reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :D

Witam!!

to ja tylko chciałam dożucić, że moje dziecko to "wariatka" pozytwynie oczywiście, wchodzi na meble a dzisiaj wspieła sie na łóżnko :szok::szok: a stoi juz sama i puiszcza sie jak zapomni aaa i jeszcze pyskuje jak najęta:-D:-D:-D

pa

reklama
moje kochane...
moje dziecko poszło samo...zapomniała sie 3 dni temu ze stoi i tak sie zaczęło...
zrezygnowała z butli i tylko łyżka i kubek
no i górne i dolne piątki lecą

Madzia Singh a jesteś pewna, że to piątki? Macie już czwórki i trójki? Bo piątki zazwyczaj wychodzą ostatnie - tak ok. 2 lat.
Mała już chodzi czy na razie zrobiła pierwsze kroczki? Gratulujemy!

masz racje to trojki ida... no w kolejnosci piaty zab...hehhehe
tak sama chodzi...oczywiscie to bardzo smiesznie wyglada jak kaczuszka....mam nadzieje ze przed wyjazdem juz dobrze bedzie

masz racje to trojki ida... no w kolejnosci piaty zab...hehhehe
tak sama chodzi...oczywiscie to bardzo smiesznie wyglada jak kaczuszka....mam nadzieje ze przed wyjazdem juz dobrze bedzie

Gratuluję! Agatka na razie robi po 3 kroczki i wpada mi w ramiona, ale często sama się puszcza, żeby np. przejść od fotela do stołu.
Co do tych zębów, to skoro to wasz piąty ząb, to myślę, że to jednak czwórki :-)
Kolejność najczęściej jest taka (choć są oczywiście wyjątki) jedynki, dwójki, czwórki, trójki i na końcu piątki - około 2 lat.

Gratulujemy postępów :-)

W tym tygodniu nauczyliśmy się (nareszcie) robić 'kosi-kosi' i głaskać tatę 'mój tata'. Poza tym rozumiemy coraz więcej słów :tak:

Gratulacje! Moja potworzyca cos na razie nie chce chodzic - trzymajac sie za raczke to owszem,ale sama od razu robi bam na pupe i dawaj na kolanach :)

Urosly w koncu 2 zeby, teraz gora idzie.
Zajada juz sama paluchami,kroje jej tlyko w kostke jezeli sie da - z bananem, marchewka, parowka czy ziemniakiem radzi sobie calkiem dobrze, a ja moge cos w tym czasie zrobic :)
Rozumie juz pare polecen, po polsku i po angielsku (typu daj, wez, przynies, idz, chodz, usiadz)...Co najlepsze duzo rozumie tylko po polsku np brawo,kosi-kosi, duża-duża, a otworz buzie tylko po angielsku...bede ja sie z nia miala jak zacznie mowic - trzeba bedzie zgadywac :)
Caly czas chce teraz leciec na schody i heja do gory na kolanach- w dol nie umie.
No i po okresie rysowania na tablicy w koncu powstalo pierwsze dzielo kredkami :) Mala artystka rosnie...Jak mi sie uda to zalacze rysunek, chociaz nie pytajcie mnie co tam jest :) rysunek..jpg

Witam. Mój Patryczek z dnia na dzień robi coraz większe postępy-od jakiegoś czasu sam stoi bez trzymania, uwielbia być prowadzony za jedną rączkę i zaczyna pomału dreptać sam, wchodzi po schodach, gdy chce jeść lub pić mówi "mniam", ma 8 ząbków i idą następne, uwielbia się przytulać, robi i mówi "papa".

Ostatnia edycja:
mojej wychodzily dziwnie
najpierw wyszla prawa jedynka potem lewa dwojka i prawa dwojka a na koncu lewa jedynka
gora poszla cala naraz

od 2 dni usilnie wspina sie na krzeselko do jedzenia a jak wejdzie na nie to sie cieszy jak wariat...

aha i od 3 dni sama schodzi z kanapy, lozka

z tym przytulaniem to i moja ma...ale jest cwana bo jak cos zrobi ze wie ze bede zla to przylatuje i przytula sie...

Ostatnia edycja:
reklama
Julian zaczął przy wszystkim stawać i powoli zaczyna chodzić przy meblach :-), na razie chodzenie wygląda nieporadnie, staje głównie na paluszkach i kiwa się jakby wiał silny wiatr. :-D W łóżeczku ćwiczy też namiętnie siadanie ze stania.

Do góry