reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :D

A u nas raczkowaie, wstawanie na nozki i wspinanie sie dominuje. Ulubione wspinanie to po mamie, wiec skonczyl mi sie blogi odpoczynek na sofie. Od tygodnia dwoch takich atakuje mnie z kazdej strony!
Jacob czasem macha raczka na powitanie taz czasem uda mu sie kosi-kosi
Maja klaszcze ale w pionie tzn bije jedna raczka po wierzchu drugiej. No i zaczela od paru dni sylabizowac da-da-da, w koncu!!!!!:-):-):-)

reklama
Julian nauczył się siedzieć na piętach czy klęczeć, nie wiem jak to nazwać :confused:, i z tej pozycji na wszystko się wspina. Teraz to ulubiona pozycja. :-)

Wczoraj też zjadł spory kawałek chleba :tak:, do tej pory był jeden kęs a potem buzia zamykała się na kłódkę. :-p

No i wyszła mu prawa dolna dwójka, lewa też będzie na dniach. ;-)

Oluś waży niecałe 10kg! :-)
ma 4 zęby
robi OJOJ rączką
już dawno sam siada
sam wstaje przy wszystkim (uwielbia stać przy bramce w kuchni i wołać AMAM...:-p)
zdarza mu się puścić...:-p
raczkuje szybciej niż ja chodzę :-D
też zrobił się samoobsługowy co do smoczka :-p
gada podobnie do starszego brata, że czasem ich nie rozróżniam :-D
wczoraj nauczył się "taki duży"
uwielbia TANY, TANY
uwielbia słowa MAMA i BABA
robi BRAWO
i potrafi "sztucznie" się uśmiechać cwaniak jeden
jest bardzo żarty:-D zje własny obiad, zaraz czatuje przy bratu jak je obiad, potem jeszcze obskoczy babcie, dziadka, tatę i mamę :-D
a rozbraja mnie jak przytryka się do mnie zrobi TULI TULI... :tak:

gratulujemy sukcesów wszystkim Maluszkom, bo każde jest wyjątkowe :-)

PS. tuli tuli z Tatusiem :-p

W tym tygodniu mały po raz pierwszy zaczął normalnie siadać, tzn. z nogami do przodu :-D
No i zaczął rozumieć niektóre słowa, szuka pieska i ulubionej zabawki.

u nas 4 zęby ,
siadanie z pozycji bocznej opanowane do perfekcji
jak rano idziemy jeść śniadanko to mlaska sobie i mowi ` aaamniam`
mamy obraz taki duży na ścianie z BOZIĄ i nauczył się jak pytam gdzie jest bozia to pokazuje ;)
robi wszystkim papa i mowi do tego papaa
jak ktoś kaszle to on zaraz naśladuje

ahh z dnia na dzień jest coraz śmieszniejszy

Witam!!

To i ja sie pochwale ;)

Moja córcia już ładnie pokazuje jaka duża urośnie, robi kosi kosi łapki, a wczoraj sama zrobiła do mnie dwa pierwsze kroki coś pięknego:tak:
pozdrawiam serdecznie

Gratuluję wielkich i małych postępów :-D

Moja Julcia coraz bardziej rozumna i kontaktowa, rozumie "Nie wolno" na "pokaż buzię" - otwiera paszcze i pokazuje czy paprochow nie polknęła, sama umie taaka duża i papa robić. I smiesznie podryguje pupą jak jej piosenki ulubione leca :-D i rozgadana starsznie, wprawdzie wiekszosc to "ba" ale "bach" też jej wychodzi i "mniam" jak ja karmie :laugh2:

Gratululacje Dziewczyny dla Waszych Skarbów:-):-)
mój Mateusz wczoraj też zrobił do mnie wczoraj malenkie kroczki sam, najpierw jeden i stanął na chwile- osłupiałam z radości, a poźniej znow kolejne dwa- chyba dla każdej mamy to wspaniałe przeżycie :tak:
Patewka to świetny widok jak maluchy podrygują w rytm muzyki, uwielbiam patrzeć na takie gibające się szkraby;-)
Moj Mat też robi papa i kosi kosi,ale pokazać jaki jest duży nie potrafi
z gadaniem kiepsko u niego, raczej takie ,,słowa" w stylu w stylu "auuaa" "buuu" "uueee" "yyyyuuu" itp. o żadnym "bach czy "ma" nie ma mowy, czy powinnam się tym martwić?? jakoś za bardzo nie chce mi łobuziak sylabizować...

reklama
z gadaniem kiepsko u niego, raczej takie ,,słowa" w stylu w stylu "auuaa" "buuu" "uueee" "yyyyuuu" itp. o żadnym "bach czy "ma" nie ma mowy, czy powinnam się tym martwić?? jakoś za bardzo nie chce mi łobuziak sylabizować...

No co ty każde dziecko rozwija sie inaczej a tym bardziej chłopcy pożniej im wszytsko przychodzi chociaż to też nie jest regułą. Wszytskiego sie nauczy w swoim czasie i niema co przesadzaj z naciskaniem jak bedzie chciał to wszytsko sam pokaże. A jeszcze ci napyskuje także narazie ciesz sie spokojem:-D
pozdrawiam

Do góry