reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Znacie może dr Artura Kobielskiego?? Przyjmuje w invimedzie w katowicach lub w przychodni w gliwicach. Istnieją jakies opinie na temat tego lekarza? Pod kątem leczenia po przebytych poronieniach. Z gory dzieki za odp.

reklama
Jeśli chodzi o poronienia to wiem że polecana jest dr..Iwona Janosz, przyjmuje w Rudzie Sl., sympatyczna kobieta z forum ją poleca, po kilku niepowodzeniach sie udalo. Z tego co wiem zna sie również na immunologii a mało lekarzy sie w tym odnajduje. Ja wybieram sie do niej w środe na wizyte :)

Jeśli chodzi o poronienia to wiem że polecana jest dr..Iwona Janosz, przyjmuje w Rudzie Sl., sympatyczna kobieta z forum ją poleca, po kilku niepowodzeniach sie udalo. Z tego co wiem zna sie również na immunologii a mało lekarzy sie w tym odnajduje. Ja wybieram sie do niej w środe na wizyte daj

Jeśli chodzi o poronienia to wiem że polecana jest dr..Iwona Janosz, przyjmuje w Rudzie Sl., sympatyczna kobieta z forum ją poleca, po kilku niepowodzeniach sie udalo. Z tego co wiem zna sie również na immunologii a mało lekarzy sie w tym odnajduje. Ja wybieram sie do niej w środe na wizyte :)
Daj znać jak będziesz po wizycie ;)

Znacie może dr Artura Kobielskiego?? Przyjmuje w invimedzie w katowicach lub w przychodni w gliwicach. Istnieją jakies opinie na temat tego lekarza? Pod kątem leczenia po przebytych poronieniach. Z gory dzieki za odp.
Ja się u niego leczę. Bardzo sympatyczny, zaangażowany. Jest dobrym lekarzem. Raz byłam też na monitoringu u dr Sodowskiej, też zrobiła na mnie dobre wrażenie. Generalnie w klinice biora pod uwagę immunologię i kierują na badania, ale warto też udać się do immunologa. Ja zapisałam się z polecenia dra do Paśnika.

@burczuś pamiętam Cię, walczyłaś długo. Jeśli mogę zapytać czemu odpuszczasz? Z drugiej strony podziwiam Cię za odwagę podjęcia tej decyzji, ale wiem że czasami dochodzimy do muru i najlepszym wyjściem jest powrót do "normalnego" życia, bez lekarzy.. Wizyt.. Badań i ciągłego stresu 😪
O jak miło,że ktoś mnie pamięta :)
Wiesz co, no ja mam już prawie 12 letnią córkę. Mam też skończone 40 lat. I tak długo "walczyłam". I szczerze...to też nie była walka na 100%, bo też gdzieś z tyłu głowy cały czas kołatała myśl, że nie za wszelką cenę. Oczywiście, że inaczej się patrzy na to wszystko z perspektywy bycia już mamą. Gdybym nie miała córki, to pewnie walczyłabym jak lwica. A tymczasem od jakiegoś już czasu wychillowałam :)

Powrócę z pytanie o dr Iwonę Janosz czy orientujecie się jakich badań wymaga na początku drogi? (chodzi o immunologię) przy wczesnych stratach (biochemy, pusty pęcherzyk), chcę do niej pójść, ale wolałabym już mieć jakieś badania w ręce...mam tonę innych wyników. Mutacje, czy hormonalne, ana itd. Nie mam nk, kirów ani niczego w tym kierunku. Zakładam, że po pierwszej wizycie odeśle mnie na takie badania, a jednak wolałabym to przyspieszyć wszystko i zaoszczędzić. Wczoraj czytałam wywiad z Panią Dr na temat wpływu immunologii na wczesne poronienia i trudności w zajściu...jakbym czytała o sobie, utożsamiam się z tym. Kobieta ma wiedzę, czuje, że może pomóc.

Hej, Dziewczyny czy przy mutacji V R2 i PAI-1 heterozygota jest konieczna heparyna? Jak przy tym zwiększyć szanse w ogóle na zagnieżdżenie?

Ja się u niego leczę. Bardzo sympatyczny, zaangażowany. Jest dobrym lekarzem. Raz byłam też na monitoringu u dr Sodowskiej, też zrobiła na mnie dobre wrażenie. Generalnie w klinice biora pod uwagę immunologię i kierują na badania, ale warto też udać się do immunologa. Ja zapisałam się z polecenia dra do Paśnika.
Jak z terminem u dr Paśnika? Bardzo odległy?

reklama
Do góry