reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postęp w rozwoju u dzieci urodzonych w styczniu 2009

Camel ja też wolę lato ale tak to już jest "jak się nie ma co się lubi to si.ę lubi co się ma" ;-).Kocham lato ( urodziłam się latem) ale latem pracuję.Fajny maiłaś tort jeszcze takiego nie widziałam.
Ja też załączam mój tort z roczku "poczęstujcie" się przy porannej kawce :-).;-)
mamjakty ja przez 4 zimy "przeleżałam"w domku ,mąż w rejsie,dziecko duże,pełen luz i wyobraź sobie nie zmobilizowałam się na żaden kurs a teraz kiedy mam wszystko na zakładkę to lecę tam jak na skrzydłach.:-D

Mój Bartuś pije z kubeczka bo on nie uznaje żadnych smoków i butelek i jak chce pić to daje mi do ręki i każe sobie dawać.

Dzisiaj była cudna pogoda, wzięłam wózek i na dwór ale na tych moich chodnikach to trzeba być chyba Pudzianem ,zeby pchać ten wózek.Szkoda,że nie robią wózków z płozami hehehe byłoby lżej :cool2:.

Z jedzeniem od dzisiaj znowu strajk!!!:nerd::baffled:
Nawet timberland już nie pomaga bo przy jedzeniu ostatnio rapowaliśmy przy tej piosence:

[video=youtube;25LBTSUEU0A]http://www.youtube.com/watch?v=25LBTSUEU0A&feature=fvst[/video]

jak on lubi tańczyć!! chyba po mamusi :cool:.
Ma któraś z Was to krzesełko uczydełko fisher price?Jak tak to napiszcie mi jak się dziecko na to zapatruje bo ja kupiłam stolik edukacyjny i tak sobie.

Załączniki

• DSC01657.jpg
    DSC01657.jpg
    32,9 KB · Wyświetleń: 44
reklama
Dziewczyny - torciki suuuuper :-D ja tez nie widzialam jeszcze takiego w postaci sera - rewelacja :-D

VegaVega - ja mam to krzesełko i jestem bardzo zadowolona :tak:Karolka lubi puszczać sobie piosenki, zapala ta lampkę i wchodzi na nie bez przerwy ;-) no ale każde dziecko jest inne i nie wiadomo co któremu przypadnie do gustu ;-)myślałam też o stoliczku, ale nam się już zabawki nie mieszczą, więc dalam spokój... jak ksiądz był na kolędzie, to podziwiał Karolki plac zabaw (pół salonu zajmuje nam) i wzdychał, że jak on był mały, to takich zabawek nie było :-D zazdroszczę troszkę tego kursu tańca, ja mojego męża namawiałam pare lat, ale nie chce iść, a samej szczerze powiedziawszy nie za bardzo mi się chce :sorry2:

u nas dzisiaj pogoda kiepska, bo zimno strasznie :baffled: ja już chcę wiosnę i sloneczko :zawstydzona/y: poszłam na spacer, ale zmarzłam strasznie... dobrze, że Karolka opatulona byla ;-)
Karolka nadal nie chce sama chodzić, chciaż za rączkę zasuwa nieźle, no i sama ładnie już stoi... a małpa nauczyła się kręcić głową jak czegoś nie chce i jak tylko o coś pytam, to ciągle jest na nie :sorry2: i mam wrażenie, że rozumie wszystko co się do niej mówi, bo jak chcę żeby coś zrobiła to robi, czasem tylko musi się zastanowic przez chwilkę o co mi chodzi ;-) wygląda zabawnie jak tak siedzi i myśli :-D

Camel - ja jeszcze szczerze powiedziawszy nie próbowałam rysowania z Karolką, ale chyba się skusze, bo już nie wiem jakie zabawy jej proponować :sorry2: Karola też uwielbia kanapki, zje właściwie ze wszystkim, tylko ogórek jej nie smakował... no i my ciągle na słoiczkach jedziemy, chociaż Karola próbuje prawie wszystkiego z naszego talerza, tylko w małych ilościach...

Moja córa jak jest nabuzowana i pełna energii to za żadne skarby nie usiedziałaby mi w wózku :no:;-) Tez wolałabym żeby spała w domu a na spacerki iść po drzemce, ale nie ma szans, byłoby jedno wielkie darcie, teraz mało ludzi chodzi, zwierzaków nie ma - nie ma co oglądać, nuudyy ;-)

Ola lubi długopisy - gryźć :sorry2: Poza tym młoda nie potrafi sobie usiąść i się zabawić, ona jest ciągle w ruchu, wszędzie jej pełno, łazi od kuchni do pokoju, po korytarzach - mały owsik :-D Więc u nas krzesełko chyba nie zdałoby egzaminu, stolik kiedyś kupiłam to na początku się interesowała teraz już nie - chyba sprzedamy go:-p Tak samo z pchaczem - chyba za późno go kupiliśmy, w ogóle Ola z niego nie korzystała praktycznie, jedynie panelem przednim troszkę się zainteresowała - już go sprzedaliśmy, bo tylko zagracał pokój;-)

My jeszcze przed szczepieniem jesteśmy, jakoś w drugiej połowie lutego mamy :tak:

Mamjakty - u nas krzesełko do wszystkiego służy, tylko nie do siedzenia :-D:-D Karola o ile nie wspina się na nie, to włącza muzyczkę i idzie robic cos innego ;-) ehhhh... Karola też drzemki tylko na spacerze, w domu nie ma szans - jest zbyt zajęta innymi rzeczami :sorry2:

Dziewczyny a czy Wy podajecie jeszcze Waszym dzieciom witaminę D3? Maja jest na cycu, dwa razy dziennie wypija po 60ml mieszanki i ja jej daję,

Wszystkiego najlepszego dla Karolci:-D

Loginka - ja od dawna nie podaję witaminki D - od wakacji! Przez wakacje nasza pediatra kazała odstawić a potem też już nie kazała dawać, podaję jedynie tran, w którym już jest ta witaminka. A ciemiączko Ola ma już zarośnięte.

Ostatnia edycja:
Mamjakty - dziękujemy bardzo za życzenia :tak:jeszcze 1,5 godz i skończymy roczek, nawet nie wiem kiedy to minęło :-D buziaki dla Oleńki

Karolka na chwilkę się zdrzemnęła, wiec mogłam spokojnie zjeść obiadek zrobiony przez moją córcie ;-) ulepiła dzisiaj pierogi z mięskiem mniam mniam :-D
Loginka - ja podaję jedna kapsułkę dziennie, lekarz kazal do ukończenia roku... dopiero jak pójdę na szczepienie, to zapytam czy dawać jeszcze, czy nie ;-)

reklama
VegaVega - bardzo dziękujemy za życzenia :tak:

Dzisiaj mieliśmy małą imprezkę, główną ze względu na wyjazd wyprawiamy za dwa tygodnie... przyszla chrzestna Karolki z dziećmi, więc się dzieciaczki pobawiły - Karolcia w siódmym niebie była :-D kupiliśmy mały torcik i takie śmieszne świeczki wirująco - grające, maluda patrzyła jak zaczarowna na nie :-D no i dostała do wyboru książkę, różaniec, kieliszek i pieniążek - wybrała różaniec, a zaraz za nim kieliszek :sorry2:

Do góry