reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :D

Konstancja powtarza sylaby ba-ba,pa-pa,ka-ka.Babcia przeszczęśliwa:tak::tak::tak: i wczoraj pokazała język;-);-).Tak na zasadzie gimnastyki języczka ale świetnie wyglądała i ślimaczka języczkowego też robi.....

reklama
zuzia juz sama siedzi jak ją posadze np na podłodze i fajowo nachyla głowkę zeby majstrowac przy zabawkach.
w łóżeczku tez sama siada:-D

zuzia juz sama siedzi jak ją posadze np na podłodze i fajowo nachyla głowkę zeby majstrowac przy zabawkach.
w łóżeczku tez sama siada:-D

GRATUACJE dla ZUZKI....
No my cierpliwie czekamy...

A moja wczoraj odkryla ze siedzac u mamy na kolanie mozna podniesc sie na nogach i stanac...no tak sie przestraszylam...posadzilam ja a ona znowu...heheheh
Jak dzis rano mąż dzwonil to powiedziałam mu to a on stwierdził ze jeszcze szybciej stanie niz bedzoie siedziala...hehhehehe

Tosia przedwczoraj usiadła ale w dziwny sposób:eek: Podpierając się rączkami z pozycji brzuszkowej wyciągnęła jedną nogę do przodu, druga w tyle (taki szpagat) i tułów w pionie trzymała. Ale była zdwiziona:-D A ja jeszcze bardziej - jak ona to wymyśliła :-D Narazie raz się jej udało więc nadal ćwiczy to siadanie :-D

Wczoraj, podczas przygotowywania kaszki, Julian pierwszy raz usiadł. :laugh2: Co prawda leżał wtedy w leżaczku więc miał ułatwienie ;-), ale potem przez 15 minut siedział, kładł się i znów siadał. :tak: Nawet zdążyłam to nagrać. Radochę miał po pachy. Dzisiaj próbował zrobić to samo w gondolce, ale już m się nie udało. :-p
No i zaczął też siedzieć bez asekuracji. :tak:

Konstancja powtarza sylaby ba-ba,pa-pa,ka-ka.Babcia przeszczęśliwa:tak::tak::tak: i wczoraj pokazała język;-);-).Tak na zasadzie gimnastyki języczka ale świetnie wyglądała i ślimaczka języczkowego też robi.....
Super z tymi sylabami! Już nie mogę się doczekać jak moja "przemówi" ;-) Narazie do perfekcji opanowała pisk w róznej tonacji, natężeniu, brzmieniu... :-D
Język też odkryty od jakiegoś tygodnia, jak sobie o nim przypomni, wystawia komu popadnie, śmiejąc się do tego oczami zachęcając żeby też jej pokazać język. I też robi nim rózne wygibasy :-D

Marcel też robi "samolocik" jak leży na brzuchu :-D
U nas też :tak:
Gratuluję korzystania z nocnika!!! :tak::tak::tak:

Od kilku dni Ania opanowała obrót na brzuch przewracajac się w prawą stronę, bo do tej pory było tylko w lewą. Z brzucha na plecy jeszcze nie. :happy:

Jak ma podparcie na nogi, świetnie pełza. Podnosi już tyłeczek do raczkowania, ale jeszcze głowa za ciężka i rączki nie połapały o co kamon... ;-)

I leżąc na brzuszku potrafi obrócić się wokół własnej osi o 180' :-)

reklama
U nas na horyzoncie pojawiły się cztery następne zęby: górne jedynki i kły. :tak: Tylko gdzie podziały się dwójki? :szok::szok::szok: Na razie wypatrzeć ich nie mogę. :-p
Na dniach przebiją dziąsła i w związku z tym mam w domu marudę. :confused2:

Do góry