Dziewczyny, dziś dowiedziałam się, ze straciłam ciąże w 7 tygodniu. Obeszło się bez zabiegu, macica ładnie się oczyściła. Powiedzcie proszę, jak było u Was? Za ciosem od razu decydowaliście się na kolejna próbę, czy lepiej odczekać jakiś czas?
reklama
Czescjaksiemasz
Fanka BB :)
Mi lekarz powiedział, że owulacja może wrócić do 3 cykli dopiero. Także na spokojnie sobie żyłam bez spiny i w 4 się udaloDziewczyny, dziś dowiedziałam się, ze straciłam ciąże w 7 tygodniu. Obeszło się bez zabiegu, macica ładnie się oczyściła. Powiedzcie proszę, jak było u Was? Za ciosem od razu decydowaliście się na kolejna próbę, czy lepiej odczekać jakiś czas?
G
gość _199
Gość
Jak twoja psychika po tym? Jeżeli jest ok to działaj, jeżeli nie to poczekaj.Dziewczyny, dziś dowiedziałam się, ze straciłam ciąże w 7 tygodniu. Obeszło się bez zabiegu, macica ładnie się oczyściła. Powiedzcie proszę, jak było u Was? Za ciosem od razu decydowaliście się na kolejna próbę, czy lepiej odczekać jakiś czas?
Ja czekałam 7 miesięcy, aż się jako tako ogarnę, a i tak bardzo się bałam 3/4 ciąży, więc myślę że warto to przepracować, jeżeli tego potrzebujesz.
wiola0904
Hej kochana. Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. To zależy od tego jak się czujesz psychicznie. Ja poronilam w październiku tamtego roku ale od razu powiedziałam do męża, że nie poddamy się, że mamy już bardzo dużo bo wiemy, że możemy zajść w ciążę a to już pół sukcesu. Poronilam 1 października a dwa i pół tygodnia później miałam owulacje, wykorzystaliśmy ten czas na przytulanki a teraz karmie właśnie 5 miesięcznego synka także jeśli tylko czujesz się dobrze to możecie działać trzymam mocno kciuki
Dziękuję! Od samego początku miałam bardzo złe przeczucia w tej ciąży.
Na ten moment wydaje mi się, ze czym dłużej będziemy rozmyślać i zwlekać tym trudniej będzie podjąć decyzje kolejny raz. A jak skupimy się na działaniu i przyszłości a nie tym co się wydarzyło to łatwiej przez to przejdziemy. Dlatego postanowiłam zapytać o Wasze doświadczenia, bo może się mylę i lepiej odczekać jakiś czas, wszystko na spokojnie przepracować i potem myśleć o kolejnej ciąży...
Na ten moment wydaje mi się, ze czym dłużej będziemy rozmyślać i zwlekać tym trudniej będzie podjąć decyzje kolejny raz. A jak skupimy się na działaniu i przyszłości a nie tym co się wydarzyło to łatwiej przez to przejdziemy. Dlatego postanowiłam zapytać o Wasze doświadczenia, bo może się mylę i lepiej odczekać jakiś czas, wszystko na spokojnie przepracować i potem myśleć o kolejnej ciąży...
Na jakim etapie straciłaś ciąże? Znasz przyczynę? Druga ciąża przebiegła bez problemów?Hej kochana. Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. To zależy od tego jak się czujesz psychicznie. Ja poronilam w październiku tamtego roku ale od razu powiedziałam do męża, że nie poddamy się, że mamy już bardzo dużo bo wiemy, że możemy zajść w ciążę a to już pół sukcesu. Poronilam 1 października a dwa i pół tygodnia później miałam owulacje, wykorzystaliśmy ten czas na przytulanki a teraz karmie właśnie 5 miesięcznego synka także jeśli tylko czujesz się dobrze to możecie działać trzymam mocno kciuki
wiola0904
Według Om byłam w 8tc, według wielkości zarodka w 6. Serduszko przestało bić . Biło tylko 1 dzień. Pojawiło się w niedzielę (od czwartku leżałam w szpitalu z objawami wczesnoporonnymi) a w poniedziałek już nie biło. Nie robiliśmy żadnej diagnostyki. Druga ciąża bezproblemowa (bardziej psychika płatała figle)Na jakim etapie straciłaś ciąże? Znasz przyczynę? Druga ciąża przebiegła bez problemów?
reklama
wiola0904
Kochana ja powiedziałam do męża, żeby poinformował wszystkich że nie chce użalania się nade mną, że nie chce współczujących spojrzeń i słów pocieszenia bo sama nie zamierzam użalać się nad sobą. Nie można patrzeć wstecz i zastanawiać się dlaczego ja, bo tam już nic nie zmienimy, nie będzie inaczej. Za to można wziąć się w garść, nie odpuszczać marzeń o byciu mamą i patrzeć z nadzieja w przyszłośćDziękuję! Od samego początku miałam bardzo złe przeczucia w tej ciąży.