!!! Pomoglo mu w tym troche jego legowisko na podlodze, tzn, Macius wiekszosc dnia spedza na podlodze na ktorej jest zlozona na pol kloldra a na niej dwa koce. Lezal wiec sobie na tej koldrze w poprzek, na pleckach, potem jak zwykle zrobil myk na brzuszek, troche sie pokrecil i lezal na brzuszku na koldrze juz wdluz koldry, blisko brzegu. A potem cos go zaciekawilo i zaczal odginac glowke do tylu, az przekrecil sie lekko na boczek, potem wygial cale cialko do tylu jak rogalik, glowke wygieta polozyl nizej koldry na panelach podlogowych i nagle myk-i byl juz na pleckach(na podlodze)!!! Ale byl z siebie zadowolony!!! I potem gdy go polozylismy znow na plecki na koldrze, to udalo mu sie obrocic na brzuszek i na plecki az 3 razy! Tylko zawsze ladowal na panelach(po pierwszym razie polozylam ta kocyk:-)), niezaleznie jak go ulozylismy na koldrze! Niech narazie tak cwiczy, przy pomocy koldry(tzn, zsuwania sie z niej), a niedlugo bedzie sie obracal na jednej plaszczyznie:-)!Ale od wczoraj nie udalo mu sie juz tego powtorzyc, bo gdy proboje to krzyczy z wscieklosci ze nie daje rady Ale i tak jestem dumna z mojego syneczka!!!
Pati ma podobne skarpeteczki tylko na paluszkach są główki kaczuszek,też z grzechotką w środku.Macha mini ,ale większego zaciekawienia na niej nie sprawiły.Od 3 dni czy leży czy siedzi podparta zakłada sobie nóżkę na nóżkę jak mała dama.;-)
adasia
Wrześniowe mamy'06
IGOR CHWYTA SIĘ CZEGOKOLWIEK RĄCZKAMI I STAJE NA PROSTYCH NÓŻKACH , TERAZ JUŻ MU SIĘ NAWET NIE UGINAJĄ , CODZIENNIE TAK ĆWICZY.STRASZNIE DUŻO GADA TATA , BUBU , BABA , MAMA .MA PRZY TYM BARDZO POWAŻNĄ MINKĘ BARDZO LUBI SIĘ PRZYTULAĆ , ROBI TO DEMONSTRACYJNIE A JAK SIĘ WSTYDZI TO PRZEKRĘCA GŁÓWKĘ W BOK.
Anna25
wrzesień2006/lipiec2012
Przemko ostatnio odkrył,że paluszki od nóg pysznie smakują :-)
Pełzanie na plecach i brzuchu to już codzienna gimnastyka,podobnie jak podciągania za uchwyt od leżaczka. Wzbogacił też "język" w "kuku",w co zresztą uwielbia się bawić.Teraz zaczyna się uczyć klaskania rączkami i nóżkami,szczególnie podczas kąpieli.
Pełzanie na plecach i brzuchu to już codzienna gimnastyka,podobnie jak podciągania za uchwyt od leżaczka. Wzbogacił też "język" w "kuku",w co zresztą uwielbia się bawić.Teraz zaczyna się uczyć klaskania rączkami i nóżkami,szczególnie podczas kąpieli.
R
rouż
Gość
Macius tez lubi zabawe w kuku, uwielbia sie smiac i byc obcalowywany po brzuszku. Wczoraj bylam z nim w Realu i chcialam mu kupic body tylko nie moglam sie zdecydowac ktore bardziej mi sie podoba wiec dalam mu wybrac kolor co bardzo sie Maciusiowi spodobalo, ale mi nie pomogl, wiec zaproponowalam mu oba i tak sie zaczal smiac, ze rechotal na caly glos, az mial czkawke, co mu nie przeszkadzalo, i bylo go slychac na pol sklepu az wszyscy sie ogladali, ale mialam ubaw:-)! Byl rozkoszny!
Ale z mowieniem ostatnio u niego kiepsko:-(, czasem mowi w kolko mama i nic wiecej. Najwyzej pokrzykuje, piszczy i wydaje tylko dzikie okrzyki zadowolenia:-)A ja bym chciala aby wiecej mowil...a nie chce:-(
Ale z mowieniem ostatnio u niego kiepsko:-(, czasem mowi w kolko mama i nic wiecej. Najwyzej pokrzykuje, piszczy i wydaje tylko dzikie okrzyki zadowolenia:-)A ja bym chciala aby wiecej mowil...a nie chce:-(
reklama
Podziel się: