reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :D

reklama
no to i ja sie pochwalę :))
moja Hania to gaduła nie z tej ziemi jakbym mogla to mms bym Wam wysłała, jak to sie żali na Mamę :)) ładnie trzyma zabawki, grzechotki itp, tz sie bawi w chowanego z pieluszką,i siada podciągana za łapki :)) tylko żatko smieje sie w glos, czescie jest to smievh połączony z bulgotaniem robi takie :hyyyyyyy:szok:no i slicznie pluje zupkami i deserkami jakie jej zaczelam od 2 tg podawac :)

no to i ja sie pochwalę :))
moja Hania to gaduła nie z tej ziemi jakbym mogla to mms bym Wam wysłała, jak to sie żali na Mamę :)) ładnie trzyma zabawki, grzechotki itp, tz sie bawi w chowanego z pieluszką,i siada podciągana za łapki :)) tylko żatko smieje sie w glos, czescie jest to smievh połączony z bulgotaniem robi takie :hyyyyyyy:szok:no i slicznie pluje zupkami i deserkami jakie jej zaczelam od 2 tg podawac :)

o kurcze blaszka.. jak ja napisałam rzadko!!!!:wściekła/y::confused::confused::confused::confused::confused::confused:
przepraszam za rażące po oczyskach błędy , chyba szare komórki przestają funkcjonowac:);-)

Wojtas odkrył nową sylabę i mamy bubububu poza tym prawie wychodzi mu mama (a przynajmniej sobie wmawiam):-p wczoraj poszłam nastawić sobie wodę na kaszę, Młody rozmawiał ze zwierzątkami na ochraniaczu w łóżeczku, jak po mniej więcej minucie wróciłam, leżał już odwrócony o 90 stopni i ładował stópkami w łóżeczko :cool2: co do paluszków w buzi - u nas podobnie, prawie cała dłoń, i bardzo lubi przez te paluszki gadać...:-p

a Luluchna dziś nabył nową umiejętność - nauczył się samodzielnie huśtać w foteliku:tak: potrzeba matką wynalazku - jak matka robi obiad paluchy w paszczę , rozhuśta fotelik i cały zadowolony:-D
poza tym trzyma i chwyta zabawki no i oczywiście trafia nimi do buzi:szok:

a mój odkrył że jak siępołoży pięty na brzegu łóżeczka to można łądnie podnieść pupę do góry i uwskutecznia ten wynalazek przy obracaniu się w kółko w łóżeczku, celuje też przy tym jakby wsadzić nogi między szczebelki i zaprzeć się o szczebelek żey sobie pomóc przy obracaniu

u nas najwiekszym postepem od kilku dni jest trzymanie grzechotki i zabawek:) Danielek jak trzyma to sobie tak pieknie grzechocze po czym np uderzy sie w glowke i wpada w placz:) oprocz tego pieknie juz guga szczegolnie jak sie nad nim pochyle i z nim rozmawiam :) smieje sie wtedy i guga na calego a dzis nawet probowal chwycic babci wloski:) ale mial przy tym zabawe:)

No to i ja sie pochwale moja pociecha:tak:
Domis tez laduje najchetniej obie raczki do buzki!Jego ulubionym zajeciem jest ssanie obu raczek i nawet smoczek jest beeee.Oczywiscie tez juz sie podnosi jak sie Go za raczki trzyma.Jak juz pisalam w watku glownym uwielbia patrzec sie na wrobelka zawieszonego w bujaczku,z nim gadac i sie do niego usmiechac:blink:Od kilku dni juz sie nawet smieje na glos!!Niekiedy sie tak slodko zawstydza a wtedy chowa glowke i sie usmiecha delikatnie.Gadula z niego straszna!!Czesto jak z nim gadam to mi sie zali i przy tym taka minke ma jakby mi wszystko tlumaczyl:-DJak siedzi w bujaczku i Go nikt nie buja to rowniez sie sam buja ruszajac i "tupiac" nozkami w bujaczek.Lapie zabawki a ostatnio jak mial gryzaczek a raczce to pakowal do buzki.Kiedy klade Go na brzuszku to obraca sie nawet wokol wlasnej osi!!!A no i co najfajniejsze...jak jest rozzalony i nikt nie zwraca chwile na niego uwagi to zaczyna "plakac" oczywiscie jest to placz bez lez i tylko tak wyje smiesznie i ma takie oczka,ze chcialoby sie Go normalnie zjesc!!!Uwielbia usypiac i sie uspokaja przy piosence evanescence-lithium:-)

no moja ladnie podnosi tylek jak zmieniamy ppieluche i kreci sie bardzo przyzakladaniu ale pewnie woli siedziec bez. lapki pcha do buzi

reklama
U mnie coraz popularniejsze prócz okropnego wiercenia się przy zmianie pieluchy, poza podnoszeniem pupy jest robienie pseudo mostków, tak samo jak z leżaczka chce żeby go wyciągnąć to się wygina i robi taki mostek.

Do góry