reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :D

na-tuska a wiesz, to calkiem mozliwe. Jula ma dwojke duzo starszego rodzenstwa i tez probuje sie do nich dopasowac. Oczywiscie na miare swojego jednego roczku :)

reklama
Patewka no to mnie pocieszyłaś :sorry2: zanim Emilka zacznie gadać to ja zwariuje od tego guuuuuuuuu, wszystko jest guuuuu, :angry::-D mam nadzieje ze za jakiś czas mu sie znudzi i bedzie grrrrrrrrrrr bo tak zaczyna Emilka rozmawiać :-D a jeśli chodzi o ząbki to trochę dziwnie górne 1 i 2 są 3 brak 4 są, dolne 1 są 2 jedna 3 brak 4 są, w sumie 11 sztuk :tak::-D

tak sobie mysle obserwując starsze dzieci kolezanek ze to chyba jednak szczescie ze Filip tak z opóźnieniem mówi, dopiero bede narzekać jak się zacznie po co? dlaczego?

Pozdrawiam serdecznie

a tak na marginesie to jakoś życie umarło na kwietniówkach:-( miejmy nadzieje ze sie rozkręci

Hej na-tuska :-), to ze 3-jek nie ma, a są 4-ki to zupelnie normalny tok wyrzynania sie zabków. Julcia zaczęla powtarzac slowa w niesamowitym tempie i codziennie mnie nowym slowkiem zaskakuje. Wczoraj np. obudzila sie z "czesc" na ustach :-D Wiec wkrotce i ty sie doczekasz.

A kwietniowki czesciowo porozchodzily sie po innych watkach, a czesciowo siedza na zamknietym. Pozdrów prosze ode mnie mame Maksa-Olo bo chyba najbardziej za nia tesknie ;-)

Patewka przy najbliższej okazji przekaże pozdrowienia. Tymi ząbkami to sie nie martwie, smiesznie wyglądaja jak sie małpolud usmiechnie :)

Jula nie daje sobie w zeby zagladac, nawet jak sie usmiecha. No i mam tez problem z ich myciem szczoteczką, a na razie mamy tylko obie 4 na dole. A czy Filipek daje sobie zabki myc?

Filip tez nie pozwoli zajrzeć sobie do buzi:no: (uraz po kilkukrotnym nacinaniu wędzidełka)
jesli chodzi o szorowanie zębów to jest zabawnie, jak powiem idziemy myc ząbki to leci bierze szczoteczkę sam nakłada sobie pastę i szczotkuje. :tak::-Djak ja skończe pierwsza to odkłada swoją szczoteczke i dalej szoruje moją :-D ja mam dla niego paste o smaku gumy balonowej ale zwykła też szoruje. jak tylko ktoś idzie do łazienki to on leci myc ząbki:-D:szok: może to przez to ze to mała papuga, razem gotujemy, sprzątamy, w sumie to wszystko to co ja robie to on tez, sprzątać potrafi 2 godz 5 minut przerwy i od nowa a każdy papierek itp. leci wyrzucić do śmieci :-D

reklama
Patewko ale Ci gadułka wyrasta :D Tylko gratulować :)
Na-tuska - u nas to samo z myciem zębów :D Namiętnie w kilogramach pochłania pastę i myje zęby za każdym razem jak wejdzie do toalety
U Marcela gadanie jakoś najszybciej nie idzie. tzn gada i owszem całymi dniami i naprawdę różne "słowa" ale raczej nic nie udaje się rozszyfrować. Ale za to jak zaczął mówić "cio to" to co kilka sekund "cio to" i tak w kółko. A jak mu się nie odpowie to się chłopak awanturuje ;)

Do góry