reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :D

reklama
a mojemu Mateuszkowi ledwo wyszła druga górna jedynka a już widać dwójki... mamy juz 4 ząbki:-) ogolnie znosi to dobrze, dużo nie płacze, ale za to mój gubasek stracil apetyt, nawet na cyca:-(

Mój skarbek też bezzębny, choć ślini się od 3 m-ca ... ale jest miesiac młodsza od Waszych pociech, więc my pewnie jeszcze trochę poczekamy.....

Wczoraj byłam za bardzo zdenerwowana no to dzisiaj się pochwalę:
WRESZCIE do obrotów na brzuszek po około miesiącu dołaczyły przewroty na plecy, tak więc mamy już pełne turlanie :happy: ( i pierwsze sturlanie :sorry:).
Jak leży na brzuszku, potrafi się dookoła siebie obrócić.
No i ciągnie ją do raczkowania chyba , bo tyłeczek podnosi, nogi prostuje i chciałaby ruszyć na przód... ale cosik się jeszcze nie udaje:sorry:
Od kilku dni coraz częściej tez śpi na brzuszku... tak jak Mama :-D

U nas równiez zabków brak:sorry:
Mój niuniek tez jeszcze nie siedzi, uwielbia robic hopsa-hopsa w kazdej pozycji:-D (tzw, sprezynowanie), ladnie sie turla i juz 4 razy udalo mu sie wygugac mama:tak:Zreszta straszna gadula z niego. Jest przekochany!

Wczoraj przed kąpielą Julcia wreszcie sama sie obróciła. Dlaczgo ? Wystarczyła ją dobrze zmotywowac odkladajac zabawki poza zasieg rączki :-) Ufffffff .... Poza tym, już od jakis 2 tygodni ciagnie glowe do siadania robiąc klasyczne brzuszki, a siedzac z podparciem - lapie swobodnie lezace wokól zabawki . Pochyla sie po nie i wraca do siedzenia. No - troche sie jesszcze przy tym kiwa :-D

reklama
Do góry