reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hej laski. Po obejrzeniu moich wyników dr P zlecił mi teraz zdeka inne leki, chodzi mi konkretnie tylko o ten
4. Dożylny wlew przez 3-4 godziny Intralipidu 20% 200 ml + 300 ml 0.9% Natrii chlorati:
a. na początku cyklu z transferem
b. w dniu transferu
c. cztery tygodnie później, gdy dodatnia beta-HCG
d. kolejne dwa wlewy co dwa tygodnie w okresie do 12 tygodnia ciąży
Czyli podpunkt a. Mowi ze jesli pojawi mi sie pierwszy dzień krwawienia? To wtedy pierwsxy wlew? Pleas ;)

reklama
hej chciałabym do was dołączyć.
W maju poroniłam swoją pierwszą ciążę zarodek zatrzymał się na 6,5tyg.(poronilam w domu, bez zabiegu)
odczekaliśmy dwa miesiące i teraz w sierpniu (22.08) zrobiłam bete, najpierw rosła wzorcowo ale po 4 dniach zaczęła spadać. byłam na duphastonie więc go odstawilam i czekam na poronienie.
podjęłam decyzję o zmianie lekarza który będzie umiał mnie zdiagnozować, czy możecie polecić kogoś z Łodzi?
z góry dziękuję
Pozdrawiam

hej chciałabym do was dołączyć.
W maju poroniłam swoją pierwszą ciążę zarodek zatrzymał się na 6,5tyg.(poronilam w domu, bez zabiegu)
odczekaliśmy dwa miesiące i teraz w sierpniu (22.08) zrobiłam bete, najpierw rosła wzorcowo ale po 4 dniach zaczęła spadać. byłam na duphastonie więc go odstawilam i czekam na poronienie.
podjęłam decyzję o zmianie lekarza który będzie umiał mnie zdiagnozować, czy możecie polecić kogoś z Łodzi?
z góry dziękuję
Pozdrawiam
Z Łodzi to prof Malinowski dziewczyny z różnych zakątków Polski do niego jeżdżą

Hej laski. Po obejrzeniu moich wyników dr P zlecił mi teraz zdeka inne leki, chodzi mi konkretnie tylko o ten
4. Dożylny wlew przez 3-4 godziny Intralipidu 20% 200 ml + 300 ml 0.9% Natrii chlorati:
b. w dniu transferu
Czyli podpunkt a. Mowi ze jesli pojawi mi sie pierwszy dzień krwawienia? To wtedy pierwsxy wlew? Pleas ;)
Tak, na początku cylku, nie musi być dokładnie 1 dzien możesz zrobić wlew w drugim albo trzecim

b. w dniu transferu
Ja mialam wlewy co 2 tygodnie całość, potem co 3 tygodnie całość a potem co 3 tygodnie połówka. Chyba trwalo to zapobiegawczo do 14 tc 🤔 tylko przy drugim poronienuu mialam wlewy przed ciaza. Ale byla wada gebetyczna i leki na to nie działają. Przy trzeciez ciazy wlewy mialam od pozytywnego testu, wyjechałam na wakacje i bez lekow zaszlam.
Ogólnie to lubilam ten czas wlewów. Uspokajały mnie. Śmiałam się że to taki psycholog w kroplówce. 😅 każdy lekarz bedzie chyba mial troche inna praktykę z tymi wlewamy.

Ja mialam wlewy co 2 tygodnie całość, potem co 3 tygodnie całość a potem co 3 tygodnie połówka. Chyba trwalo to zapobiegawczo do 14 tc 🤔 tylko przy drugim poronienuu mialam wlewy przed ciaza. Ale byla wada gebetyczna i leki na to nie działają. Przy trzeciez ciazy wlewy mialam od pozytywnego testu, wyjechałam na wakacje i bez lekow zaszlam.
Ogólnie to lubilam ten czas wlewów. Uspokajały mnie. Śmiałam się że to taki psycholog w kroplówce. 😅 każdy lekarz bedzie chyba mial troche inna praktykę z tymi wlewamy.
A ja znów nie lubiłam tych wlewow😊😊patrzyłam tylko kiedy kroplówka zejdzie 😊

reklama
Do góry