reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Postępy naszych dzieci :D

TV Mlodego tak nie interesuje, jak aniołki Michała Anioła:-) rozwalił mnie dzisiaj - ja mu kolorowe obrazeczki, a ten pół godziny leżał na brzuchu wpatrzony w pudełko z aniołkami z Kaplicy Sykstyńskiej:-) a i muzykę typu chillout uwielbia:-)

reklama
Co do muzyki to u nas prym wiedzie piosenka "A ja rosnę i rosnę", na drugim miejscu są "Jagódki", a tak to trawi wszystko co lubią rodzice, czyli od rocka, przez muzykę do tańców towarzyskich, muzykę relaksacyjną (Enye, Enio moricone), aż po heavy metal.

my tv mamy wogule nie podlaczony do pradu, wiec poki co Mlody nie oglada;-) za to pare razy juz ogladal transmisje meczow z mezusiem na kompie, ale zeby jakos szczegolnie sie zaciekawil to nie zauwazylam.. za to radyjka sluchamy na okraglo:tak: wstajemy i jak mowimy sobie "dzien doberek" i takie tam, to odrazu wlaczamy maxxx`a i zazwyczaj wylaczamy dopiero wieczorem:tak: nio, ale zdarzylo mu sie tez hh sluchac i szczegolnie nie protestowal:-D hihi
nio, a dzisiaj mnie moj synio zwalil z nog:szok: lezelismy i bawilismy sie popoludniu, a on wyciagnal sobie smoczka z buzi i chcial sie podzielic z mamusia:-D hi hi smial sie przy tym jak niewiem co i probowal trafic mi do buzi;-) aparat jeden, dobrze, ze dydus miekki, bo oczy bym miala popodbijane:-D hi hi ale jak wkoncu trafil to byl przeszczesliwy i troche zdziwiony, ze mu jego dydka zabralam;-)

A my nie mamy telewizora, więc nie wiem, czy młoda lubi:) Słucha ze mną radia:) I nabyła nową umiejętność. Potrafi się nakryć - tzn. całą głowę - pieluszką lub kocykiem. Drze się na całego, bo już odkryć się nie umie.
Julian też nakrywa sobie głowę kocykiem albo pieluszką. :tak: Dzisiaj nawet tak zasnął. :szok:

Radia nie mamy, jakoś nie mam ochoty słuchać niemieckich stacji. :sorry: Muzykę podajemy synkowi wszelkiego rodzaju: od tatusia dostaje porcję klasycznej i rymowanki śpiewane po angielsku, od mamusi rock‘a, trochę ambitniejszego pop’u i muzykę filmową. :tak:

Dzisiaj mialiśmy też koncert pisków różnego rodzaju: od delikatnych ptasich aż po pisk kota wpadającego do wody. :-p To zupełnie niesamowite jak nowo nabytą umiejętność taki maluch testuje na różne sposoby. :-)

Potrafi się nakryć - tzn. całą głowę - pieluszką lub kocykiem. Drze się na całego, bo już odkryć się nie umie.

U nas Konstancja też się nakrywa ale się nie drze tylko w ciszy sie mota :tak::tak:, super umie sie przekręcać na boki i dziś się jej udało przewrócić na brzuszek:-D:-D super podoba jej się lusterko:szok::szok: cieszy sie jak głupoolek do swojego odbicia.... i nie lubi usypiać bez swojego kocyka lub bez żyrafki:sorry::sorry:

nio a nasz Mlody wlasnie mnie zadziwil:tak: lezelismy po obiedzie na lozku, bawilismy sie misiami, a on przewrocil sie z pleckow na brzuszek;-) myslalam, ze to przez przypadek mu sie udalo, ale zaraz obrocil sie znowu na plecy, pogugal troche i znowu fik na brzuch:tak:a jak sie troche od niego odsunelam, to tak kombinowal, ze wkoncu znalazl sie kolo mnie:-)

nio a nasz Mlody wlasnie mnie zadziwil:tak: lezelismy po obiedzie na lozku, bawilismy sie misiami, a on przewrocil sie z pleckow na brzuszek;-) myslalam, ze to przez przypadek mu sie udalo, ale zaraz obrocil sie znowu na plecy, pogugal troche i znowu fik na brzuch:tak:a jak sie troche od niego odsunelam, to tak kombinowal, ze wkoncu znalazl sie kolo mnie:-)
No proszę jaki sprytny słodziak:-D:tak:

reklama
Do góry