reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Postępy naszych dzieci :D

Witam!!

to ja tylko chciałam dożucić, że moje dziecko to "wariatka" pozytwynie oczywiście, wchodzi na meble a dzisiaj wspieła sie na łóżnko :szok::szok: a stoi juz sama i puiszcza sie jak zapomni aaa i jeszcze pyskuje jak najęta:-D:-D:-D

pa

reklama
moje kochane...
moje dziecko poszło samo...zapomniała sie 3 dni temu ze stoi i tak sie zaczęło...
zrezygnowała z butli i tylko łyżka i kubek
no i górne i dolne piątki lecą

Madzia Singh a jesteś pewna, że to piątki? Macie już czwórki i trójki? Bo piątki zazwyczaj wychodzą ostatnie - tak ok. 2 lat.
Mała już chodzi czy na razie zrobiła pierwsze kroczki? Gratulujemy!

masz racje to trojki ida... no w kolejnosci piaty zab...hehhehe
tak sama chodzi...oczywiscie to bardzo smiesznie wyglada jak kaczuszka....mam nadzieje ze przed wyjazdem juz dobrze bedzie

masz racje to trojki ida... no w kolejnosci piaty zab...hehhehe
tak sama chodzi...oczywiscie to bardzo smiesznie wyglada jak kaczuszka....mam nadzieje ze przed wyjazdem juz dobrze bedzie

Gratuluję! Agatka na razie robi po 3 kroczki i wpada mi w ramiona, ale często sama się puszcza, żeby np. przejść od fotela do stołu.
Co do tych zębów, to skoro to wasz piąty ząb, to myślę, że to jednak czwórki :-)
Kolejność najczęściej jest taka (choć są oczywiście wyjątki) jedynki, dwójki, czwórki, trójki i na końcu piątki - około 2 lat.

Gratulujemy postępów :-)

W tym tygodniu nauczyliśmy się (nareszcie) robić 'kosi-kosi' i głaskać tatę 'mój tata'. Poza tym rozumiemy coraz więcej słów :tak:

Gratulacje! Moja potworzyca cos na razie nie chce chodzic - trzymajac sie za raczke to owszem,ale sama od razu robi bam na pupe i dawaj na kolanach :)

Urosly w koncu 2 zeby, teraz gora idzie.
Zajada juz sama paluchami,kroje jej tlyko w kostke jezeli sie da - z bananem, marchewka, parowka czy ziemniakiem radzi sobie calkiem dobrze, a ja moge cos w tym czasie zrobic :)
Rozumie juz pare polecen, po polsku i po angielsku (typu daj, wez, przynies, idz, chodz, usiadz)...Co najlepsze duzo rozumie tylko po polsku np brawo,kosi-kosi, duża-duża, a otworz buzie tylko po angielsku...bede ja sie z nia miala jak zacznie mowic - trzeba bedzie zgadywac :)
Caly czas chce teraz leciec na schody i heja do gory na kolanach- w dol nie umie.
No i po okresie rysowania na tablicy w koncu powstalo pierwsze dzielo kredkami :) Mala artystka rosnie...Jak mi sie uda to zalacze rysunek, chociaz nie pytajcie mnie co tam jest :) rysunek..jpg

Witam. Mój Patryczek z dnia na dzień robi coraz większe postępy-od jakiegoś czasu sam stoi bez trzymania, uwielbia być prowadzony za jedną rączkę i zaczyna pomału dreptać sam, wchodzi po schodach, gdy chce jeść lub pić mówi "mniam", ma 8 ząbków i idą następne, uwielbia się przytulać, robi i mówi "papa".

Ostatnia edycja:
mojej wychodzily dziwnie
najpierw wyszla prawa jedynka potem lewa dwojka i prawa dwojka a na koncu lewa jedynka
gora poszla cala naraz

od 2 dni usilnie wspina sie na krzeselko do jedzenia a jak wejdzie na nie to sie cieszy jak wariat...

aha i od 3 dni sama schodzi z kanapy, lozka

z tym przytulaniem to i moja ma...ale jest cwana bo jak cos zrobi ze wie ze bede zla to przylatuje i przytula sie...

Ostatnia edycja:
reklama
Julian zaczął przy wszystkim stawać i powoli zaczyna chodzić przy meblach :-), na razie chodzenie wygląda nieporadnie, staje głównie na paluszkach i kiwa się jakby wiał silny wiatr. :-D W łóżeczku ćwiczy też namiętnie siadanie ze stania.

Do góry