reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Czy mógłby mnie ktoś zaakceptować na grupie na fb " Starając się z pomocą doktora P.. Immunologia"? Joanna Bu..n. Bardzo proszę

reklama
Hej dziewczyny,
Czy przy tych wszystkich problemach, mutacjach, przeciwciałach, homocysteinie, NK, niedomodze lutealnej (mam wszystko źle co można sobie tylko zbadać :) ), którejś z Was faktycznie pomógł intralipid i udało się? Już mam dosyć encortonów, zastrzyków, kartonu innych leków i nie wiem czy mocno nastawiać się na ten intralipid, żeby znowu się nie rozczarować. Lekarka planuje wlew na owulację i później za 2 tygodnie. Dociągnęła któraś z Was na tym do końca?

U mnie się nie sprawdził (wzrost NK z 18 na 32 %). Ale są dziewczyny które chwalą i uważają że im pomógł.
Hej dziewczyny,
Czy przy tych wszystkich problemach, mutacjach, przeciwciałach, homocysteinie, NK, niedomodze lutealnej (mam wszystko źle co można sobie tylko zbadać :) ), którejś z Was faktycznie pomógł intralipid i udało się? Już mam dosyć encortonów, zastrzyków, kartonu innych leków i nie wiem czy mocno nastawiać się na ten intralipid, żeby znowu się nie rozczarować. Lekarka planuje wlew na owulację i później za 2 tygodnie. Dociągnęła któraś z Was na tym do końca?

Hej dziewczyny,

Musiałabyś poczytać wątek o donoszonych ciążach, czy ktoś miał tak dużo problemów. Ale są/były tu mamy, które miały 2 czy 3 z Twojej listy (w różnych konfiguracjach) i prowadziły ciążę.na lekach. A masz już lekarza, który to ogarnia? Sam intralipid nie rozwiąże problemu z progesteronem czy krzepliwością, i tak będziesz musiała brać to dotychczasowe pudło leków...

Hej dziewczyny,
Mnie intralipid pomogl. 2 utracone ciaze. Corka z 3 ciazy ma obecnie 9 miesiecy. 🙂Ale Encorton tez bralam, acard, heparynę.

Mnie intralipid pomogl. 2 utracone ciaze. Corka z 3 ciazy ma obecnie 9 miesiecy. 🙂Ale Encorton tez bralam, acard, heparynę.
Szczerze mówiąc jak czytam na roznych grupach i forach to jest bardzo duzo dziewczyn, ktorym pomogl encorton. Tzn to jest moje wrazenie. Fakt, ze zazwyczaj bierze sie cala sterte przeroznych lekow i nie wiadomo co podzialalo tak naprawde.

Szczerze mówiąc jak czytam na roznych grupach i forach to jest bardzo duzo dziewczyn, ktorym pomogl encorton. Tzn to jest moje wrazenie. Fakt, ze zazwyczaj bierze sie cala sterte przeroznych lekow i nie wiadomo co podzialalo tak naprawde.
U mnie bylo podobnie. Nie miałam takich zlych wyników jeżeli chodzi o wskazanie do sterydu. Dostalam juz tak jak heparyne trochr na wyrost bo jak to dr Janosz powiedziała "nie wiadomo czego jeszcze nie zbadalismy". Zapytaka o moja zgodę na to leczenie i po rozmowie sie zgodziłam.

U mnie bylo podobnie. Nie miałam takich zlych wyników jeżeli chodzi o wskazanie do sterydu. Dostalam juz tak jak heparyne trochr na wyrost bo jak to dr Janosz powiedziała "nie wiadomo czego jeszcze nie zbadalismy". Zapytaka o moja zgodę na to leczenie i po rozmowie sie zgodziłam.
Dobrze wiedziec, że takie podejscie ma Dr Janosz, zapisalam sie do niej :) jakie badania immunologiczne robilas? Czy w ogole wymagala, zeby je miec?:)

@burczuś pamiętam pamiętam 😜 głową do góry warto cieszyć się z tego co już mamy bo czas tak szybko ucieka ze szkoda by przeleciało nam to wszystko przed oczyma ❤️❤️
@Nowa1981 dziękuję za odpowiedź. Ja też chyba zdecyduje się na oba badania(IMSI+gen.zar.), 😉 mój mąż jest w twoim wieku, dzieli nas różnica 10 lat ale ewidentnie jesteśmy przykładem że mężczyzna zdecydowanie o wiele później dojrzewa niż kobieta 😜 ale też potwierdzeniem że wiek nie wiele znaczy ❤️

reklama
Dobrze wiedziec, że takie podejscie ma Dr Janosz, zapisalam sie do niej :) jakie badania immunologiczne robilas? Czy w ogole wymagala, zeby je miec?:)
Zawsze tutaj polecam dr Janosz. Nie musisz mieć ale możesz. Ja mialam wszystkie które by mi poleciła oprócz nk o zlecila ich badanie. Niektóre potworzyła. Ale bardziej podstawowe niz te zaawansowane.
To super lekarz i kobieta. Dzięki niej nie straciłam nadziei.

Do góry