reklama
Życzę wszystkiego najlepszego.
Witam mam 38 lat w ciągu ostatniego półtora roku 3 razy poroniłam nie mam już sił na to wszystko ,czemu to tak boli.
paola121214
Fanka BB :)
Po 3 poronieniach przysługuje Ci diagnostyka na nfz .
Tak wiem ale nigdzie u nas w Łodzi nie ma ,a ja już nie mam siły na to wszystko
Ja poroniłam już 4 razy, w międzyczasie zupełnie zdrowa donoszona ciąża, teraz puste jajo płodowe. Byłam kilka razy na usg dr powiedziała że wszystko się oczyściło i nawet nie widać że cokolwiek się działo. Jakieś kilka dni temu mialam owulację bardzo bolał mnie jajnik, momentami też drugi i od tego czasu pobolewa mnie podbrzusze, najpierw myślałam że to skurcze macicy potem że sprawa bardziej jelitowa i w końcu sama już nie wiem. Kiedy zaczyna się to pobolewanie jakby skurcze czuje że muszę do toalety.. do tego mam zaparcia. Te pobolewania są kilka razy dziennie. Nie wiem co to nigdy czegoś takiego nie miałam. Lekarz rodzinny na urlopie. Miałam pisać do gin ale dziś jakby lepiej a pod wieczór znowu. Nie chcę przy weekendzie zawracać głowy. Czy któraś z was miała problemy jelitowe i zaparciowe już po poronieniu? Jakieś bóle podbrzusza?
Witam, straciłam niedawno ciążę w 7 tygodniu.
Obyło się bez zabiegu, przebywam aktualnie w domu, krwawienie powoli ustaje. Lekarka mówiła, że ponowne starania się o dziecko można rozpocząć za 3 miesiące i z tego co się orientuję jest to zazwyczaj zalecany termin. Z czego on wynika? Przebywałam na sali z kobietą, która w ponowna ciążę zaszła już po 2 miesiącach.
Poza staraniami, kiedy właściwie bez obaw można zacząć współżycie? Bo ta kwestia również mnie nurtuje. Czy jeśli ustaną objawy (krwawienie, bóle) i ja będę już gotowa, to znak, że już możemy?
Może z emocji, nie przyszło mi do głowy, żeby zapytać o to lekarkę podczas wizyty. Kolejną mam umówioną w poniedziałek, ale jeżeli krwawienie do tego czasu ustanie mam ją odwołać. Jedynie mam jeszcze powtórzyć test beta-HCG, chociaż nie wiem, czy jest w tym sens ponieważ już w ten poniedziałek wynik wskazywał tylko na 180...
reklama
Po poronieniu samoistnym zwykle odpuszcza się jeden cykl i czeka na kolejną miesiączkę, a współżycie po samym poronieniu? Ja nawet z mężem nie miałam nawet głowy żeby przez jakiś czas myśleć o tym.. a tak na logikę to może też odczekać do kolejnego cyklu ze względu na jakieś ryzyko zakażenia czy coś...